ADPM Cool
ADPM COOL! Afla care sunt cele mai bune restaurante din lume in anul 2013! Partea 1!
Atunci cand iti propui sa pleci intr-o vacanta de neuitat, cu siguranta te informezi si referitor la cele mai bune restaurante pe care le vei gasi in locatia aleasa de tine. Este foarte important ca in destinatia cu pricina sa intalnesti locatii frumoase in care sa poti servi preparate din cele mai fine. Astazi, ADPM iti prezinta cele mai cool restaurante ale anului 2013, un top realizat de Conde Nast Taveller.
Nautika – Dubrovnik
Imagineaza-ti cum ar fi sa cinezi seara pe terasa restaurantului Nautika, acolo unde valurile Marii Adriatice se lovesc de stancile de la marginea orasului vechi.
Trebuie mentionat ca Nautika este unul dintre cele mai romantice restaurante din intreaga lume, dar si un adevarat magnet pentru celebritati precum Roger Moore, Eva Longoria, etc.
Toata lumea cauta aceasta locatie pentru mancarurile deosebite – medalioane de homar cu gnocchi, dar si pentru primirea calduroasa.
Dum Pukht – New Delhi
O locatie extrem de eleganta, decorata in nuante de argintiu si albastru, ale carei piese de rezistenta sunt impunatoarele candelabre din cristal. Felurile de mancare servite aici sunt unele sofisticate.
Dum Pukht reprezinta o modalitate antica de gatit la abur. Unul dintre cele mai apreciate preparate este „raan e dum pukht” – picior de berbec marinat in rom si umplut cu ceapa, usturoi murat si branza.
Aprazivel – Rio de Janeiro
Situat deasupra orasului Santa Teresa, restaurantul Aprazivel (afacere de familie) pune la dispozitia clientilor sai preparate din bucataria braziliana si o locatie superba.
Mesele sunt pozitionate in casute construite in copacii din gradina proprietarilor!
Beluga – Maastricht
Intr-o zona a Olandei faimoasa pentru restaurantele sale, Beluga este cel mai bun dintre cele mai bune. Un spatiu „aerisit”, servicii impecabile, tacamuri de argint, picturi abstracte – acestea sunt doar cateva dintre lucrurile care au facut ca restaurantul Beluga sa ajunga in top.
Bucatarul-sef, Hans van Wolde, gateste cu pasiune, iar unul dintre preparatele sale cele mai cautate este biftecul tartar cu ciuperci si chimen.
Minetta Tavern – New York City
Restaurantul Minetta Tavern reprezinta spiritul vechiului New York, decorat fiind cu cizme rosii de piele, caricaturi, si avand chelneri cu sorturi lungi.
O locatie perfecta pentru intalniri amoroase, cu o selectie interesanta de vinuri si preparate delicioase.
L’Atelier Saint-Germain de Joel Robuchon – Paris
Restaurantul L’Atelier Saint-Germain de Joel Robuchon reprezinta perfectiunea pariziana intruchipata, gratie decorului in nuante de rosu si negru, realizat de celebrul Pierre-Yves Rochon.
40 de scaune pozitionate in jurul unei bucatarii deschise. Doua stele Michelin!
Delfina – San Francisco
Mereu aglomerat, acest restaurant serveste preparate specifice nordului Italiei gatite cu ingrediente californiene, intr-un spatiu elegant, ticsit cu hipsteri.
Chef Craig Stoll prepara spaghete al dente cu rosii si usturoi, ulei de masline extra virgin si peperoncini. Sublim!
Selectia de vinuri este excelenta – o combinatie intre Italia si California.
Le Petit Nice – Sudul Frantei
Gerald Passedat conduce cu succes acest restaurant si hotel, o afacere care se afla in familia sa deja de 3 generatii, situat in apropiere de Marsilia.
Stilul ludic, precizia si pasiunea pentru bucatarie reprezinta punctele forte ale lui Gerard, ceea ce a facut ca restaurantul sau sa castige a treia stea Michelin in anul 2008.
Gueyu Mar – Asturias, Spania
Vega, o localitate micuta siuata pe malul marii, este locatia perfecta pentru acest restaurant marinaresc.
Proprietarii Luisa si Abel aduc mereu peste extrem de proaspat din porturile din apropiere, transformat imediat in cele mai fine preparate.
Siphon – Damme, Belgia
Situat in Damme (Belgia), restauranul Siphon pare a fi, la prima vedere, o casuta alba cu acoperis rosu. Cele mai bune dintre preparatele servite aici fac parte din bucataria traditionala – anghila in sos verde, creveti si carne gatita deasupra unui foc deschis.
Selectia de vinuri include Pomerol si Margaux, iar chelnerii poarta jachete de culoare alba cu epoleti si nasturi de bronz.
Chim Sao – Hanoi
Localizat intr-un vibrant cartier artistic din sudul orasului Hanoi, Chim Sao serveste preparate delicoase la preturi foarte mici – „hotpots” reprezinta fondue specific oriental cu legume, peste si fructe de mare, sosuri picante si salate.