Connect with us

Interviuri

Alexandru Ciucu, primul interviu dupa nasterea Alinei Sorescu

Alexandru Ciucu ne-a oferit primul interviu la scurt timp dupa ce sotia lui, Alina Sorescu, a nascut pentru a doua oara. Designerul de costume ne-a povestit prin ce emotii a trecut, mai ales ca nasterea a avut loc mai devreme decat era stabilit, si cum a pregatit-o pe fiica lui cea mare de venirea pe lume a surioarei sale.

Publicat

pe

alexandru-ciucu-nastere

Alexandru Ciucu si Alina Sorescu au devenit ieri, pentru a doua oara, parinti. Artista a adus pe lume o fetita, la Maternitatea Regina Maria, pe care o vor boteza Ana Raisa. La scurt timp dupa ce a iesit din sala de operatie, Alexandru Ciucu ne-a oferit un prim interviu in cadrul caruia ne-a povestit prin ce emotii a trecut, mai ales ca nasterea a avut loc mai devreme decat era stabilit, si cum a pregatit-o pe fiica lui cea mare de venirea pe lume a surioarei sale.

alina-sorescu-nastere

Cum se simte Alina?

Mama este bine. Se afla la terapie intensiva. Sper sa ne intoarcem acasa cat de curand pentru a petrece primul Paste impreuna in formula de patru.

alina-sorescu-maternitate

Ai fost la fel de emotionat ca la prima nastere?

Credeam ca a doua oara cand asisti la o nastere este altfel. Este insa la fel de emotionant ca prima data si cred ca daca ar mai urma trei sau patru nasteri la fel de emotionant va fi de fiecare data. Sa fii acolo in momentul in care incepe o noua viata, momentul zero.

alexandru-ciucu-maternitate

Ai plans de fericire?

Mi-au dat lacrimile pentru ca ma uitam la Alina si era o traire foarte intensa pe care nu o poti explica logic. Stii ca impreuna ai deja un copil si a mai venit pe lume inca unul.

Cum ai ales numele?

Ana Raisa pentru ca, la fel ca si in cazul Carolinei Elena, ne-am dorit sa aiba un nume de sfant, de data asta Ana, si un nume care sa fie mai putin intalnit, insa sa aiba o rezonanta. Tin la numele cu R, cred ca aceasta litera aduce, fonetic vorbind, un element care iti ramane in minte.

alexandru-ciucu-socru

Alexandru, alaturi de socru lui, sarbatorind cu sampanie… pentru copii

Ana Raisa s-a grabit putin sa vina pe lume…

Ei, stii cum sunt fetele, se grabesc in general. La fel ca si sora ei, s-a grabit putin. Nasterea nu era programata azi, insa, daca au inceput contractiile in mod natural, am zis ca e bine sa venim la timp la spital. Alina a nascut prima oara prin cezariana si acum era obligatoriu sa fie tot cezariana. Am ajuns la timp util pentru a nu incepe travaliul intrucat era riscant. Asa ca, daca au inceput contractiile in mod natural, ceea ce la Carolina nu se intamplase, am zis, de comun acord cu medicii de la Regina Maria, sa nu ne asumam riscuri si sa facem internarea si sa incepem monitorizarea. Pe perioada monitorizarii, contractiile au evoluat, au crescut in intensitate, drept pentru care am luat decizia ca nasterea sa aiba loc azi. Nu stim daca e Berbec sau Taur ca zodie.

Ce zice Carolina?

Azi, dupa ce a nascut Alina, am vorbit cu soacra mea, care a ramas acasa, o adormise. In jur de 1 cand s-a nascut Ana Raisa, Carolina s-a trezit din somn si a inceput sa strige “Mami, bebe!”. Mi s-a facut pielea ca de gaina cand am auzit. “Mami, bebe” striga oricum, se obisnuise cu ideea ca va veni pe lume surioara ei, dar coincidenta ca a strigat exact cand a nascut Alina a fost extrem de emotionanta. Cred ca va fi o mare apropiere intre ele. Deja Carolina e constienta ca are o surioara, am obisnuit-o cu aceasta idee, vorbind cu psihologi pentru a o pregati emotional din timp.