Connect with us

ADPM Beauty

Dupa o iarna grea, Dr. Adriana Fratilescu recomanda exfolierea tenului prin peeling chimic

Dupa o iarna aspra, ger napraznic, temperaturi scazute si o alimentatie deficitara, tenul nostru are de suferit. Este incarcat, iritat si si-a pierdut din vitalitate. Dr. Adriana Fratilescu, medic chirurg estetician Perfect Lines, recomanda ca la inceputul primaverii, sa ne revigoram tenul cu ajutorul peelingurilor chimice.

Publicat

pe

Peelingul chimic presupune aplicarea unor substante chimice la nivelul tegumentului, care produc exfolierea superficiala sau profunda a straturilor de piele, ea devenind astfel mai fina, ferma, luminoasa si intinerita.

In functie de gradul de incarcare a tenului nostru, Dr. Adriana Fratilescu recomanda trei tipuri de peeling.

“Avem posibilitatea de a face un peeling superficial, care actioneaza asupra epidermei si a partii superioare a dermului. Este indicat pentru tenurile acneice, foarte grase, pentru tratarea ridurilor fine si a petelor pigmentare.

In urma tratamentului, pielea poate ramane pentru foarte scurt timp iritata, recuperarea durand maximum o saptamana. Procedura poate fi repetata dupa 10-15 zile.

Apoi, avem posibilitatea de a face un peeling mediu, care actioneaza asupra stratului mijlociu al dermului. Se foloseste acid tricloracetic pentru combaterea fotoimbatranirii accentuate, a porilor dilatati, a hiperpigmentatiei si a acneei. Pentru ca este mai agresiv, este uneori necesar ca pacientul sa isi intrerupa activitatea cateva zile.

Advertisement

In ultimul rand, exista peelingul profund, care are efect de lifting chirurgical. Se efectueaza cu fenol si se deruleaza sub anestezie si sub supravegherea unui specialist. Peelingul, sub diverse forme, este practicat inca din antichitate”, declara Dr. Adriana Fratilescu.

Dr. Adriana Fratilescu recomanda ca, dupa peeling, tenul sa fie intretinut periodic prin sedinte de Microdermoabrazie sau cu ajutorul noii metode BioSkin Regeration.