ADPM Beauty
Ai implanturi cu silicon? 7 semne care anunță că e nevoie să le schimbi!
Augmentarea sânilor cu implanturi din silicon este una dintre cele mai populare intervenții estetice la nivel mondial. Reconstrucția sânilor corectează asimetrii și oferă un bust mai voluminos, proporțional cu silueta pacientei.
Ai implanturi cu silicon? 7 semne care anunță că e nevoie să le schimbi!
Odată cu trecerea anilor, tehnologia în domeniu a avansat, protezele fiind în prezent mai ergonomice și mai ușoare. Acestea au o anumită durată de viață și vor trebui schimbate la un moment dat, în funcție de tipologie și tehnica pe care o au la bază.
De aceea este important ca pacienta să se prezinte periodic la consult. Sunt însă anumite semne care ar trebui să grăbească acest consult. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce ar putea apărea nevoia schimbării implanturilor.
1. Implanturile mamare provoacă durere sau disconfort
„Atunci când implanturile mamare încep să provoace o senzație de disconfort sau chiar durere, este foarte important să ne prezentăm la medic și să luăm în calcul schimbarea lor. Poate fi vorba despre contractură capsulară, deteriorarea ganglionilor limfatici sau chiar fisurarea implantului din silicon. Există însă paciente care deși nu resimt durere, simt nevoia schimbării implanturilor pentru că au optat în trecut pentru o dimensiune prea mare sau pentru că acestea au fost prost plasate în timpul operației. Toate pacientele trebuie să știe că durerea sau senzația de disconfort nu sunt normale și ar trebui să le trimită de urgență la medic!”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.
2. Ruperea implantului mamar
„Această ruptură poate apărea în urma unei presiuni fizice bruște și intense. Spre exemplu, în urma unui accident de mașină. Sau poate fi urmarea slăbirii învelișului implantului apărută odată cu trecerea anilor. Ruptura de implant este de obicei ușor vizibilă cu ochiul liber, dar cel mai corect este ca diagnosticul să fie pus în urma unei ecografii sau a unui RMN. Ruptura implantului nu este o urgență care să pună în pericol iminent viața pacientei, dar e nevoie ca implantul deteriorat să fie îndepărtat cât mai rapid posibil pentru a preveni infecția sau apariția altor posibile probleme”, explică medicul estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).
3. Implanturile se lasă
„Atunci când pielea și țesutul nu pot susține pe termen lung implantul mamar, acesta este posibil să cadă treptat. Este o problemă în general întâlnită atunci când vorbim despre implanturi prea mari și prea grele. Este însă posibil ca și sarcinile postoperatorii sau laxitatea pielii apărută odată cu înaintarea în vârstă să cauzeze căderea implantului. Este normal ca sânii să se lase odată cu trecerea anilor și din cauza sarcinilor, a alăptării sau a slăbirilor repetate, spre exemplu. Însă atunci când implanturile se deplasează de la locul lor, aspectul este cu atât mai neplăcut”, declară Dr. Iancu Morad.
4. Implanturile mamare se mișcă sau se rotesc
„Este normal ca implanturile mamare să se așeze într-o poziție ușor diferită în timp. Nu este normal însă ca implanturile să se deplaseze considerabil. Deplasarea laterală a implanturilor (implanturile se depărtează prea mult de linia mediană a toracelui) poate apărea atunci când buzunarul implantului este prea mare. Apoi, contopirea implanturilor în mijlocul toracelui este o complicație rară pe care este foarte important să o rezolvăm. Un buzunar de implant prea mare poate duce, de asemenea, la rotația implantului. Atunci când implantul este rotund, rotirea lui nu poate fi observată, dar o rotație a implanturilor în formă de lacrimă dă un aspect nenatural al sânilor”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.
5. Implanturile și-au schimbat forma
„Forma implantului se poate schimba dacă acesta se rupe, se mișcă, se rotește sau se lasă. Modificările formei implantului apar de obicei în mod asimetric, adică la un sân sau altul, nu la ambii. Chiar dacă ambele implanturi își schimbă forma, sânii nu vor arăta simetric. Această asimetrie nu este riscantă din punct de vedere medical, dar poate cauza pacientelor o suferință emoțională semnificativă și poate face foarte dificilă găsirea de sutiene și îmbrăcăminte adecvată”, adaugă medicul.
6. Implantul mamar cauzează contractura capsulară
„Formarea țesutului cicatricial este o parte normală a procesului de vindecare după inserarea unui implant. De obicei, acest proces este benefic, deoarece capsula de țesut cicatricial ajută la susținerea implantului, împiedicându-l să alunece. În unele cazuri, totuși, organismul confundă implantul cu un obiect străin periculos și creează cantități excesive de țesut cicatricial pentru a-l izola. Cunoscută sub numele de contractură capsulară, această supraproducție de țesut dens și dur din jurul implantului mamar poate afecta succesul procedurii de augmentare mamară.
Există patru grade de contracturi capsulare, variind de la normal la sever. Gradul unu este asimptomatic și nu interferează cu rezultatele intervenției. Contractura capsulară de gradul doi are doar simptome cosmetice minore, lăsând sânul normal ca formă, dar mai ferm la atingere.
Contractura capsulară de gradele trei și patru cauzează deformarea sânilor și duce adesea la dureri. Este nevoie în astfel de cazuri să ne prezentăm la medic”, explică medicul Iancu Morad.
7. Pacienta este nemulțumită de mărimea implanturilor
„Există posibilitatea ca, după ani de la intervenția de augmentare a sânilor, unele paciente să își dea seama că nu și-au ales dimensiunea potrivită. De cele mai multe ori, își doresc implanturi mai mici. Eu am dezvoltat M-Augmentation, o tehnică proprie de augmentare a sânilor cu implanturi din silicon de ultimă generație. Incizia periareolară face ca cicatricea să fie aproape invizibilă, iar implantul este poziționat sub mușchiul pectoral. Rezultatul? Sâni cu formă frumoasă, în perfectă armonie cu silueta. La clinica Luxury Aesthetics, implanturile mamare sunt realizate cu cele mai ușoare și avansate proteze B-LITE, mai ușoare cu 30% decât cele clasice. Protezele B-LITE au integrate în gelul siliconic, creat cu o tehnologie NASA, microsfere biocompatibile ce oferă o maximă siguranță în cazurile foarte rare de rupere a implantului în urma unui accident, conținutul protezelor nemaiputând să se scurgă.
Protezele B-LITE sunt foarte ușoare și oferă un aspect natural sânilor, fără a tensiona țesuturile pe termen lung. Sunt comode, au un design armonios, și, pentru că sunt atât de ușoare, sunt ideale și pentru persoanele active, care fac sport frecvent”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).