Connect with us

ADPM Coffee Break

6 medalii pentru România la Campionatele Europene de Canotaj! 2 de aur și 4 de argint!

România a obținut 6 medalii la Campionatele Europene de Canotaj. Sportivii se întorc mâine acasă cu 2 medalii de aur și 4 de argint.

Publicat

pe

6 medalii pentru România la Campionatele Europene de Canotaj! 2 de aur și 4 de argint!

Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a luat parte la Campionatele Europene de la Varese (Italia) cu 13 echipaje, însumând 46 de sportivi. Aceștia au obținut 2 medalii de aur, 4 medalii de argint și de trei ori locul 4 în finalele de duminică.

În acest mod, România se clasează pe locul 4 pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu vâsle feminin (W2x) de echipajul format din Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Lituania și Marea Britanie.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de 8+1 feminin, prin echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Româncele s-au impus în fața Olandei și a Rusiei.

Prima medalie de argint a fost obținută în proba de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x), de Gianina-Elena Beleagă.

La dublu rame feminin (W2-), sportivele Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au reușit să aducă României a doua medalie de argint.

Tot argint a câștigat și echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mugurel-Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari.

Cea de-a patra medalie de argint a fost câștigată de băieții din barca de 8+1 masculin (M8+), echipaj format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin adam, Florin-Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu.

Medaliații României la canotaj au avut parte de o primire triumfală la aeroport, după cele 6 medalii câștigate la Campionatele Europene

Locul 4 în finale a fost obținut de băieții din echipajul de dublu rame masculin (M2-), Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, dar și de Mădălina Hegheș, Roxana Parascanu, Nicoleta Pascanu și Elena Logofătu, în proba de patru rame feminin (W4-). Tot locul 4 în Finala A a obținut și echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, compus din Ionela-Livia Cozmiuc și Elena-Iuliana Mihai.

Barca de simplu vâsle masculin (M1x) s-a clasat pe poziția 7 în clasamentul general. Echipajul de dublu vâsle masculin (M4x) s-a clasat pe locul 10, iar sportivele din echipajul de patru vâsle feminin (W4x) ocupă locul 11. Poziția cu numărul 13 în clasamentul general este ocupată de echipajul de patru vâsle masculin (M4x).

„Îi felicit pe seniorii noștri pentru medaliile câștigate la Campionatele Europene de la Varese! Au reușit să obțină 6 medalii, dintre care 2 de aur și 4 de argint! România ocupă astfel locul 4 în clasamentul pe națiuni la medalii în probele olimpice. Ca de fiecare dată, sunt mândră de ei. Îi felicit pe absolut toți sportivii pentru ambiția și dăruirea de care dau întotdeauna dovadă!

Felicit, totodată, antrenorii și întreg staff-ul și cluburile sportive care ne-au dat toți acești sportivi extraordinari. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare. Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerului Tineretului și Sportului și COSR. Doresc să mulțumesc și partenerilor Federației Române de Canotaj- Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, IBB-HIB, Unicredit, Maestro, Fiterman Pharma și Ciga Energy.

Privim acum cu optimism către Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde îmi doresc să obținem medalii cât mai strălucitoare!”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

6 medalii pentru România la Campionatele Europene de Canotaj, dintre care 4 de aur!