Connect with us

Stiri Interne

Alexandru Ciucu a castigat finantarea de 2 milioane de euro de la Imperiul Leilor. Va crea noi locuri de munca in Romania.

Alexandru Ciucu a fost unul din concurentii editiei de ieri a emisiunii „Imperiul Leilor”, de la Pro TV. Designerul vestimentar s-a prezentat in fata celor cinci investitori cu un plan de afaceri ce avea nevoie de sustinerea financiara a acestora, de 2 milioane de euro, pentru a fi implementat.

Publicat

pe

Alexandru Ciucu a castigat finantarea de 2 milioane de euro de la Imperiul Leilor. Va crea noi locuri de munca in Romania.

A fost vorba de un proiect de extindere a brandului sau de costume la nivel international.

Mohammad Murad, unul dintre cei mai importanti investitori, a ales planul designerului, iar implementarea lui va avea loc dupa ce perioada de izolare la domiciliu necesara in timpul epidemiei COVID-19 se va sfarsi.

“A fost o dorinta mai veche de-a mea de a duce brandul de costume Alexandru Ciucu, care este si Furnizor al Casei Regale, la nivel international. Imi doresc sa creez modele originale de sacouri, costume si, in general de vestimentatie masculina pentru piata internationala, in conditiile in care marile branduri de lux nu vin cu lucruri indraznete pe piata si prefera sa ramana in zona confortabila a negrului, a griului si a taieturilor clasice. In spatele acestui vis frumos sta multa logistica, cheltuieli de productie/transport/depozit, efort de implementare, marketing, PR, etc. Dar nu este imposibil. Am evaluat o prima investitie la circa 2 milioane de euro, dupa care afacerea ar trebui sa devina autosustenabila”, declara Alexandru Ciucu.

Desi nu este la inceput de drum in cariera, avand deja aproape doua decenii de activitate, designerul a decis sa participe la emisiune alaturi de alti antreprenori, propunand un plan de afacere care a fost, in cele din urma, preferat de investitor.

“Am vazut aceasta emisiune ca pe o oportunitate de a evolua in cariera la un nivel pe care nu l-as putea sustine financiar de unul singur, si poate mai important, posibilitatea asocierii cu oameni mai experimentati si mai puternici decat mine. Ma bucur mult ca proiectul meu a fost ales de Mohammed Murad, pentru ca, la fel ca si mine, el vine dintr-o familie cu traditie in productia de imbracaminte si intelege foarte bine oportunitatile si limitarile in domeniu”, adauga Alexandru Ciucu.

Ipostaza de a se prezenta in fata investitorilor pentru a cere suport a fost o premiera pentru designerul vestimentar.

“Am simtit ca, daca imi prezint proiectul in mod profesionist, fara stres si fara emotii negative, am o sansa sa primesc finantarea. O sansa mica, dar care s-a dovedit reala. Am dorit de la bun inceput sa prezint proiectul asa cum va fi el, cu eforturi si sacrificii, dar si cu satisfactiile aferente. Recunosc ca, atunci cand a venit momentul deciziei leilor, m-am simtit putin ca la Judecata de Apoi. Practic, nu mai ai dreptul sa spui nimic, ii lasi pe altii sa decida soarta ta. Am primit banii pe care mi-i doream pentru finantarea afacerii, dar am pierdut viitorul control al acesteia.

Initial doream o finantare de 2 milioane de euro si ofeream in schimb 20% din afacere. In final, am acceptat sa primesc suma respectiva, dar cedand un procent de 60% din business. Este adevarat ca m-a costat pierderea controlului financiar si decizional in noua afacere, dar pentru mine conteaza mai mult un partener puternic si sa am putin dintr-un business mare decat mult dintr-unul mic”, declara designerul.

Odata cu implementarea acestui nou plan de afaceri, se vor crea noi locuri de munca pentru romani.

“Sper sa se incheie cat mai repede aceasta perioada nefasta a raspandirii Coronavirus-ului pentru ca viata tuturor sa revina la normal. Intre timp, vom avea o prima intrevedere, cat de curand, cel mai probabil pe Skype, pentru a stabili detaliile de inceput si directiile pentru viitorul apropiat”, incheie Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu detine, de aproape doua decenii, Atelierul de Inalta Croitorie ce ii poarta numele. Este, inca din anul 2010, furnizor al Casei Regale a Romaniei. Iar in anul 2013 Majestatea Sa Regele Mihai l-a ridicat la rangul de Maestru. Asta multumita creatiilor sale vestimentare si a serviciilor de Inalta Croitorie oferite.

Alexandru Ciucu a realizat in ultimii ani vestimentatii pentru MS Regele Mihai si ASR Principele Radu, precum si pentru presedintele Klaus Iohannis.

La nivel international, Principele Albert de Monaco, Regele Simeon al Bulgarilor, dar si multi oameni de afaceri de pe Riviera Franceza au ales sa poarte costume realizate la comanda de Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu ii creeaza lui Cristi Minculescu cea mai speciala tinuta. Detalii despre inedita colaborare!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alexandru Ciucu (@alxciucu) pe

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *