Connect with us

ADPM Cool

Accesorii cool pentru casă: covoare handmade cu super design

Étude no.3 & Motif no.1 sunt două modele de covoare handmade al căror design a fost creat de către arhitectul Bogdan Ciocodeică pentru Atelier Kairos.

Publicat

pe

Accesorii cool pentru casă: covoare handmade cu super design

Étude no.3 este o explorare, un exercițiu pe mai multe planuri. Plecând de la dorința de a avea un obiect durabil și onest, Bogdan (Ciocodeică), Horia (Bercă) și Sorin (Urziceanu) au decis să exploreze și să prezinte abilitățile lânii naturale, regândind în același timp un element clasic de design interior: pielea de vacă.

Esențialul în procesul creativ a fost recrearea formei și a prezenței acesteia, dar într-o manieră mult mai etică, fără a sacrifica un animal, demonstrând că uneori se poate găsi o cale de mijloc.

Din punct de vedere grafic, covorul este o linie continuă care desenează forma exterioară a piesei, dar și silueta pielii într-o căutare aproape obsesivă a conturului perfect; un studiu (étude) al liniei lăsate în urmă de către instrumentul de desenat, cu grosimea variabilă în funcție de forța de apăsare.

Covorul este țesut manual în Nepal și este realizat din lână de Himalaya și mătase naturală. Lâna este descurcată și toarsă în fire fără a fi vopsită, păstrând nuanța naturală a materialului și, de asemenea, reducând impactul asupra mediului rezultat în urma procesării.

Rezultatul este o schiță a modelului la scară 1:1, o formă stilizată și simplificată redusă la esență.

Motif no.1 este un model repetitiv, delicat, care se extinde la infinit în 3 direcții, în același timp având o delimitare exactă pe cea de-a patra latură. Predefinirea modului în care covorul se raportează la volumele din spațiu creează o margine clară și definește punctul de plecare al modelului repetitiv continuu.

Desenul de mână al modelului îmbrățișează imperfecțiunea liniilor și accentuează aspectul handmade; de la schițarea pattern-ului, la tehnica de țesere manuală folosită în realizarea fiecărui covor, rezultând de fiecare dată câte o piesă unică.

Liniile fine și formele curbate oferă un fundal echilibrat pentru orice spațiu interior. Monotonia repetării este ruptă de patch-urile colorate. Covorul este realizat din lână de Himalaya, accentele cromatice fiind din mătase naturală, adăugând un plus de prețiozitate, acesta schimbându-și culoarea și reflexia atunci cand lumina își schimbă direcția.

Motif no. 1 este un fundal calm presărat cu accente pline de viață, care ia parte la o negociere delicată cu spațiul și piesele de mobilier, un dans subtil, înainte și înapoi, ca valurile domoale ale mării pe linia țărmului.

Étude no. 3 & Motif no.1 pot fi comandate începând de astăzi de pe site-ul: https://atelierkairos.com.

“The Journey of a Rug” va continua cu alte colaborări și proiecte speciale.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *