Connect with us

Stiri externe

ABBA a revenit după 40 de ani! Cum sună primele piese lansate!

ABBA revine cu un nou album. Membrii unuia dintre cele mai de succes grupuri pop din toate timpurile au anunțat că, pentru prima dată în 40 de ani, revin cu un concert revoluționar, un show live digital. Iată cum sună primele două piese lansate!

Publicat

pe

ABBA a revenit după 40 de ani

La 40 de ani de la anteriorul material discografic, „The Visitors”, cei patru membri ABBA anunță lansarea unui nou album, Voyage. Primele două cântece, „I Still Have Faith In You” și „Don’t Shut Me Down”, sunt deja disponibile online.

Înregistrat în studioul lui Benny din Stockholm, materialul „Voyage” va fi lansat la nivel internațional pe 5 noiembrie, alături de Universal Music Group.

Se pregătește și un show revoluționar. ABBA Voyage va avea prima reprezentație pe 27 mai 2022, la ABBA Arena, un spațiu cu o capacitate de 3000 locuri din cadrul Queen Elizabeth Olympic Park, Londra. Biletele vor fi puse în vânzare pe 7 septembrie, însă preînregistrările se pot realiza pe abbavoyage.com.

Pentru noul spectacol au fost create versiunile digitale ale membrilor ABBA,  prin motion capture și tehnici de show live, de către echipa Industrial Light & Magic, formată din 850 persoane.

Concertul ABBA Voyage a fost realizat cu ajutorul: Svana Gisla – producător (David Bowie – Blackstar / Lazarus, Beyonce & Jay Z pentru HBO), producătorul Ludvig Andersson (And Then We Danced, Yung Lean -“In My Head”, Mamma Mia! Here We Go Again), directorul Baillie Walsh (Flashbacks of a Fool, Being James Bond, Springsteen and I), producător executiv Johan Renck (Spaceman, David Bowie Blackstar/Lazarus, Chernobyl) și coregraful Wayne McGregor CBE (The Royal Ballet, Company Wayne McGregor, Paris Opera Ballet).

Producatorii Svana Gisla si Ludvig Andersson au declarat:

„„Magia ABBA și eforturile imense ale întregii echipe magnifice ating astăzi o etapă mult așteptată. A putea împărtăși, în sfârșit, acest efort cu toata lumea este un moment de care suntem mândri și abia așteptăm să vă urăm bun venit pe arena noastră din estul Londrei.”

Baillie Walsh, Director:
„Am văzut ABBA câștigând concursul Eurovision în 1974 și niciodată nu mi-am imaginat că 47 de ani mai târziu voi fi alături de ei în această călătorie extraordinară. Viața este uneori neașteptată și minunată”.

Wayne McGregor, coregraf:

„Imaginați-vă: crescând în nordul Angliei în anii ’70 și învățând să dansați în sală pe cântecele incredibile ale ABBA. Aveam 8 ani și eram total transportat. Avansează rapid până în 2020, fiind în Suedia și dansând cu ABBA – în viața reală! Eram pe punctul de a avea 50 de ani și am fost din nou transportat total. Aceasta este magia ABBA. Am împărtășit multe aventuri creative și vesele cu o echipă îndrăzneață pentru a face imposibilul posibil pentru ABBA Voyage: magie tehnologică, imersiune de vârf și inovație de divertisment. Și încă în inima ei plină de foc, avem pur și simplu melodii noi, mișcări noi, melodii clasice, mișcări clasice: ABBA este DANS și va fi întotdeauna. Ne vedem pe ringul de dans.”

Sir Lucian Grainge, președinte și CEO, Universal Music Group:

„Încă de la începutul carierei mele și având privilegiul de a lucra direct cu ei de mulți ani de atunci, a fost o bucurie extraordinară să fiu înconjurat de ABBA și muzica lor. Creativitatea lor nemărginită și melodiile atemporale ne fac să dorim să ne parteneriem cu ei în tot ceea ce fac, pentru că știm că va fi pur și simplu grozav.”

Videoclipul piesei „I Still Have Faith In You” a fost regizat de catre Shynola.

Cu aproape 400 de milioane de albume vândute în întreaga lume, 17 hit-uri nr. 1 și peste 16 milioane de stream-uri săptămânal, ABBA este unul dintre cele mai de succes grupuri muzicale din lume, din toate timpurile. Încă de la descoperirea lor cu piesa „Waterloo”, în 1974, muzica ABBA a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume. Astăzi, cântecele pe care le-au creat – scrise și produse de Benny Andersson și Björn Ulvaeus și interpretate vocal cu pasiune și angajament de Agnetha Fältskog și Anni-Frid „Frida” Lyngstad – sunt considerate ca o parte importantă a istoriei muzicale internaționale.

În secolul 21, ABBA este mai populara ca niciodată. ABBA Gold, lansat inițial în 1992, și-a trecut recent cea de-a 1000-a săptămână in topul albumelor din Marea Britanie, primul album din istorie care a atins această etapă. Conținutul care utilizează hashtagul #ABBA pe TikTok a atins recent un miliard de vizualizări, fără ca catalogul să fie disponibil oficial pe platformă. ABBA a fost introdusa în Rock N’Roll Hall of Fame în 2010, iar ‘Dancing Queen’, una dintre cele mai îndrăgite melodii, a fost adăugată în GRAMMY Hall of Fame, în 2015.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA (@abba)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA (@abba)