Connect with us

Stiri Interne

Alec Secăreanu dezvăluie cum a ajuns să îl joace pe Pacepa

La începutul anului, serialul românesc despre fuga lui Pacepa a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, iar în urmă cu aproximativ două luni a fost lansat pe HBO Max. Iată cum a ajuns actorul Alec Secăreanu să îl joace pe Pacepa!

Publicat

pe

Alec Secăreanu dezvăluie cum a ajuns să îl joace pe Pacepa

Premiera oficială a serialului Spy/Master a avut loc în februarie la Festivalul de Film de la Berlin. Este primul serial de spionaj românesc, o producție semnată Max Original. În urmă cu aproape două luni, filmul despre fuga lui Pacepa a fost lansat pe HBO Max și poate fi vizionat peste tot în lume de abonații platformei de streaming.

Acțiunea serialului se desfășoară în anul 1978, în timpul Războiului Rece. Producția vorbește despre cum omul de încredere al lui Nicolae Ceaușescu, Victor Godeanu (inspirat de Ion Mihai Pacepa), se dovedește a fi agent dublu. Rolul acestuia este interpretat de Alec Secăreanu. În trecut, acesta din urmă a mai jucat într-un serial românesc realizat de HBO, RUXX.

În cadrul emisiunii „Scenă Deschisă” de pe Digi 24, Alex a dezvăluit că a fost puțin speriat atunci când a aflat că a primit rolul principal în Spy/Master.

„Eu sunt născut în 1984 şi am prins puţini ani de comunism. Personajul nu îl cunoşteam atât de bine. Auzisem despre el, dar nu trăisem în perioada în care fusese inamicul public numărul unu în România”, a declarat el.

Actorul spune că îi înțelege mizele și motivațiile personajului, că este dispus să îl apere întotdeauna, chiar dacă nu de fiecare dată e de acord cu el. După lansarea serialului, care se bucură de un mare succes, popularitatea lui Alex Secăreanu a crescut considerabil.

„Mă recunoaşte lumea pe stradă. Mă opreşte şi mă felicită, ceea ce este foarte drăguţ. Şi mă opresc oameni tineri şi asta mă bucură”, spune el.

Acțiunea filmului se desfășoară la Bonn (Germania), însă filmările s-au desfășurat la Budapesta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alec Secareanu (@alecsecareanu)