Connect with us

ADPM Health

Avem nevoie să ne detoxifiem ficatul? Ce spune nutriționistul Gianluca Mech!

Termenul de detoxifiere este din ce în ce mai des întâlnit în ultimii ani pentru că ne ajută să eliminăm din organism toxinele și să ne păstrăm sănătatea la un nivel optim. Nutriționistul Gianluca Mech explică dacă este cu adevărat nevoie să facem periodic o detoxifiere a acestui organ.

Publicat

pe

Avem nevoie să ne detoxifiem ficatul? Ce spune nutriționistul Gianluca Mech!

Termenul de detoxifiere este din ce în ce mai des întâlnit în ultimii ani pentru că ne ajută să eliminăm din organism toxinele și să ne păstrăm sănătatea la un nivel optim. În acest proces, este important să avem în calcul ficatul, principalul sistem de filtrare din organism, cel ce are numeroase funcții fără de care nu putem duce o viață normală. Printre acestea, neutralizarea toxinelor, esențială pentru un sistem imunitar bun.

Nutriționistul Gianluca Mech explică dacă este cu adevărat nevoie să facem periodic o detoxifiere a acestui organ.

„Faptul că mâncăm dezechilibrat și în cantități mari alimente cu conservanți, provoacă o destabilizare a sănătății ficatului. El are rolul să filtreze aceste toxine, însă, dacă îl suprasolităm, este posibil să nu mai poată funcționa la nivel optim. Există, din fericire, obiceiuri alimentare sănătoase pe care le putem implementa în dieta noastră zilnică și care au rol foarte important în detoxifiere ficatului și, prin urmare, în buna funcționare a acestuia”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

 

Advertisement

Ceai verde și ceai negru

Un studiu recent a demonstrat faptul că ceaiul verde, consumat zilnic, poate îmbunătății markerii de sânge responsabili cu sănătatea ficatului. Ceaiurile negru și verde pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de enzime și grăsimi din ficat. E important să știm însă că este bine să alegem între ceaiul negru și cel verde și să nu consumăm mai mult de o cană pe zi.

 

Struguri

Strugurii, mai ales soiurile roșii, conțin resveratrol, un compus important pentru un organism sănătos. Există o serie de studii care au arătat că strugurii și extractul din semințe de struguri protejează ficatul și luptă împotriva inflamațiilor din corp”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Advertisement

 

„Frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt bogate în clorofilă și absorb o mulțime de toxine din sânge. Sunt pline de vitamine, minerale și fibre și nu au prea multe calorii, fiind extrem de indicate. O dietă bogată în legume cu frunze verzi reduce riscul de obezitate, boli de inimă și hipertensiune arterială.

Legume crucifere

Legumele crucifere reprezintă o sursă importantă de glutation. Acesta contribuie la eliminarea agenților cancerigeni și a altor compuși toxici din organism. Exemple de astfel de legume? Broccoli, varză, conopidă, etc”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Advertisement

 

„Pește gras

Dacă ești o persoană care iubește fructele de mare, recomand ton proaspăt, hamsii, sardine și macrou. Peștele gras este bogat în acizi grași Omega-3 care reduc inflamația din corp. Cercetările spun că acizii grași previn totodată acumularea de grăsimi în exces și mențin nivelurile enzimelor din ficat.

 

Usturoi

Advertisement

Bogat în agenți antibacterieni și seleniu, usturoiul, atunci activează enzimele de detoxifiere a ficatului. Aceste enzime lucrează la eliminarea toxinelor din organism”, mai spune nutriționistul Gianluca Mech.

 

„Condimente

Turmericul este un condiment magic. Curcumina, un ingredient activ din turmeric, elimină toxinele și repară celulele hepatice.

 

Advertisement

Fructe și fructe de pădure

Este bine ca dieta noastră zilnică să includă grepfrut, mere, avocado și fructe de pădure. Aceste fructe sunt bune pentru intestin și stimulează ficatul”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

 

Plante medicinale atent alese

„Pentru a susține procesul de detoxifiere a ficatului, putem completa cu două produse lichide din gama mea, Deccotopia, ce are la bază extracte din plante medicinale, ce se diluează în apă și pot fi consumate zilnic.

Advertisement

Antiox-Mech este un extract de plante medicinale în formă lichidă, fără alcool, conservanți, zaharuri și gluten, cu gust dulce natural datorită Stevia rebaudiana. Sinergia plantelor cu acțiune antioxidantă și purificatoare îl transformă într-un ajutor valid pentru cei care doresc un efect anti-îmbătrânire combinat cu o purificare hepatică.

Depurativo Antartico nu are alcool, zahăr, conservanți, gluten și lactoză, care ajută la purificarea și drenarea organismului. Are o acțiune eficientă de purificare datorită acidului alginic, care este extras din algele antarctice Durvillaea. Acestea favorizează absorbția și eliminarea substanțelor nocive ale radicalilor liberi. Depurativo Antartico este suplimentul ideal pentru a contracara excesele unei alimentații incorecte și efectele nocive ale poluării mediului asupra corpului nostru”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști la nivel international. Sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe gianlucamech.com.ro

 

 

View this post on Instagram

 

Advertisement

A post shared by Gianluca Mech (@gianlucamech)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gianluca Mech (@gianlucamech)

Advertisement