Connect with us

Stiri externe

A murit Tina Turner! Artista s-a luptat ani la rând cu o boală gravă!

Tina Turner, considerată una dintre marile vocaliste rock ale tuturor timpurilor, a murit la vârsta de 83 de ani, a confirmat purtătorul de cuvânt al ei.

Publicat

pe

A murit Tina Turner! Artista s-a luptat ani la rând cu o boală gravă!

Tina Turner, una dintre marile vocaliste rock și una cele mai carismatice interprete de culoare din lume, a murit la vârsta de 83 de ani, în locuința ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Informația a fost confirmată de purtătorul său de cuvânt. Conform acestuia, solista a luptat, în ultimii ani, cu o boală cruntă, fiind diagnosticată cu cancer intestinal în 2016. În 2017, a avut parte de un transplant de rinichi.

Tina Turner a fost o cântăreață, actriță și dansatoare americană, născută pe 26 noiembrie 1939 în Nutbush, Tennessee. Ea a început cariera muzicală în anii ’50, alături de soțul său, Ike Turner, cu care a format trupa Ike & Tina Turner Revue.

Aceasta a fost o perioadă prolifică pentru Turner, care a înregistrat o serie de hit-uri R&B, cum ar fi „A Fool in Love” și „River Deep – Mountain High”.

După ce a divorțat de Ike Turner în 1978, a continuat să cânte solo și a avut un succes uriaș în anii ’80, cu hit-uri precum „What’s Love Got to Do with It” și „Private Dancer”.

În 1984, ea a lansat albumul „Private Dancer”, care a devenit unul dintre cele mai bine vândute albume ale tuturor timpurilor, iar single-ul „What’s Love Got to Do with It” a câștigat patru premii Grammy.

Tina Turner este considerată una dintre cele mai bune voci din istoria muzicii rock și a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1991. În afară de muzică, Turner a jucat în câteva filme și a scris mai multe cărți autobiografice.

Tina Turner, o mireasa nonconformista! Vezi ce rochie a purtat in ziua nuntii!

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *