Connect with us

ADPM Coffee Break

10 lucruri neștiute despre Prințesa Diana

Prințesa Diana a fost unul dintre cei mai influenți oameni ai secolului XX. Și-a trăit mare parte din viață în lumina reflectoarelor. Chiar mai mult decât și-ar fi dorit. Cu toate astea, există încă lucruri neștiute despre viața celei ce era supranumită Prințesa Inimilor.

Publicat

pe

10 lucruri neștiute despre Prințesa Diana

Părinții ei au divorțat când Diana avea doar 7 ani

Părinții Dianei, Frances Shand Kydd și Edward John Spencer, al optulea conte Spencer, au divorțat când ea avea doar șapte ani. Aceștia au avut o relație tumultoasă. Ani mai târziu, Lady Di spunea că adulterul și abuzurile fizice au stat la baza divorțului dintre părinții ei.

Visa să devină balerină, dar era prea înaltă

Diana a studiat baletul și își dorea să devină dansatoare profesionistă. Din păcate însă, înălțimea nu i-a permis să își îndeplinească acest vis. Profesoara ei de balet, Anne Allan, spunea că Diana avea dansul în suflet: „Bucuria pe care i-o dădea e greu de descris. Îi plăcea libertatea de a putea să se miște, să danseze!”

Nu era foarte bună la învățătură

Până la vârsta de nouă ani, Diana a învățat acasă. Abia apoi a mers la un internat. A picat examene importante, iar la 16 ani a renunțat la școală. A urmat timp de un semestru cursurile unei instituții de învățământ din Elveția înainte să îl cunoască pe Prințul Charles.

A lucrat ca bonă și educatoare

Înainte să devină prințesă, Diana a avut mai multe locuri de muncă. A lucrat, spre exemplu, ca bonă. Era plătită cu 5 dolari pe oră să se joace cu copiii, să spele rufe și să facă curat. De asemenea, a lucrat part-time ca educatoare la o grădiniță din Londra.

Era verișoară îndepărtată a Prințului Charles

Puțini știu că Diana și Charles erau rude îndepărtate. Veri de gradul al 16-lea, ambii descendenți ai Regelui Tudor Henric al VII-lea.

Era o mamă neobișnuită pentru o Familie Regală

Diana era o mamă cu obiceiuri ciudate pentru o Familie Regală. Întotdeauna și-a dorit să îi crească pe Prințul William și Prințul Harry cât mai normal cu putință. I-a trimis la o școală de stat, în plimba cu transportul public și îi ducea la restaurante tip fast food. De asemenea, mergeau împreună la cinema și în parcurile de distracții.

Întotdeauna mulțumea tuturor celor care îi făceau cadouri

Diana mulțumea întotdeauna, printr-o carte poștală, celor care îi ofereau un cadou. După nașterea Prințului William, a primit mii de cadouri de la oameni. Se spune că le-a scris fiecăruia în parte câte un mesaj de mulțumire. În prezent, unele dintre aceste scrisori scrise de mână sunt scoase la licitație. Prețurile variază între 2.000 și 20.000 de dolari.

ABBA era trupa ei preferată

Diana era mare fan al trupei ABBA. La nunta lor din 2011, William și Kate i-au adus un omagiu Prințesei Diana punând câteva melodii ale legendarei trupe.

A înregistrat un jurnal audio

După divorțul extrem de mediatizat, Prințesa Diana a hotărât să înregistreze un jurnal audio. Și-a dorit astfel să spună partea ei de adevăr. A început să se înregistreze în mai 1991. Apoi, a rugat un prieten să ducă acele casete jurnalistului Andrew Morton.

Prințesa vorba despre nefericire, trădare, tentative de suicid. Despre lucruri precum bulimia și despre Camilla Parker Bowles. În 1992, Andrew Morton a scris cartea „Diana: Her True Story—In Her Own Words”, pe baza acestor casete.

A avut o aventură cu bodyguardul ei

Barry Mannakee a devenit bodyguard-ul Dianei în 1985. După un an în această poziție, a fost transferat din cauza unor relații neobișnuit de apropiate cu Diana. Într-o casetă din timpul unei sesiuni de terapie, Diana spunea că este îndrăgostită nebunește. Că ar fi fericită să renunțe la tot pentru a fugi cu bărbatul iubit. Deși nu spune direct despre cine este vorba, specialiștii spun că Barry ar fi fost cel cu pricina. Acesta a murit într-un accident de motocicletă în 1987. Sunt mulți cei care cred că moartea sa nu ar fi fost însă accidentală.