Connect with us

Stiri externe

Actrița din Barbie a ieșit la protest în fața birourilor Netflix

Actrița care joacă rolul principal din filmul Barbie, Margot Robbie, s-a alăturat grevei de la Hollywood și a ieșit miercuri la protest în fața birourilor Netflix din Los Angeles. Atât scenariștii, cât și actorii din Cetatea Filmului sunt în grevă în această perioadă.

Publicat

pe

Actrița din Barbie a ieșit la protest în fața birourilor Netflix

Greva de la Hollywood, începută de scenariști încă din luna mai, ia amploare. Deja de la mijlocul lunii iulie, și actorii din Cetatea Filmului sunt în grevă, fapt care afectează puternic industria cinematografică.

Actrița Margot Robbie, cea care joacă rolul principal în filmul Barbie, a ieșit zilele trecute la protest în fața birourilor Netflix și Paramount din Los Angeles. Îmbrăcată într-un tricou al SAG-AFTRA (sindicatul actorilor), vedeta s-a alăturat sutelor de protestatari.

Se pare că greva este de durată, iar actorii și scenariștii de la Hollywood nu plănuiesc să o oprească prea curând.

Popularitatea lui Margot Robbie a crescut considerabil în ultimul an. Aceasta este actrița care îi dă viață lui Barbie în cel mai de succea film lansat în 2023. De asemenea, ea face parte din echipa de producători a filmului.

Alături de ea, la protestul din Los Angeles, au ieșit și alte nume cunoscute din industrie. Este vorba despre Bryan Cranston și Aaron Paul, ambii cunoscuți în special pentru rolurile lor din Breaking Bad.

Actorii și scenariștii de la Hollyood cer salarii mai mari, susținând că remunerațiile lor sunt mult prea scăzute în era streaming-ului.

Negocierile nu par să aibă însă succes, ceea ce are repercursiuni asupra cinematografiei internaționale.

Filmul Dune 2 nu mai ajunge în cinematografe la data de 1 noiembrie, așa cum era anunțat. În contextul grevei actorilor de la Hollywood, premiera a fost amânată până în primăvara anului viitor. De asemenea, Premiile Emmy, gală ce trebuia să se desfășoare luna aceasta, au fost amânate pentru ianuarie.

Marea grevă de la Hollywood a început pe data de 2 mai. Primii care au renunțat să mai muncească au fost scenariștii. Apoi, pe 14 iulie, și-au încetat activitatea și actorii, reprezentați de sindicatul SAG-AFTRA.

Specialiștii spun că greva se va prelungi, lucru care va afecta puternic industria filmelor și serialelor, precum și sectorul economic. Atât actorii, cât și scenariștii de la Hollywood, solicită îmbunătăţirea plăţilor reziduale pentru streaming şi protecţie faţă de utilizarea inteligenţei artificiale.