Connect with us

Evenimente

România nu s-a calificat în finala Eurovision. Roxen nu a impresionat!

Piesa și show-ul lui Roxen nu a impresionat juriul și publicul Eurovision. În urma prestației din prima semifinală, artista părăsește competiția. România ratează calificarea pentru a treia oară consecutiv.

Publicat

pe

România nu s-a calificat în finala Eurovision. Roxen nu a impresionat!

Prima semifinală Eurovision a fost transmisă aseară de la Rotterdam. După un an de pauză, pricinuită de pandemie, concursul a fost din nou organizat, iar show-ul s-a derulat cu 3500 de spectatori în public. Condițiile tehnice au fost și mai impresionante anul acesta, fiecare țară putând să își pună în scenă show-ul într-un mod extrem de creativ, apelând chiar și la AR (augmented reality), în direct.

Cu toate acestea, chiar dacă a avut la dispoziție atâtea posibilități de expunere vizuală, România a ales să prezinte un show simplu, Roxen interpretând piesa înconjurată de dansatori și fum. Piesa nu a impresionat, ori întregul pachet de prezentare, astfel că România nu a primit suficiente voturi pentru a merge mai departe în concurs. Este pentru a treia ediție consecutivă când nu ajunge în Marea Finală.

Tările care s-au calificat anul acesta sunt Lituania: The Roop – Discoteque; Rusia: Manizha – Russian Woman; Suedia: Tusse – Voices; Cipru: Elena Tsagrinou – El Diablo; Norvegia: TIX – Fallen Angel; Belgia: Hooverphonic – The Wrong Place; Israel: Eden Alene – Set Me Free; Azerbaidjan: Efendi – Mata Hari; Ucraina: Go_A – Shum și Malta: Destiny – Je Me Casse.

Lor li se vor alătura câștigătorii celei de-a doua semifinale și artiștilor ce reprezintă țările calificate direct în finala concursului: Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Spania și Regatul Țărilor de Jos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROXEN (@isroxen)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)