Connect with us

ADPM Health

Alimente care ne scapă de celulită, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Celulita este una din cele mai neplăcute aspecte estetice ale pielii, la nivelul corpului, care apare inclusiv la persoanele care fac sport și nu se confruntă cu kilograme în plus. Pentru a o elimina, putem apela la tratamente estetice profesionale, însă este foarte important să avem o alimentație sănătoasă zi de zi și să ne hidratăm suficient. Nutriționistul Gianluca Mech ne spune ce alimente ne pot fi aliați de nădejde în lupta cu celulita.

Publicat

pe

Alimente care ne scapă de celulită, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Ce este celulita?

„Celulita este un termen folosit pentru a descrie aspectul de coajă de portocală al pielii. Ea este mai frecventă la femei decât la bărbați, iar asta din cauza modului în care corpul feminin stochează și distribuie grăsimea, mușchii și țesutul conjunctiv. Femeile stochează grăsimea și țesutul conjunctiv pe verticală, în timp ce bărbații își depozitează grăsimea și țesutul conjunctiv într-un model încrucișat. Hormonii, vârsta, moștenirea genetică sunt alți câțiva factori care determină apariția celulitei. Oamenii care fumează, nu fac mișcare sau consumă multe grăsimi, carbohidrați, sare și puține fibre sunt mai susceptibili de a dezvolta celulită decât alții”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Alimente ne ajută în lupta contra celulitei

„Celulita este mai frecventă la persoanele care au exces de grăsime, așa că schimbarea dietei poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de combatere a acestei probleme. Alimentele bogate în fibre sunt deosebit de benefice pentru reducerea celulitei și pot avea un efect pozitiv asupra pierderii în greutate și prevenirii apariției depozitelor de grăsime”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

„Grapefruit

La fel ca portocalele, grapefruitul conține bioflavonoide metoxilate, antioxidanți care îmbunătățesc circulația sângelui și corectează dezechilibrele celulare care pot duce la apariția celulitei. În plus, sunt fructe bogate în vitamine, minerale și fitonutrienți care ajută sistemul limfatic în eliberarea toxinelor din organism și reduc retenția de apă. Conținutul lor ridicat de fibre ajută sistemul digestiv și împiedică acumularea toxinelor în organism.

Broccoli

Sărac în calorii și bogat în nutrienți, broccoli este un superaliment pe care, indiferent de situație, ar trebui să-l includem în dieta de zi cu zi. Acidul alfa lipoic este o substanță naturală găsită în broccoli, care împiedică întărirea colagenului, prevenind astfel apariția celulitei”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

„Fructe de goji

Fiind unele dintre cele mai hrănitoare superalimente, fructele de goji sunt extrem de eficiente în combaterea celulitei. Flavonoidele pe care le conțin contribuie la sănătatea ficatului și detoxifierea organismului.

Coacăze roșii

Toxinele care se acumulează sub piele reduc elasticitatea pielii și restricționează circulația sângelui în capilare. Alimentele precum coacăzele roșii, care sunt bogate în antioxidanți, luptă împotriva acumulării acestor toxine”, ne arată nutriționistul Gianluca Mech.

„Ardei gras

Ardeiul gras este bogat în vitamina C, principalul nutrient implicat în procesul de formare a colagenului. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, ardeii grași stimulează producția de colagen, dând elasticitate pielii și reducând astfel celulita.

Pătrunjel

Pătrunjelul este un aliment diuretic care curăță rinichii și ne scapă de retenția de apă. De asemenea, conține vitamine care contribuie la sănătatea pielii”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

„Ciuperci

Acidul veratric fenolic este un compus care se găsește în ciuperci și despre care se știe că are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea celulitei și chiar a ridurilor!

Germeni

Vitaminele A, B, C, D, E și K, acid folic, fier, calciu, magneziu și zinc se găsesc în germeni. Acestea stimulează circulația sângelui, ajută la funcționarea ficatului și îmbunătățesc sănătatea pielii. Când circulația funcționează la parametri normali, iar pielea este sănătoasă, celulita este automat redusă”, mai spune nutriționistul Gianluca Mech.

Supliment natural pentru o siluetă armonioasă și reducerea celulitei

„Pentru un efect diuretic și chiar de ardere a grăsimilor depuse, putem apela la un supliment natural ce accelerează metabolisum bazal. Spre exemplu, Slim Kombu, ce are un intens efect diuretic și de slăbire. El stimulează detoxifierea metalelor grele și ajută corpul să își recapete echilibrul lipidic. Stimulează de asemenea reducerea imperfecțiunilor pielii, asociate cu celulita. Mai exact, sinergia plantelor medicinale îl face util pe parcursul regimurilor de slăbire, pentru menținerea greutății corporale și ca adjuvant în tratarea inestetismelor cauzate de celulită”, explică nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.ro).

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe www.gianlucamech.ro.