Connect with us

Stiri Interne

A luat Simona Halep Roxadustat fără să știe? Ce spun apropiații săi!

Simona Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022, în urma procedurii descoperindu-se substanța roxadustat. Sportiva a fost astfel suspendată provizoriu provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, pentru dopaj. A luat Simona Halep roxadustat fără să știe? Iată ce spun apropiații săi!

Publicat

pe

A luat Simona Halep Roxadustat fără să știe? Ce spun apropiații săi!

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep pentru dopaj. Asta după ce sportiva a fost testată pozitiv la US Open 2022, în urma procedurii descoperindu-se substanța roxadustat. Pe durata suspendării, nu va mai putea participa la niciun eveniment de tenis organizat de WTA și ITF.

Substanța găsită în urma testului, roxadustat, este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF. Crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Este interzisă începând din 2022 (inclusă pe lista Agenției Mondiale Antidoping – WADA).

Apropiații Simonei o susțin public pe aceasta și spun că sportiva nu ar fi folosit vreodată, cu bună știință, substanțe interzise.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Advertisement

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Ce spune tatăl Simonei Halep?

„Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiştii vor spune, nu putem să ştim ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată nu a luat ceva. Trebuie răbdare şi Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată, curată. Nu a luat niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la aşa ceva, nu ar fi apelat niciodată la aşa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce se teme”, a declarat Stere Halep la Antena 3 CNN.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Advertisement

Ce spune antrenorul Patrick Mouratoglu?

„Te susțin 100% în această luptă, Simona. Până la capăt”, a scris el simplu pe Instagram. Răspunsul Simonei a venit imediat: „Așa vom face, Patrick!”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Darren Cahill (@dc10s)

Advertisement

Ce spune fostul antrenor al Simonei?

„Cu toate că nu mai sunt antrenorul Simonei, vreau să vorbesc clar despre persoana şi atletul alături de care am lucrat 6 ani. În primul rând şi cel mai important, nu există vreo şansă ca Halep să fi luat premeditat o substanţă de pe lista interzisă. Nicio şansă! Zero!

Ea e o sportivă stresată de fiecare prescripţie pe care i-o dădea un medic. Era foarte atentă şi la suplimentele pe care le lua. Simona se ghida mereu după mottoul: ‘Hai să verificăm de două ori, de trei ori chiar, pentru a fi siguri că nu e pe lista interzisă. Dacă nu suntem complet siguri de ceva, nu riscăm’.

Amândoi am crezut în sistemul de testare ITIA şi am discutat deseori despre faptul că era chemată să dea probe foarte des. Atât în turnee cât şi în afara lor, la întâmplare. A făcut-o mereu fără să se plângă, convinsă că și ceilalți sunt testați la fel de des. Pentru ea era foarte important să ştie că e în competiție cu jucătoare curate.

Integritatea Simonei este ireproșabilă. Își respectă semenii, iubește jocul și are mereu picioarele pe pământ. Ca o campioană umilă și abordabilă. Am stat cu mândrie alături de ea şi am urmărit cum s-a maturizat, oferind compasiune altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului le poate vedea. Vorbesc despre bunătatea și grija pe care foarte puțini sunt norocoși să le experimenteze. Genul de acțiuni care se fac pentru dragoste și nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost întotdeauna cea mai mare putere și cea mai mare slăbiciune a ei. Am râs adesea pe marginea faptului că ea nu poate acționa și nu poate spune o mică minciună. Pune-i o întrebare într-o conferință de presă și ea va da un răspuns sincer. Ea e întotdeauna naturală. Vrea ca lumea să o vadă așa cum e, la bine și la rău. Aceasta este Simo. Și-a construit o carieră și o moștenire uimitoare făcând lucrurile pe calea grea. Calea cea bună.

Advertisement

Procesul corespunzător va urma acum pentru a dezvălui răspunsuri la multe întrebări. După cum spunea Simona, cel mai greu meci din viața ei începe acum. Eu cred în ea. Întotdeauna am avut încredere în ea și pot spune sincer că niciodată nu am crezut în ea mai mult decât acum. Sunt alături de Simo”, a scris Darren Cahill pe rețelele de socializare.

Medic: Substanța aduce mai multe dezavantaje decât avantaje

Raluca Bobeică este medic primar nefrolog la Institutul Clinic Fundeni. A participat la studii clinice pentru roxadustat. Spune că acesta nu crește rezistența fizică. De asemenea, că ar aduce mai multe dezavantaje decât avantaje persoanelor care îl folosesc.

„Reacţiile adverse pe care le-am întâlnit la pacienți au fost hipertensiunea arterială, agravarea hipertensiunii sau apariția hipertensiunii la cei care nu erau hipertensivi. Precum şi creșterea vâscozităţii sângelui, care s-a exprimat prin tromboze.

În viziunea mea, dacă cineva, nu Simona, l-ar folosi cu bună intenție, cred că ar avea mai multe dezavantaje decât avantaje. În sensul că creşte tensiunea şi asta poate dăuna chiar şi sportului. Creşte vâscozitatea sângelui şi cred că poate să apară o oboseală mai mare.

Nu ştiu care este motivul pentru care este pe lista de substanţe interzise. Poate pentru că avem mai multă hemoglobină, mai mult sânge, dacă folosim această substanţă şi probabil de asta s-a considerat că este doping”, a declarat Raluca Bobeică pentru News.ro.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *