Connect with us

ADPM Health

Ai probleme cu tranzitul intestinal? Ce alimente și suplimente să consumi!

Problemele digestive, cum ar fi gazele, constipația ori diareea, afectează milioane de oameni. Conform studiilor de specialitate, 15% dintre oamenii din țările occidentale care se confruntă cu o formă severă de sensibilitate intestinală numită sindromul colonului iritabil. Pentru a preveni aceste probleme, este foarte important ca în dieta noastră zilnică să se regăsească alimente ce susțin tranzitul intestinal. Nutriționistul Gianluca Mech ne spune care sunt acestea.

Publicat

pe

Ai probleme cu tranzitul intestinal? Ce alimente și suplimente să consumi!

„Iaurt

Iaurtul natural este o sursă excelentă de bacterii prietenoase, cunoscute și sub numele de probiotice. Căutați variante de iaurt fără zahăr și adăugați fructe proaspete pentru un mic dejun sănătos.

Chefir

Această băutură cu bogată în probiotice este obținută prin fermentarea laptelui și este plină de bacterii bune ce susțin sănătatea intestinală.

Migdale

Acestea au proprietăți probiotice bune, ceea ce înseamnă că ajută la sănătatea intestinelor. Un pumn de migdale reprezintă gustarea ideală atunci când simțim senzația de foame, între mese”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

„Ulei de masline

Intestinul are nevoie de o dietă bogată în acizi grași și polifenoli. Acestea se regăsesc din plin în uleiul de măsline. Există studii care au demonstrat că uleiul de măsline ajută la reducerea inflamațiilor intestinale.

Kombucha

Știm cu toții că apa este esențială pentru sănătatea intestinului, dar aflați că și Kombucha este benefică. Ce este Kombucha? O băutură fermentată, foarte bogată în bacterii bune. Are un gust acru și poate fi consumată, din când în când, pe post de băutură răcoritoare.

Blue, Yellow and Red Technology Facebook Cover

Mazăre

Bacteriile intestinale au nevoie de fibre pentru a înflori, așa că cu cât consumați mai multe fructe și legume, cu atât mai bine. Mazărea este plină de fibre solubile și insolubile care mențin echilibru la nivelul intestinelor”, adaugă Gianluca Mech.

„Varză de Bruxelles

Aceste legume conțin tipurile de fibre pe care le plac bacteriile bune, precum și compuși cu sulf care ajută la combaterea bacteriilor nesănătoase.

Banane

Bananele conțin foarte multe fibre benefice pentru sănătatea intestinelor, dar și minerale esențiale pentru organism. Trebuie să le consumăm însă cu moderație deoarece nu sunt foarte prietenoase cu silueta.

Usturoi

Usturoiul, cu proprietățile sale antibacteriene și antifungice, poate ajuta la menținerea sub control a bacteriilor intestinale „rele” și ajută la echilibrarea florei intestinale.

Ghimbir

Ghimbirul proaspăt stimulează sistemul digestiv și contribuie astfel la rezolvarea problemelor tranzitului intestinal”, mai spune nutriționistul Gianluca Mech.

Supliment natural pentru sănătatea tranzitului intestinal

„Este foarte important să completăm alimentația potrivită cu suplimente naturale care contribuie la sănătatea tranzitului intestinal. Eu am creat Lino Rabarbaro cu ajutorul metodei Decottopia, o metodă specială ce are la bază combinații variate de plante medicinale, ideale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a organismului. Astfel, sinergia plantelor medicinale stimulează peristaltismul intestinal fără a crea stres abdominal neplăcut. Suplimentul este indicat în caz de tranzit neregulat. Acționează delicat echilibrând funcțiile intestinale”, încheie nutriționistul.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe www.gianlucamech.com.ro.

Gianluca Mech a lansat în trecut două campanii importante împotriva obezității, campanii care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Alimente pe care le credeai sănătoase, dar nu sunt! Lista nutriționistului Gianluca Mech!