Connect with us

ADPM Beauty

7 reguli pe care să le urmezi ca să ai un ten ca nou în timpul iernii

Chiar dacă nu avem în prezent zăpezile de altădată, anotimpul rece își pune inevitabil amprenta asupra sănătății tenului nostru. Pentru că stăm mai mult în interior, în fața calculatorului, în încăperi încălzite, și ieșim apoi la aerul rece și poluat de afară, pielea noastră se dezhidratează și capătă un aspect tern. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesionașă, enumeră șapte reguli de care să ținem cont la rutina de înfrumusețare astfel încât să ne ajutăm tenul, în acest anotimp, să fie hidratat și sănătos.

Publicat

pe

7 reguli pe care să le urmezi ca să ai un ten ca nou în timpul iernii

”Atunci când te uiți în oglindă și observi că tenul este mai obosit decât de obicei, înseamnă că este momentul să îți schimbi rutina de înfrumusețare. Este bine să pui accent în această perioadă pe detoxifiere. Sunt cinci pași pe care să îi urmăm.

1. Începem cu partea de curățare. Așa cum ne-am obișnuit deja, facem dublă curățare.

Ce înseamnă acest lucru? Aplicăm un produs sub formă de ulei prima dată, după care îl îndepărtăm cu apă. Există și produse solubile cu apă pe care le putem folosi. În combinație cu apă, ele se transformă în lapte demachiant. Arată ca o spumă, iar cu ajutorul acestui produs curățăm foarte bine fața, gâtul și decolteul. Nu uităm niciodată de parte din spatele gâtului.

Babor HY-ÖL este un ulei demachiant hidrofilic de curățare pe bază de plante ce oferă curățare bi-fazică a pielii, în profunzime. El se folosește alături de Babor Phytoactive Hydro Base, un extract de plante revigorant cu mentă, mesteacăn și rozmarin, extract de agrimonie și apă de mere. Obținem astfel o piele pură, moale și elastică, fără senzație de tensiune.

Babor Cleansing Enzyme Cleanser este un demachiant enzimatic cu efect de purificare și regenerare, recomandat pentru tip de piele palidă, ce are nevoie de regenerare. Este o pudră cu granulație fină care, în amestec cu apa, se transformă în spumă de curățare cu efect de peeling enzimatic.

2. Facem dublă-exfoliere.

Folosim astfel două tipuri de exfoliant. Primul trebuie să fie întotdeauna unul chimic, bazat pe alfahidroxi sau betahidroxiacizi. Exfoliantul chimic trebuie aplicat pe o dischetă demachiantă cu care ulterior ne ștergem foarte bine fața, gâtul și decolteul. Nu clătim! Rolul exfoliantului chimic este de a îndepărta stratul de celule moarte de la suprafața pieli.

Nu este însă suficient! După o perioadă în care poate am făcut excese alimentare și nu ne-am odihnit suficient, e nevoie să venim cu al doilea exfoliant, unul enzimatic. Există exfoliant enzimatic sub formă de pulbere. Îi adăugăm puțină apă, iar el se transformă în spumă. Masăm foarte bine pe piele timp de 2-3 minute, cu mișcări blânde circulare, și apoi clătim. Exfoliantele enzimatice se activează întotdeauna în combinație cu apă. Enzimele elimină toate celulele moarte care ar putea să mai existe și fac în așa fel încât să distrugă legăturile dintre aceste celule. Astfel, tot ce înseamnă celulă moartă și care dă acest aspect tern al tenului, este îndepărtat. Exfoliantul enzimatic ajută, de asemenea, la diminuarea porilor.

Dermia Skin Corrector este un tonic special conceput pentru a obține o piele mai uniformă, netedă, mătăsoasă și un ten mai luminos. Efectul regenerant se realizează prin formula revoluționara, care contine 63% substante active care acționeaza în moduri diferite, cu efect de hidratare, antiinflamator, hrănire, exfoliere blândă, detoxifiere, anti-îmbătrânire.

3. Aplicăm o fiolă.

Pentru că temperaturile oscilează, tenul are de suferit. Din acest motiv, trebuie să venim cu produse care hidratează în profunzime și formează o peliculă la suprafața pielii, astfel încât apa să rămână la interior. După ce spargem fiola, o aplicăm în întregime prin tapotare și masaj. Pornim mereu mișcările din partea centrală a feței, spre exterior, fără să apăsăm.

Fiolele tratament Doctor Babor Ceramide Power Serum conțin ceramide identice cu pielea, ce îmbunătățesc funcțiile barierei cutanate, niacinamide ce hidratează și stimulează formarea ceramidelor, și acid hialuronic 2D ce susține hidratarea în profunzime și livrarea activilor concentrați.

4. Detoxifiere.

E indicat totodată să apelăm în această perioadă la un tratament profesional de detoxifiere a pielii. Un peeling chimic care va face ca tenul să arate complet diferit. Un ten care va fi strălucitor, mai tânăr și fără pete.

5. Aplicăm ser sau cremă.

După fiolă, putem aplica un ser pentru strălucire sau hidratare sau putem să trecem la crema hidratantă. Dacă sunt zile reci, folosim o cremă care are o textură mai onctuoasă decât atunci când e mai cald. Nu mă refer aici la o cremă grasă, în special dacă avem tenul gras sau acneic, ci doar una cu o textură onctuoasă.

Crema de față Academie Hydraderm Crème Riche Hydratation Rèconfort are efect hidratant pentru tenul alipic, uscat. Se topește în piele, hidratează și hrăneste imediat cea mai deshidratată epidermă. Pielea isi recupereaza aportul de apa, își redobândește flexibilitatea, devine reconfortantă și luminoasă și își menține nivelul optim de hidratare pentru o durată îndelungată de timp. Conține 98,3% ingrediente de origine naturală: apă concentrată de mere, extract de fructe Pyrus Malus, extract de celule stem de măr, aloe vera, extract de sfeclă rosie, ulei organic de alune, ulei de macadamia.

6. Aplicăm mască săptămânal.

E inducat să aplicăm o mască măcar de două ori pe săptămână.

Masca multivitamine Derm Acte este o mască crema cu textură octuoasă și catifelată. Are o formulă bogată în vitamine ce ajută tenul să își recupereze nivelul optim de hidratare.

Întărește sistemul de apărare al pielii și luptă împotriva apariției semnelor de îmbătrânire.

7. Nutricosmetice.

Pentru că frumusețea vine din interior, există în prezent multe produse special concepute pentru a detoxifia pielea.

Spre exemplu, Gianluca Mech Drena, un supliment alimentar pe bază de extracte lichide de plante medicinale, pe care îl diluăm într-un pahar cu apă și bem în fiecare zi această soluție nutricosmetică obținută.

Decottopia® este o metodă de prelucrare și transformare a plantelor medicinale în formă lichidă, cu scopul de a îmbunătăți starea generală de sănătate a unei persoane. Extractele din plante Decottopia® vin într-un pachet care conține 16 batoane unidoză (30 ml)”, explică Diana Baicu.

Produsele profesionale recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line din toată țara.