Connect with us

ADPM Beauty

Pielea mâinilor, afectată de dezinfectarea frecventă. Cum o îngrjim corect?

Una din măsurile de bază luate în timpul pandemiei a reprezentat-o dezinfectarea frecventă a mâinilor. Acest obicei, pe cât de util este în îndepărtarea bacteriilor și a virusurilor, pe atât de dăunător poate fi asupra pielii mâinilor. Aceasta este agresată de spălarea frecventă și de curățarea cu dezinfectanți, precum și de purtarea mănușilor de protecție, fapt ce provoacă un efect de seră la nivel local.

Publicat

pe

Pielea mâinilor, afectată de dezinfectarea frecventă. Cum o îngrjim corect?

Toate aceste efecte duc la dezechilibre la nivelul pielii. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne spune cum este indicat să procedăm în astfel de situații și ce tipuri de produse de îngrijire a pielii sunt potrivite pentru a reda sănătatea pielii mâinilor.

“Se spune că mâinile ne arată vârsta. Ei bine, nu doar că ne pot trada vârsta, dar pot adăuga și câțiva ani în plus, dacă nu sunt îngrjite corect. Ne exprimpm prin gesticp, prin urmare mâinile vorbesc, la rândul lor, despre noi.

Pielea mâinilor are un conținut scăzut de grăsime și este predispusă la deshidratare, prin urmare este esențial să acordăm o îngrijire atentă, la orice vârstă, pentru a-I păstra sănătatea, elasticitatea și aspectul frumos.

Ca îngrijire de bază, este de ajuns să folosim zilnic, ori de câte ori este necesar, o cremă de mâini și să facem un gomaj o dată sau de două ori pe săptămână, care să exfolieze celulele moarte de la nivelul pielii.

Advertisement

Sunt eficiente produsele de gomaj cu sare și coajă de nucă de cocos, cum este exfoliantul Academie Spa Destination Terre des Vahines Gommage Corps Granite de Lagon și creme cu extract de papaya, unt de shea si ulei de floarea soarelui, cum este Academie Spa Destination Jungle Tropicale, special concepută pentru calmarea și catifelarea mâinilor uscate, fără a lăsa o peliculă grasă”, spune Diana Baicu.

 

Cum procedăm cu pielea extrem de sensibilizată?

“Există însă, situații din ce în ce mai frecvente, când avem nevoie de îngrijire specifică. Dacă sesizăm sensibilizări constante ale pielii sau apariția de zone îngroșate, înroșite, marcate de prurit, trebuie să apelăm la soluții mai intensive. Acestea trebuie să conțină activi care acționează în interior, dar și elemente care oferă protecția epidermei. Toodată, recomandăm produse care nu conțin ingrediente cu potențial alergen, pentru a nu sensibiliza și mai mult pielea mâinilor.

Spre exemplu, crema de mâini Fragrance Originale Moroccanoil Body este un produs de hidratare luxos și concentrat, creat cu ulei de argan bogat în nutrienți și ulei de avocado, precum și unturi de cacao, shea și mango, pentru a hidrata excelent și a ajuta la repararea mâinilor uscate. Crema de mâini nu conține parabeni, este ușoară și se absoarbe în piele rapid, lăsându pielea moale și suplă.

Advertisement

Daca avem mâinile foarte uscate, este indicat să folosim produse inteniv hidratante și hrănitoare, a căror formulă este rapid absorbită în piele și care lasă o senzație de catifelare și confort. Persoanele cu mâini foarte uscate apelează adesea la produse cu textură foarte grasă, care doar lasă o peliculă uleioasă la suprafața pielii, fără a rezolva problema din interior.

Produsele de la CND Spa Scentsations Mango&Coconut / Lavandă & Jojoba sunt cele mai potrivite produse în acest sens, pentru că asigură hidratarea optimă pentru pielea uscată. Texturile hidratante și uleiurile calmante hrănitoare fac loțiunea să fie absorbită imediat în piele. În plus, formulele îmbogățite cu vitamina A, vitamina E și Aloe hidratează, calmează și îngrijesc pielea de pe mâini”, adaugă Diana Baicu.

Ritualul pentru mâinile afectate de dezinfectanți

 

“În prezent, când spălarea și dezinfectarea mâinilor se face cu o mai mare frecvență, este necesar să vorbim despre un ritual, un program de îngrijire a mânilor, pe care să îl respectăm cu strictețe. Acesta trebuie să includă un scrub și o mască, dar și produse tratante pentru unghii și cuticule.

Advertisement

Spre exemplu, produse de exfoliere intensă pe bază de amestec botanic nutritiv de ulei de măsline și zahăr brun, cum este Spa Scentsations Gardenia Scrub de la CNDScrubul CND Sugar Vanilla îndepărtează delicat celulele moarte și stimuleaza regenerarea. Scrubul se folosește pe pielea umedă, se masează și se clătește cu apă călduță.

Efectul tratant obținut este completat apoi de masca pentru mâini și corp  CND Spa Sugar Vanilla Mask. Are o textură mătăsoasă, ce conferă hidratare și hrănire instantă, lăsând pielea suplă și netedă. Ingrediente speciale precum dark vanilla, ceai alb și orhidee sălbatică trezesc simțurile în timp ce uleiul de măsline si zahărul brun ajută pielea să-și îmbunătățească nivelul de hidratare prin diminuarea aspectului de piele uscată.

Este recomandat să le folosim măștile pentru mâini o dată sau de două ori pe săptămână, după folosirea unui scrub. Măștile se aplică în strat generos și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute. După această perioadă, se clătesc cu apă călduță. Măștile pentru mâini au un efect termic, facilitând penetrarea activilor în piele”, spune Diana Baicu.

 

Soluția pentru pielea îmbătrânită a mâinilor

Advertisement

“Pe măsura ce avansăm în vârstă, trebuie să apelăm la produse antiaging pentru mâini, dar și la tratamente cosmetice. Petele pigmentare și relaxarea cutanată sunt printre primele semne de avansare în vârstă care apar pe maini.

Pentru corectarea petelor pigmentare putem apela la tratamente de microdermoabraziune, cum ar fi DermActe Soin Expert Microdermabrasion ce acționează pe față, gât, decolteu și mâini. În cadrul tratamentului facial cosmetic, peeling-ul, care se aplică pe față, va fi aplicat și pe mâini de către terapeută, cu scopul de a corecta nuanța pielii.

Tot pentru depigmentare putem apela la tehnologia de microneedling Cronosderm, asociată cu booser-ul de tratament Rejuvenation sau Brightening.

Foarte importantă pentru menținerea aspectului sănătos al mânilor este aplicarea protecției solare. Atunci când ne expunem la soare, produsul cu FPS pe care îl aplicăm pe față trebuie să fie aplicat și pe spatele palmelor și pe degete. Astfel, prevenim îmbătrânirea foto, cea cauzată de razele soarelui.

Pentru combaterea relaxării cutanate – mai exact pentru stimularea fibrobalaștilor responsabili pentru secreția fibrelor elastice – un tratament potrivit este LPG Mobilift, care se poate face atât pe mână, cât și pe degete.

Advertisement

Iar, pentru menținerea efectului antiaging acasă, se recomandă, de asemenea, produse antiaging pentru mâini. Guinot Longue Vie Mains, cu al său concentrat de 56 activi, menține buna funcționare celulară, oferind extra energie, pentru un aspect întinerit. Formula regenerantă de întinerire este ideala împotriva petelor brune și pentru menținerea aspectului tânăr al mainilor.

Ca în cazul produselor skincare, este esențial să ne uităm la ingredientele active, proveniența lor, dar și la procentajul și elementele complementare ale formulei. Acest mix este cel care oferă informații folositoare și va influența și varietatea mare de prețuri. Un produs complex, tratant, nu asigură doar hidratarea sau hrănirea pielii mâinilor, ci și îngrijirea, protecția și buna funcționare a acesteia”, declară Diana Baicu.

 

Cum îngrijim unghiile și cuticulele predispuse la infecții

 

Advertisement

“Dacă vorbim despre îngrijirea mâinilor, nu trebuie să lăsăm deoaparte nici îngrjirea unghiilor și a cuticulelor. Atât femeile cât și bărbații trebuie acorde atenție acestora, deoarece sunt predispuse la dezechilibre și infecții.

Nu se recomandă tăierea cuticulelor, ci îndepărtarea lor într-un mod neagresiv. CND a creat un produs inovator, pe baza de acizi, care “topește” ușor cuticulele, prevenind îngroșarea lor cauzată de tăiere.

Cutticle Away face cuticulele ușor și rapid de îndepărtat. Formula densă, care topește și înlătură cuticula, conține Aloe Vera previne deshidratarea unghiilor și a pielii. Se aplică în zona cuticulelor așteptăm 5-10 minute și apoi, cu ajutorul unui cuticle pusher, împingem cuticula și clătim cu apă.

Pentru menținerea sănătății unghiei se recomadă folosirea, o dată pe luna, a unui produs tratant, ce reface nivelul de keratină din unghie. RescueRxx este un tratament zilnic cu keratină, o adevarata revoluție în repararea unghiilor. Acesta este un tratament eficient ce repară unghiile deteriorate , exfoliate, pete albe, striațiile și hidratează cuticula. Uleiul de jojoba și proteinele din keratină se fixează pe unghia naturală pentru a o întari și a-i conferi suplețe. Acesta ameliorează starea unghiei în numai o săptămână cu până la 80 %.

În ceea ce privește lacurile de unghii, este la fel de important să folosim produse non-toxice, deorece unghia este un mediu portant pentru asimilarea toxinelor în organism. Cele mai avansate formule de lacuri de unghii nu conțin formadelhida, toluen, rășini formaldehidice, camfor, xylene, DBP sau MEK.

Advertisement

Vinylux Lac (Museum meet cute) este un lac de unghii infuzat cu keratină, ulei de jojoba și vitamina E, a cărui rezistență durează până la 7 zile. Are culoare auto aderentă, cu formula brevetata. Aplicare rapida și ușoară în 2 pasi, culoare și top coat. Durabilitatea acestuia crește datorită expunerii la razele lumini  naturale. Uscarea întregului sistem se face în 5-7 min. Oferă strălucire intensă de gel semipermanent și sunt disponibile peste 100 de nuanțe compatibile cu sistemul Shellac.

Se îndepărtează ușor și rapid ca un lac clasic. Pentru o aplicare corectă  și completă, avem nevoie de următoarele produse esențiale:

Vinylux Top Coat

Stratul de top coat pentru unghii care sigilează sistemul Vinylux, oferă luciu îndelungat, durabilitate până la 7 zile, și devine pe zi ce trece mai rezistent datorită expunerii la lumina naturală UV.

Lac unghii semipermanent Bluesky din gama de vară 2021 Singing on waves, cu purtare până la 21 de zile”, spune Diana Baicu.

Advertisement

 

Soluții pentru bărbați

“Bărbatii încep să acorde din ce în ce mai multă atenție mânilor și unghiilor. Oricare dintre soluțiile de îngrijire a mâinilor prezentate sunt potrivite și pentru ei, deoarece vorbim despre produse tratante, care acționează atât în interior, cât și la exterior, fără a lăsa acel film gras, lipicios, care însoțeste cel mai adesea produsele pentru mâini. Chiar și uleiul pentru cuticule are o formulă specială, care hrănește în profunzime unghia și cuticula, fără a le încărca excesiv.

Uleiul de cuticule CND Solar Oil este infuzat cu ulei de jojoba și vitamina E. Utilizarea repetată conduce nutrienții în profunzime, creând unghii mai puternice, mai sănătoase și zona de cuticule hidratată.

Uleiul trebuie utilizat cu ORICE serviciu pentru unghii. Tratamentul de îngrijire al cuticulelor cu uleiul CND este un favorit dintre toata produsele de îngrijire unghii. Aplicați zilnic în partea de sus și de dedesubt a unghiei și masați pielea din jur”, încheie Diana Baicu.

Advertisement

Produsele și tratamentele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în România în magazinul Top Line, pe www.toplineshop.ro și în saloanele și clinicile partenere Top Line din țară.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Top Line Romania (@toplineromania)

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Top Line Romania (@toplineromania)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Baicu (@dianabaicu)

Advertisement

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *