Connect with us

Stiri externe

A murit Matthew Perry, Chandler din serialul Friends

Matthew Perry, cunoscut în întreaga lume pentru rolul său ca Chandler Bing în celebrul sitcom „Friends,” a încetat din viață la vârsta de 54 de ani. Informațiile preliminare arată că el s-a înecat în jacuzziul din propria sa casă din Los Angeles.

Publicat

pe

A murit Matthew Perry, Chandler din serialul Friends

Deși autoritățile americane nu au oferit încă o cauză oficială a morții, publicațiile americane, citând surse din poliție, au relatat că Perry a fost găsit în jacuzzi, înecat, sâmbătă după-amiază. Vestea decesului său a lăsat o uriașă durere în inimile fanilor din întreaga lume.

Warner Bros, casa de producție care a realizat celebrul serial „Friends” în care Perry a jucat timp de zece sezoane (din 1994 până în 2004), a adus un emoționant omagiu actorului. L-au descris pe Matthew Perry drept „prietenul nostru drag,” evidențiind calitățile sale actoricești uimitoare și impactul geniului său în comedie asupra întregii lumi. “Cu siguranță, moștenirea sa va trăi în inimile a milioane de oameni”.

Matthew Perry s-a născut în Massachusetts în 1969, într-o familie cu origini mixte, tatăl american și mamă canadiană. După ce tatăl său a părăsit familia pentru a deveni actor, Perry a crescut în Canada. La vârsta de 15 ani, el s-a mutat în Hollywood cu speranța de a se reconecta cu tatăl său. Aici, a descoperit pasiunea pentru actorie și, în cele din urmă, a fost descoperit de regizorul William Richert, care i-a oferit prima sa oportunitate în lumea filmului.

Perry avea 24 de ani când a primit rolul emblematic al lui Chandler Bing în „Friends.” În acea perioadă, el și colegii săi de distribuție, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer, erau relativ necunoscuți. Courteney Cox, care a interpretat rolul lui Monica, era singura care se remarcase anterior în serialul „Family Ties.”

Advertisement

În timpul carierei sale, Perry a fost de cinci ori nominalizat la premiile Emmy, iar în paralel cu „Friends,” a jucat în filme notabile precum „Fools Rush In” alături de Salma Hayek, „Three to Tango,” și „The Whole Nine Yards” alături de Bruce Willis.

Cu toate acestea, viața personală a lui Perry a fost marcată de lupta sa împotriva dependenţei de calmante. A început să se confrunte cu această problemă în 1997, după ce a suferit un accident de jet-ski. Din cauza durerilor intense, el a dezvoltat o dependență de calmante și a dezvăluit mai târziu că nu își amintește aproximativ trei ani din perioada în care a lucrat la „Friends.” Pentru a depăși această luptă, Perry a cheltuit peste 9 milioane de dolari.

În 2019, el a intrat în comă din cauza abuzului de opiacee și a suferit 14 intervenții chirurgicale pentru probleme de sănătate la colon. Cu toate acestea, Perry a încercat să-și revină și să lupte împotriva acestor provocări dificile.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *