Connect with us

Stiri externe

A murit Tatjana Patitz, supermodelul anilor 80

Tatjana Patitz, unul dintre supermodelele epocii de aur, a murit ieri la vârsta de doar 56 de ani. Uluia cu frumusețea ei incontestabilă și domina podiumurile de modă în anii 80 și 90 alături de alte nume importante din lumea modelling-ului internațional.

Publicat

pe

A murit Tatjana Patitz, supermodelul anilor 80

Tatjana Patitz, supermodel de origine germană, icon al anilor 80 și 90, a murit la vârsta de 56 de ani. S-a stins din viață ieri în Santa Barbara, California. Tragica veste a fost confirmată de agenta ei, Corinne Nicolas. În ultima vreme, Tatjana s-a luptat cu o boală nemiloasă: cancerul de sân.

„Este plânsă acum de fiul, sora și părinții ei. Suntem cu toții devastați de moartea sa. Era un suflet plin de compasiune. Un om bun, generos, cu o inimă mare. O adevărată susținătoare a drepturilor animalelor. Una dintre cauzele majore pe care le-a susținut a fost salvarea cailor sălbatici”, se arată în comunicatul de presă.

Tatjana Patitz era unul dintre supermodelele epocii de aur. Alături de Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista și Christy Turlington, a avut un impact major asupra industriei de modelling la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990.

A apărut atunci pe primele pagini ale unora dintre cele mai prestigioase reviste. A jucat în videoclipuri celebre și a defilat pentru cele mai mari case de modă.

Asta înainte de a renunța la lumina reflectoarelor pentru a duce o viață liniștită. O viață dedicată animalelor și creșterii fiului său, Jonah Johnson.

Advertisement

A cunoscut faima la finele anilor 80, după ce a lucrat cu celebrul fotograf Peter Lindbergh. Momentul care i-a lansat însă cu adevărat cariera a fost coperta în alb-negru a British Vogue, din ianuarie 1990. Copertă pe care a apărut alături de Cindy Crawford, Christy Turlington, Naomi Campbell și Linda Evangelista.

La scurt timp, a fost distribuită în videoclipul piesei „Freedom” a lui George Michael.

În anii care au urmat, Patitz a avut o carieră înfloritoare în lumea modei. A apărut în numeroase reviste glossy. Doar pe coperta Vogue a apărut de șase ori. De asemenea, a lucrat cu case de modă precum Chanel, Donna Karan sau Vivienne Westwood.

A pășit pentru ultima oară pe catwalk în 2019. S-a întâmplat cu ocazia Milano Fashion Week, într-o prezentare a casei de modă Etro.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *