Connect with us

ADPM Health

80 de persoane din Oradea au intrat in studiul „KAPO – Sanatate pe Ghete”. Se vor insanatosi cu Kangoo Jumps!

80 de persoane din Oradea au fost selectate pentru a participa la studiul „KAPO – Sanatate pe Ghete”, unic in lume, initiat de Kinga Sebestyen si sustinut de o echipa de medici apreciata. Participantii la studiu vor face in urmatoarele luni exercitii de tip Kangoo Jumps, pe ghete rebound, adaptate diverselor patologii, si vor fi monitorizate de echipa de medici pentru a demonstra, la final, beneficiile acestui sport asupra sanatatii.

Publicat

pe

80 de persoane din Oradea au intrat in studiul „KAPO – Sanatate pe Ghete”. Se vor insanatosi cu Kangoo Jumps!

Cele 80 de persoane vor fi monitorizate din punct de vedere fizic si al parametrilor de laborator la debutul, pe parcursul si la finalul programului.

Echipa de medici este compusa din conferentiar Dr. Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator, sef lucrari Dr. Dorina Maria Farcas, medic primar recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicina generala, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportiva si lipoterapie, sef lucrari dr. Corina Suteu, medic primar medicina muncii, si psiholog Corina Chiorean.

Primul pas a fost facut saptamâna trecuta când a avut loc lansarea oficiala a studiului „KAPO – Sanatate pe Ghete”. In Sala Florica Ungur din Oradea au fost prezente peste 100 de persoane, persoanele selectate pentru studiu, medicii, Kinga Sebestyen si reprezentantii Kangoo Jumps.

80, din cele 350 de persoane care au aplicat pentru a participa la acest studiu, au inceput sesiunile de Kangoo Jumps, multe dintre acestea pentru prima data in viata.

La fel au procedat, ca sustinere, si medicii care ii vor monitoriza, creindu-se o atmosfera energica.

Dr. Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator, a dechis evenimentul printr-un discurs motivational si a declarat ca, dupa doar trei sesiuni de Kangoo Jumps, a inteles potentialul acestui sport si il va promova dovedind beneficiile acestuia, la orice vârsta, inclusiv peste pragul de 50 de ani.

Dr. Olivia Ligia Burta a deschis, de altfel, si sesiunea de Kangoo Jumps, facând primele salturi si continuând apoi, alaturi de participanti si de instructoarea Daiana Dobras, cu miscare pe ritmuri de muzica populara. Daiana Dobras va preda, la rândul sau, in cadrul studiului.

La eveniment a fost prezenta si Kinga Sebestyen, initiatoarea studiului „KAPO – Sanatate pe Ghete”, cea care a adus Kangoo Jumps in România, distribuitor in Europa de Est si Scandinavia, cu o experienta de peste 25 de ani in sport, nutritie si dezvoltatorul programului de slabit Fat Burning by Kinga.

Kinga Sebestyen le-a comunicat participantilor detalii despre studiul pentru care au aplicat. Acesta va dura 6 luni, participantii sunt selectati in 4 grupe: prima pentru supraponderali, a doua pentru cei cu probleme de statica, postura, probleme cu spatele si genunchii, a treia pentru cei cu diabet, si a patra pentru persoanele sanatoase.

Cu totii vor urma antrenamente pe ghete rebound timp de trei ori pe saptamâna.

„Programul este usor de urmarit, include intervale cu gantere de 0,5 – 1 kilogram, dureaza fiecare o ora. Voluntarii primesc ghete, greutati, saltele, apa, si vor face gratuit analizele initiale, apoi cele periodice si cele de la finalul studiului care vor oferi rezultatele. Antrenamentul si analizele medicale sunt gratuite in valoare de 1500 de euro/persoana. Studiul valoreaza 100.000 de euro, iar la final se va infiinta un centru pilot in Oradea”, declara Kinga Sebestyen.

„Vom veni, la finalul studiului, cu rezultate extraordinare si cu articole de specialitate prin care vream sa dovedim stiintific beneficiile programului medical pe ghete  “KAPO”, a declarat Dr. Olivia Ligia Burta.

Studiul doreste sa dovedeasca ca, prin programele pe ghete rebound recomandate de Kinga Sebestyen se pot crea/ preveni/schimba obiceiurile si comportamentele de risc legate de stilul de viata in diferite boli, indiferent de sex sau vârstã.

Dupa realizarea studiului amanuntit si publicarea rezultatelor, se vor pune la Oradea bazele unui “Centru pilot KAPO- sanatate pe ghete”, unic in Europa. Pentru a veni in ajutorul generatiei tinere, in scopul preventiei cresterii riscului de imbolnavire, se va lansa un set de programe de reabilitare si recuperare pe ghete pentru spitale, scoli, gradinite, centre de reabilitare si sali de fitness.

In plus, se vor organiza, la nivel national si international, evenimente stiintifice si sportive, având ca si tema de interes promovarea programului de sanatate “KAPO program medical de preventie ‘SANATATE PE GHETE ” si se vor forma noi specialisti care vor lucra cu publicul larg in vederea preventiei sau a tratarii afectiunilor medicale prin programele create de Kinga Sebestyen in colaborare cu specialisti in medicina.

Colaborarea pentru realizarea acestor obiective, va fi cu o serie de institutii: Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Clinica Medicris, Centrul de Sanatate si Lipoterapie dr Alin Iova, Centrul de Transfuzie Sanguina Bihor, Primaria Municipiului Oradea  si profesionisti cu interes in acest domeniu.

Si cum echipa KAPO -‘SANATATE PE GHETE ” este implicata in actiuni caritabile de “fund raising”, si acest program initiaza o serie de evenimente, destinate achizitiei unui dispozitiv de iradiere a componentelor sanguine, pentru bolnavii oncologici si hematologici.

Kinga Sebestyen ajuta persoanele supraponderale din 40 de orase din Romania

Kinga ajuta persoanele supraponderale din Romania sa slabeasca pâna la 150 kilograme

Kinga Sebestyen, instructor si dezvoltator al programelor Kangoo Jumps in România, si peste hotare, ajuta persoanele supraponderale, cu greutatea intre 90 si 200 de kilograme, sa slabeasca intr-un mod sanatos, chiar si 150 de kilograme  intr-un mod sanatos .

Va reusi acest lucru prin programul pe care l-a inventat, Fat Burning, miscare graduala pe ghete rebound, rezistente la o astfel de greutate, imbinat cu dieta personalizata.

Programul se desfasoara in toate orasele tarii (instructorii si salile pot fi gasite pe www.kingasebestyen.com), cei care doresc sa isi schimbe stilul de viata urmând sa fie ajutati de instructori acreditati de Kinga .

Cei care se inscriu in acest program, vor incepe antrenamentele personalizate, câte 60 de minute, de trei ori pe saptamâna. Instructorii acreditati din localitatile respective, având la indemâna programul special Fat Burning si sprijinul specialistilor in nutritie, vor ajuta persoanele supraponderale sa faca sport, prin miscari lejere la inceput, mai energice pe masura ce avanseaza, inclusiv pe ghete cu arcuri rebound din noua generatie, ce suporta greutate de pâna la 200 de kilograme.

Se asteapta ca cei care se inscriu in program sa slabeasca câte 10 kilograme pe luna.

Pentru ca cei inscrisi sa fie si mai motivati, la finalul cantonamentului, cei care au avut cele mai bune rezultate, vor fi premiati. Cei care vor reusi sa ajunga la target vor putea câstiga premii in valoare de 1850 de euro din partea Kangoo Club Romania, transformare de look oferita de Tabya, rochie eleganta Mathilde, costum sport Diamond by Adesgo, pachet de beauty Botis Gizella, dieta personalizata Alin Iova, lenjerie Diamond by Adesgo, etc.

Cei care vor sa slabeasca si sa isi schimbe radical stilul de viata se pot inscrie in concurs trimitand email cu nume, prenume, localitate si numar de telefon la: fatburning@kingasebestyen.com si vor trebui sa achizitioneze pachetul cu care vor putea sa ajunga la rezultatele dorite: antrenament (150-25o lei), nutritie (100 lei), ghete rebound (250 euro, inclusiv in rate), program detox (543 lei, doar in prima luna , inclusiv in rate)