Connect with us

Stiri externe

Activitatea influencerilor din Franța va fi reglementată. Ce înseamnă acest lucru!

Guvernul francez și-a propus reglementarea activității din mediul online a persoanelor cu statutul de influencer. Ce înseamnă acest lucru și ce urmăresc măsurile care sunt în prezent în dezbatere în Franța?

Publicat

pe

Activitatea influencerilor din Franța va fi reglementată. Ce înseamnă acest lucru!

Activitatea influencerilor din Franța a intrat în atenția Guvernului, care și-a propus reglementarea activităților comerciale desfășurate de aceștia în mediul online. Anunțul a fost făcut chiar la începutul acestei săptămâni de Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei.

Piața publicitară din mediul online este una în continuă creștere. Doar anul trecut, aceasta a fost evaluată la peste 15 miliarde de euro. În Franța și nu numai, promovarea produselor cu ajutorul influencerilor capătă din ce în ce mai multă popularitate. Această formă de advertising a ajuns să fie considerată cea mai eficientă. Astfel că marile brand-uri preferă asocierea cu influenceri care să le promoveze online produsele decât să apeleze la alte canale de marketing.

Conform HotNews, 68% dintre brand-urile franceze apelează la influenceri pentru a-și promova și vinde mai ușor produsele.

„Influencerii trebuie supuși acelorași reguli care se aplică pentru mass-media tradițională. Planul acesta de reglementare nu reprezintă o luptă împotriva influencerilor, ci un sistem care să îi protejeze”, a declarat Bruno Le Maire.

Propunerile de reglementare a activității influencerilor sunt în prezent în dezbatere publică în Franța. Autoritățile își propun o transparență a persoanelor care activează în mediul online atunci când vine vorba despre promovarea unor produse. Totul astfel încât urmăritorii să nu fie induși în niciun fel în eroare. De asemenea, se umărește o definire juridică a influencerilor și agenților lor.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *