Connect with us

ADPM Health

10 trucuri de la Ela Crăciun și Carmen Negoiță ca să iei o pauză fără să te simți vinovată

Mămicile întâmpină de cele mai multe ori dificultate în a lua mici pauze de la creșterea celor mici și a se dedica propriilor pasiuni. Conform studiilor, acestea capătă sentimentul de vinovăție crezând că, în acea perioadă a vieții, prioritatea absolută o au copiii lor.

Publicat

pe

10 trucuri de la Ela Crăciun și Carmen Negoiță ca să iei o pauză fără să te simți vinovată

Psihologii vin să sublinieze faptul că, în orice context, fiecare mamă are nevoie să își aloce momente de relaxare, să se dedice pasiunilor sale, fără a considera că aceste escapade îi afectează calitatea maternă.

Aceasta a fost și tema de discuție a primului eveniment public Super Mame cu Super Puteri, inițiat de bloggerul Ela Crăciun. Vedeta a vorbit în fața a peste o sută de persoane prezente într-un centru comercial din București, și în fața a peste 100.000 de ce au vizualizat transmisia live pe Facebook, despre importanța echilibrului în viața de familie, oferind inclusiv exemple proprii despre cum reușește să se relaxeze având două joburi și doi copii.

La fel și Carmen Negoiță, invitatul special al evenimentului, a dezvăluit modalitățile prin care reușește să evadeze, măcar pentru o oră, în pasiunile sale.

Ela Crăciun recomandă cinci modalități prin care te poți relaxa într-o scurtă pauză pe care o poți lua oricând.

1. Mi-am descărcat o aplicație de mobil pentru meditație ghidată. Sesiunea ține doar 15 minute, însă este extrem de utilă în special în perioadele stresante
2. Mă așez în fața oglinzii și încerc noi tipuri de machiaj. E ca o joacă pe care o avem în copilărie, este distractivă și ne poate ajuta să descoperim și noi tipuri de look pe care să le adoptăm în viața de zi cu zi.
3. Fă masaj. Ori îți faci abonament la un centru aproape de casa ta, ori chemi specialistul la domiciliu. Masajul nu este un moft, nici un lux. Măcar o dată la două săptămâni. Corpul și psihicul au nevoie de acest tip de relaxare.
4. Experimentează noi rețete culinare. Învață sp faci tot timpul ceva nou, chiar dacă nu îți reușește din prima.
5. Ieși la plimbare în aer liber. Conectează-te cu natura. Stai măcar 10 minute la soare. Te va încărca cu energie foarte bună.

Carmen Negoiță completează seria de recomandări a Elei Crăciun astfel:

1. Îmi fac un ceai negru cu lapte, pun muzica la boxe, dansez și îmi rearanjez dressingul de haine. Este un exercițiu foarte relaxant și cu ocazia asta redescoperiți ce haine aveți și cum le puteți îmbina fără să cumpărați altele noi. Este timpul petrecut cu mine care mă relaxează profund.
2. Merg la pilates ori la sală. Am nevoie să mă detensionez, iar sportul mă ajută foarte mult. Dacă nu ai abonament la sală, poți face mișcare acasă sau în jurul casei, în aer liber.
3. Cărțile de colorat nu sunt doar pentru copii. Te ajută să te concentrezi asupra acelui lucru, iar gândurile nu mai circulă necontrolat prin minte.
4. Vizionează un serial online. De cele mai multe ori au în jurul a 40 de minute, așa că pauza nu este deloc îndelungată.
5. Mergi la o cafea sau un ceai alături de o prietenă. Este important să socializezi, chiar și în puținul timp liber pe care îl ai. Încearcă să te întâlnești cu persoana respectivă, nu să vorbiți la telefon sau pe internet.

„Ia o pauză fără să te simți vinovată!” a fost titlul primului eveniment pe care Ela Crăciun în deulează în cadrul campaniei „Super mame cu super puteri”. Următoarele Evenimente vor avea loc în centrul Auchan Titan după cum urmează.

#Super puterea nr 2: Mama pune sarea în bucate! Evenimentul va avea loc pe data de 22 aprilie 2017 ora 11.00. Mamele nu mai stau acasă toată ziua pentru a se ocupa de bucătărie. Timpul de gătit se reduce considerabil atunci când ai un serviciu sau o profesie solicitantă. Vom găsi soluții pentru a ne adapta acestei situații cu ajutorul tehnologiei sau a aparatelor moderne de gătit.

#Super puterea nr 3: Atuul din mânecă: tatăl! Evenimentul va avea loc pe data de 20 mai 2017 ora 11.00. Experți și psihologi vor vorbi despre rolul taților în creșterea copiilor și ce sarcini ar trebui să își asume ei pentru o familie sănătoasă.

#Super puterea nr 4: Mama poate fi și tată. Evenimentul va avea loc pe data de 17 iunie 2017 ora 11.00. Se va discuta despre cum afectează divorțul familia dar, mai ales, cum își găsesc femeile curajul de a merge mai departe?

#Super puterea nr 5: Știm să economisim pentru viitorul copiilor noștri? Evenimentul va avea loc pe data de 8 iulie 2017 ora 11.00. Vorbim despre cum conceptul de pușculiță trebuie să se aplice și oamenilor mari. Cum reușim să strângem bani și să îi multiplicăm pentru a putea susține proiecte interesante pentru copilul nostru.