Connect with us

Evenimente

3 medalii de aur și 3 de bronz pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Juniori

Canotorii români au obținut șase medalii, dintre care trei de aur, la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Juniori, desfășurat în perioada 3-5 august 2023 la Paris (Franța). România a participat cu 8 echipaje și 35 de sportivi la acest campionat și se clasează pe locul 3 în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie și Italia, dar înaintea Statelor Unite, Germaniei, Greciei și Australiei. Raportat la numărul medaliilor de aur, România ocupă locul 1 în clasament, pe aceeaşi poziție cu Marea Britanie și Italia.

Publicat

pe

3 medalii de aur și 3 de bronz pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Juniori

Echipajul de dublu rame feminin (JW2-), compus din Ionela Elena Scutaru și Gabriela Tivodariu, a câștigat medalia de aur, impunându-se în fața echipajelor din Grecia și Australia. Sportivele noastre au terminat cursa cu un timp de 07:26.70.

Tot o medalie de aur au cucerit și sportivii echipajului de patru rame masculin (JM4-). Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Flocea și Sergiu Anfimov au dominat cursa și s-au impus în fața echipajelor din Germania și Franța, terminând pe locul 1 cu un timp de 06:06.24.

A treia medalie de aur pentru România a fost câștigată în finala probei de simplu vâsle feminin (JW1x). Bianca Camelia Ifteni a terminat cursa cu un timp de 07:52.33, înaintea sportivelor din Irlanda și Uruguay.

Prima medalie de bronz a fost câștigată de Ioana Ruxandra Pascovici, Iuliana Isabela Boldea, Delia Mirabela Gradinaciuc și Andreea Nicoleta Dinu, în finala probei de patru rame feminin (JW4-). Sportivele noastre au urcat pe podium alături de echipajele din Italia și Marea Britanie.

Echipajul de 8+1 feminin (JW8+), compus din Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Bianca Elena Drăghici, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi și Irina Lucia Andreea Despa, a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Juniori (Under19). Podiumul a fost completat de Marea Britanie și Germania.

Cea de-a treia medalie de bronz pentru țara noastră a fost câștigată de sportivii din barca de 8+1 masculin (JM8+). Echipajul compus din Antonel Avăcăriței, Silviu-George Elenes, Ștefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Tasca, Constantin Filip, Ștefan Bogdan Moaleș și Alexandru Nedelcu, a urcat pe podium alături de echipajele din Marea Britanie și Germania.

Echipajul de patru vâsle masculin (JM4x), compus din Iulian- Ferdinand Ielinec, Gabi Sicean, Marian Gabriel Guia și Silviu Denis Totolici, a încheiat pe locul 4 cursa din Finala B, ocupând astfel poziția 10 în clasamentul mondial.

Echipajul de dublu vâsle feminin (JW2x), compus din Iulica Maria Ursu și Denisa Ancuța Nicolaie, a concurat în Finala C. Sportivele noastre au încheiat cursa pe locul 3, ocupând astfel poziția 15 în clasamentul mondial.

„Canotajul românesc are viitor, iar asta este o certitudine! Un fapt demonstrat de rezultatele extraordinare obținute de sportivii din lotul de juniori la Campionatul Mondial Under19 din Franța. Ei au încheiat competiția cu un număr de șase medalii, dintre care trei de aur și trei de bronz.
Sunt rezultate foarte bune, mai ales în contextul în care vorbim despre sportivi foarte tineri, fără prea multă experiență. Ei au dat dovadă de maturitate și determinare, astfel că au cules acum roadele muncii pe care o depun în fiecare zi.

Sunt mândră de rezultatele obținute la acest campionat mondial și sunt sigură că, de-a lungul timpului, palmaresul de medalii al acestor sportivi se va îmbogăți considerabil. Tot ce trebuie să facă ei este să muncească în continuare cu aceeași ambiție de a se autodepăși, de a fi cei mai buni.

România se clasează pe locul 3 în clasamentul general pe medalii, însă suntem pe locul 1, alături de Marea Britanie şi Italia, în ceea ce priveşte numărul medaliilor de aur. Felicitări sportivilor şi cluburilor sportive de unde provin, antrenorilor, echipei medicale și staff-ului FRC pentru aceste performanțe. Mulțumim totodată partenerilor Federației Române de Canotaj fiindcă, fără sprijinul lor, nu s-ar putea obține toate aceste rezultate frumoase. Îi încurajez pe juniorii noștri să fie muncitori și dedicați și de acum înainte și să ajungă să aibă rezultate foarte bune și atunci când vor ajunge în lotul de seniori”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.