Connect with us

Evenimente

Alexandru Ciucu a lansat noua colectie BigBoysOnly. Iata ce inovatie au costumele!

Designerul a lansat noua colectie, BigBoysOnly, a unprecezea consecutiva, in cadrul unui eveniment derulat in noul sau atelier din Bucuresti, la care au participat clienti si persoane publice.

Publicat

pe

Alexandru Ciucu a lansat noua colectie BigBoysOnly 

Noua colectie de costume tip business si ceremonie este dedicata barbatilor care acorda atentie designului si croielii impecabil realizate, barbatilor ajunsi sau trecuti de prima maturitate. Costumele sunt realizate in regim bespoke, cea mai avansata tehnica de creare personalizata a vestimentatiei. Designerul a folosit materiale premium provenind de la cele mai bune tesatorii din Italia, Franta si Marea Britanie, noua furnizori de tesatura precum Zegna, Loro Piana, Dormeuil, Barberis si Albini.

La capitolul design, Alexandru Ciucu a introdus un detaliu inedit in constructia costumelor noii colectii: un buzunaras secret si strategic amplasat in spatele reverului drept, care poate servi la depozitarea unui buretel cu parfum sau a verighetelor, in cazul unui sacou de mire. De asemenea, colectia vine cu o noua propunere de rever, care imbina cazura dreapta cu gulerul sal.

Noua colectie BigBoysOnly este prima in care designerul pune accentul pe conceptul de ceremonie de zi.

“Pana acum m-am concentrat doar pe ceremonie de seara si pe zona de business. Am observat insa ca, tot mai des, mirii aleg sa faca cununia civila, care are loc pe timp de zi, la o alta data decat cununia religioasa si petrecerea. Au nevoie, prin urmare, si de o tinuta adecvata pentru cununia civila si am creat in acest sens cateva modele care sa acopere segmentul acesta”, declara Alexandru Ciucu.

Costumele Alexandru Ciucu sunt realizate in regim bespoke.

“Bespoke inseamna croitorie. Croitorie adevarata. Multa lume confunda croitoria cu Made to Measure. Made to Measure nu este croitorie, este un mod industrial de a confectiona un costum, plecand de la o masura data careia i se fac anumite ajustari. Croitoria / Bespoke este un procedeu artizanal de croire, coasere si calcare a unui costum, lucruri ce presupun un inalt grad de pregatire al maestrilor croitori. Bespoke incepe prin a ti se crea propriul tipar, dupa propriile masuri si nu dupa o masura clasica preexistenta intr-o baza de date. Dupa acest tipar unicat se croieste costumul, se coase si se insaileaza pentru proba. Aici clientul vede pentru prima data costumul, dar fara maneci montate, fara guler, fara butoniere si fara nasturi, pantalonii fara gaici si fara betelie, etc. Isi poate face totusi o idee despre cum va arata la final, in functie de alteratiile pe care le hotaraste croitorul. Proba este, de altfel, si momentul cel mai important care diferentiaza Bespoke de Made to Measure. In cel de al doilea caz, aceasta etapa este inexistenta, costumul vine gata facut, facand foarte dificila o eventuala interventie de retus”, explica designerul Alexandru Ciucu.

Noile modele ale colectiei BigBoysOnly pot fi admirate pe www.alexandruciucu.ro si comandate la atelierul designerului din strada Belgrad, nr. 12, Bucuresti.

 

Despre Alexandru Ciucu

 

Alexandru Ciucu este cel mai apreciat designer de costume masculine din Romania, realizate la comanda, in regim bespoke, cu o bogata experienta in acest domeniu, plecand de la o traditie de familie de trei generatii.

 

A studiat design, creatie de tipare si fashion marketing la Milano.  A creat si prezentat in tara si in strainatate peste zece colectii de costume barbatesti. “Tailored Glory”, din 2015, a fost, de altfel, si o reinterpretare moderna a uniformelor militare romane din secolul al XIX-lea.

 

In 2016, Alexandru Ciucu s-a implicat pro bono, la invitatia Ministerului Apararii Nationale, in organizarea show-ului de prezentare a noilor uniforme de combat din teatrele de operatiuni.

 

Designerul are si o vasta experienta in crearea si executia uniformelor de aviatie a mai multor companii aeriene comerciale.

 

Alexandru Ciucu este, inca din anul 2010, furnizor al Casei Regale a Romaniei. In anul 2013 a fost ridicat la rangul de Maestru, multumita creatiilor sale vestimentare si a serviciilor de Inalta Croitorie oferite.

 

Alexandru Ciucu a realizat in ultimii ani vestimentatii pentru MS Regele Mihai si ASR Principele Radu, precum si pentru presedintele Klaus Iohannis.

 

La nivel international, Principele Albert de Monaco, Regele Simeon al Bulgarilor, dar si multi oameni de afaceri de pe Riviera Franceza au ales sa poarte costume realizate la comanda de Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu a realizat noile uniforme ale Armatei Romane

#BigBoysOnly 2019 Ceremony collection #cross http://alexandruciucu.ro

A post shared by Alexandru Ciucu (@alxciucu) on

#BigBoysOnly 2019 Ceremony collection #messi http://alexandruciucu.ro

A post shared by Alexandru Ciucu (@alxciucu) on

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *