Connect with us

Evenimente

Alergătorii din întreaga țară donează sânge în campania #MyBloodIsGold

Alergătorii din România sunt chemați să doneze sânge în campania #MyBloodIsGold. 321sport, una dintre cele mai frumoase și responsabile comunități sportive din țara noastră, organizează această campanie națională de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie.

Publicat

pe

Alergătorii din întreaga țară donează sânge în campania #MyBloodIsGold

„Donarea de sânge face uneori diferența dintre viață și moarte. Este un gest mic, care poate însemna totul pentru un pacient la nevoie și care are beneficii chiar și pentru sănătatea donatorului. Am spus-o de multe ori! Alergarea nu este un simplu sport, e o direcție în care oameni diferiți, cu o pasiune comună se regăsesc, se unesc și contribuie la o lume mai bună. Impactul comunităților de running nu se rezumă doar la „a face sport împreună”, este mult mai mult de atât! Împreună suntem mai puternici și reușim să facem bine într-o țară în care lipsurile sunt la ordinea zilei”, declară Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Chemarea la donare este valabilă atât pentru alergătorii din toată țara, cât și pentru cei care susțin alergarea. Donarea de sânge poate fi făcută de orice persoană majoră care îndeplinește condițiile impuse de centrele de donare, la oricare dintre centrele din țară.

Goldye, mascota #MyBloodIsGold

De anul acesta, campania are o mascotă, Goldye. Cea mai mare pasiune a ei este să alerge și să ajute oamenii.

La prima vedere, Goldye pare a fi un iepuraș, însă, dacă privim mai atent, ne dăm seama că, de fapt, ea este o pungă de transfuzie. Goldye nu aleargă pentru performanță și rezultate, ci pentru a salva vieți. Chiar dacă zâmbetul ei este atât de larg, sufletul său este gol, la propriu, din cauza numărului scăzut de donatori și lipsei constante de sânge din spitalele din România.

Advertisement

Pentru ca sufletul său să nu mai fie gol, e nevoie de cel puțin 300 de donatori care să doneze sânge în perioada campaniei #MyBloodIsGold. Așadar, fiecare om care se va înscrie în campanie și va dona sânge în intervalul 5-19 decembrie, va simboliza o picătură imaginară de sânge, care împreună cu toate celelalte picături (toți ceilalți donatori) din campanie, vor umple „sufletul” mascotei.

Kitul Donatorului

Primii 300 de donatori înscriși în campanie, care vor face dovada donării, vor primi gratuit un kit al donatorului #MyBloodIsGold. Pentru a primi acest kit, trebuie trimisă o poză a stickerului aplicat pe carnetul de donator în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului2022

Toate detaliile despre desfășurarea campaniei sunt pe site-ul:
https://www.mybloodisgold.ro/

#MyBloodIsGold

„Spitalele din România se confruntă de multe ori cu o criză cronică de sânge, iar asta duce la amânarea multor intervenții chirurgicale, cu efect direct asupra sănătății pacienților.Noi credem că sângele donat are valoarea aurului pentru cei aflați la nevoie. Acesta este motivul pentru care acțiunile de donare de sângepe care le organizăm de cel puțin două ori pe an se numesc #MyBloodIsGold”, mai spune Radu Restivan.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *