Connect with us

ADPM Coffee Break

25 de lucruri despre Titanic de care nu aveam habar

Filmul „Titanic” a facut istorie si, chiar daca au trecut deja 17 ani de la aparitia sa, este inca urmarit de oameni cu aceeasi emotie puternica. Cu toate astea, sunt inca lucruri pe care este posibil sa nu le stiti despre una dintre cele mai impresionante productii cinematografice ale tuturor timpurilor…

Publicat

pe

titanic-fun-facts

1. Daca toate scenele ce au loc in zilele noastre ar fi fost sterse la montaj si ar fi fost lasate doar cele care au loc in 1912, filmul ar fi durat 2 ore si 40 de minute, exact atat cat i-a luat Titanicului sa se scufunde in realitate.

titanic-fun-facts-1

2. Initial, producatorii filmului au dorit ca Tom Cruise sau Brad Pitt sa joace rolul lui Jack Dawson, insa James Cameron a fost cel care a insistat ca personajul principal sa fie interpretat de Leonardo DiCaprio.

titanic-fun-facts-2

3. Scena in care Jack o invata pe Rose sa scuipe este una improvizata, la fel cum este si cea in care Kate Winslet l-a scupiat in fata pe Billy Zane. Conform scenariului, ea ar fi trebuit nu sa-l scuipe, ci sa-l intepe cu o agrafa de par.

titanic-fun-facts-3

4. Dupa ce „a inventat” personajul fictiv Jack Dawson, James Cameron a aflat ca a existat intr-adevar un J. Dawson care a murit atunci cand s-a scufundat Titanicul.

titanic-fun-facts-4

5. Este al doilea film bazat pe povestea scufundarii Titanicului care a castigat Premiul Oscar la categoria „Cel mai bun film”. Primul a fost „Cavalcade”, pelicula lansata in anul 1933.

titanic-fun-facts-5

6. Scena in care un cuplu de oameni in varsta stau imbratisati in pat pe masura ce nivelul apei creste in cabina lor reprezinta un tribut adus Idei si lui Isidor Strauss, proprietarii celebrului lant de magazine Macy’s, care au murit pe Titanic. Idei i s-a oferit un loc intr-o barca de salvare, dar l-a refuzat fiindca a vrut sa-i ramana alaturi sotului ei. „Asa cum am trait impreuna, vom si muri impreuna”, au fost cuvintele ei.

titanic-fun-facts-6

7. Kate Winslet a fost unul dintre putinii oameni care nu au purtat un costum de scafandru sub haine pe timpul filmarilor. A facut pneumonie si era cat pe ce sa renunte la a mai juca in „Titanic”.

titanic-fun-facts-7

8. Mainile ce realizeaza desenul in care Rose apare goala sunt ale lui James Cameron, nicidecum ale lui Leonardo DiCaprio. A fost nevoie insa de un artificiu de montaj, astfel incat sa nu se observe ca cel ce deseneaza este de fapt stangaci.

titanic-fun-facts-8

9. Productia filmului a costat mai mult decat construirea adevaratului vas Titanic. In vreme ce costurile productiei filmului s-au ridicat la 200 de milioane de dolari, construirea impresionantului vas a costat 150 de milioane de dolari.

titanic-fun-facts-9

10. Rochia pe care Kate Winslet o poarta in scenele finale a fost facuta astfel incat sa arate la fel de bine uda precum arata cand este complet uscata. In plus, designer-ul Deborah Lynn Scott a realizat 24 de versiuni identice ale aceleiasi rochii.

11. Celebra replica „I’m the king of the world” (Sunt regele lumii) a fost improvizata.

12. Se pare ca, inainte de inceperea montajului, filmul dura nu mai putin de 36 de ore.

titanic-fun-facts-10

13. In scena de final, atunci cand Rose il intalneste pe Jack la capatul scarilor, ceasul arata ora 2:20 am, exact ora la care s-a scufundat Titanicul.

titanic-fun-facts-11

14. Barbara Streisand si Reba McEntire au fost ambele luate in calcul pentru a interpreta rolul lui Molly Brown.

titanic-fun-facts-12

15. Madonna a fost luata in considerare pentru a juca rolul lui Rose.

titanic-fun-facts-13

16. „Titanic” este cel de-al 10-lea film regizat de James Cameron, dar primul in care nu s-au mentionat sau folosit arme nucleare.

titanic-fun-facts-14

17. Figurantii care apar in film au participat la o conferinta ce a durat 3 ore si in care li s-a vorbit despre manierele si comportamentul adecvate anului 1912, pentru ca povestea sa para cat mai autentica.

titanic-fun-facts-15

18. Gloria Stuart este singura persoana din echipa care a lucrat la filmul „Titanic” si care traia pe vremea cand celebrul vas s-a scufundat, in 1912. Aceasta s-a nascut pe 4 iulie 1910.

titanic-fun-facts-16

19. „Titanic” a fost primul film din istorie in care doua persoane au fost nominalizate la Oscar pentru interpretarea aceluiasi personaj!

titanic-fun-facts-17

20. „Oceanul” in care actorii s-au inecat era de fapt o piscina improvizata cu o adancime de aproape 1 metru.

titanic-fun-facts-18

21. Pentru a face ca trupurile actorilor sa para inghetate, li s-a aplicat pe fata o pudra speciala care, in contact cu apa, s-a cristalizat. De asemenea, in par si pe haine le-a fost aplicata ceara.

titanic-fun-facts-19

22. James Cameron a dispus de mai bine de 150 de figuranti cu nume si povesti asemanatoare cu cele ale oamenilor care au fost intr-adevar pe Titanic.

23. „Titanic” a fost primul film non-musical care a castigat Premii Oscar atat la categoria „Cel mai bun film” cat si la categoria „Cel mai bun cantec original”.

titanic-fun-facts-20

24. Atunci cand Jack se pregateste sa realizeze desenul in care Rose apare goala, ii spune acesteia: „Lie on that bed, uh I mean couch!” (Aseaza-te pe pat, uh… vreau sa spun canapea). In realitate replica trebuia sa fie „Lie on that couch” (Aseaza-te pe canapea), dar DiCaprio a facut o greseala, emotionat fiind probabil la vederea lui Kate Winslet complet dezbracata, iar James Cameron a hotarat sa pastreze naturaletea acelui moment.

titanic-fun-facts-21

25. Millvina Dean, ultima supravietuitoare de pe Titanic, a fost invitata la premiera filmului, dar a refuzat, sunand ca a fost destul de dureros pentru ea sa urmareasca filmul „A Night To Remember” (1958).