Connect with us

Stiri externe

De ce s-a purtat violet la învestirea lui Joe Biden

Cele mai importante doamne ale Statelor Unite au ales să poarte vestimentații în nuanță violet sau derivate ale acesteia la ceremonia de învestire a noului președinte, Joe Biden. Iată ce semnificație are această culoare.

Publicat

pe

De ce s-a purtat culoarea violet la învestirea lui Joe Biden

Atenția întregii lumi s-a îndreptat ieri către Washington DC unde a avut loc învestirea noului președinte al Statelor Unite, Joe Biden. Fostul șef de stat, Barack Obama, a fost prezent la eveniment alături de soția lui, Michelle Obama, iar Bill Clinton alături de Hillary.

Kamala Harris și Hillary Clinton au ales să poarte vestimentații în nuanță violet. Kamala un pardesiu Christopher John Roger peste o bluză de aceeași culoare, accesorizată cu un colier argintiu și mască neagră, iar Hillary un costum violet cu o eșarfă în aceeași culoare la gât.

Michelle Obama a ales o nuanță asemănătoare, de culoarea prunei, mai exact o ținută compusă din pantaloni, helancă și pardesiu, în aceeași nuanță, și o centură creată de designerul de culoare Sergio Hudson.

S-a vehiculat ipoteza că s-a ales culoarea violet ca omagiu adus lui Shirley Chisholm, prima femeie de culoare aleasă în congresul american, în 1968, și primul candidat afro-american în cursa democraților pentru președinția Statelor Unite ale Americii, în 1972. Shirley a purtat la acea vreme haine de culoarea violet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couture Feast (@couturefeast)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dayna Roselli (@daynaroselli)

Ce haine au purtat Kamala Harris și Prima Doamnă, Jill Biden, pe scena victoriei