Connect with us

ADPM Health

Alimente pline de vitamina C pentru durerea în gât, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

În sezonul rece, durerile în gât sunt extrem de des întâlnite și foarte neplăcute, iar disconfortul pe care ni-l creează face ca fiecare înghițitură să devină un chin.

Publicat

pe

Alimente pline de vitamina C pentru durerea în gât, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

În astfel de situații, vitamina C poate reprezenta un aliat de nădejde. Ea se regăsește în numeroase alimente pe care nutriționistul Gianluca Mech ne recomandă să le includem în alimentație în această perioadă.

„Vitamina C este o vitamină solubilă în apă care se găsește în multe alimente, în special în fructe și legume. Este un antioxidant puternic și se știe, încă din cele mai vechi timpuri, că ajută la ameliorarea senzației de durere în gât și la întărirea sistemului imunitar. Important de știut este că organismul uman nu poate produce sau stoca vitamina C. Prin urmare, este esențial să o consumăm în mod regulat”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

„Kiwi

Fructele de kiwi sunt bogate în nutrienți și vitamina C. O porție de doar două fructe kiwi asigură aproximativ 273% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C. Astfel, ajută la întărirea sistemului imunitar. În special în sezonul rece, nu trebuie să lipsească din alimentație.

Ardei roșu

Un ardei gras roșu de mărime medie oferă 169% din necesarul zilnic de vitamina C. Asta îl transformă într-una dintre cele mai bogate surse alimentare când vine vorba despre acest nutrient esențial”, dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.com.ro).

„Căpșuni

Căpșunile sunt cunoscute pentru parfumul lor îmbietor, culoarea intensă și gustul dulce. Fiecare 100 g de căpșuni conțin 59 mg de vitamina C, mai mult decât 100 g de portocale.

Citrice

Lămâile și portocalele nu trebuie să lipsească din dietă în sezonul rece. Ele reprezintă o sursă naturală de vitamina C și întăresc sistemul imunitar. Vitamina C este recomandată în infecțiile tractului respirator.

Papaya

Numit fructul îngerilor, papaya reprezintă o porție delicioasă de vitamine A și C. delicios de vitamine A și C. O papaya mare conține cam 235 de miligrame de vitamina C – adică de două până la trei ori mai mult decât doza zilnică recomandată. Este de asemenea o sursă excelentă de vitamina A, potasiu și calciu”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

„Broccoli

În mod surprinzător sau nu, o porție de broccoli conține chiar mai multă vitamina C decât o portocală. Broccoli este de asemenea bogat în calciu, fier, fosfor, potasiu și zinc. Nu degeaba este încadrat în categoria superalimentelor.

Roșii

Roșiile crude sunt la rândul lor surse foarte bune de vitamina C. Le putem consuma ca atare, în salate, sau sub formă de smoothie. Pe lângă vitamina C, conțin vitamina A și licopen, un antioxidant esențial pentru sănătate”, arată nutriționistul Gianluca Mech.

Tratament naturist pentru durerea în gât

„Primul lucru pe care trebuie să îl facem la orice semn de disconfort este să ne contactăm medicul. El este cel mai în măsură să facă recomandări avizate pentru a ne scăpa de probleme. Pe lângă tratamentul prescris de medic, o metodă eficientă de calmare a durerii în gât este gargara cu apă caldă și sare. Puneți o lingură de sare într-un pahar cu apă călduță. Amestecați bine, iar apoi faceți gargară. Aveți însă grijă să nu înghițiți apa sărată. Apoi suplimentele naturale pot fi un aliat de nădejde, cum este, spre exemplu, Dolce Respiro, din gama mea, Decotoppia.

Dolce Respiro este un preparatul 100% natural, pe bază de plante, care ne ajută să respirăm cu ușurință, contribuie la eliminarea secrețiilor bronșice și asigură bunăstarea nasului și a gâtului.

Este ideal pentru a fi administrat în caz de răceală, dureri în gât și tuse. Are efect balsamic și reechilibrează flora bacteriană orală.

Are în compoziția sa plante principale precum magnolie, pin, isop și amăreală. Toate acestea, împreună au efect antimicrobian, fluidizează secrețiile bronșice, au activitate antispastică și antiinflamatoare”, explică nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.com.ro).

Ce să mâncăm și ce suplimente să luăm ca să rămânem tineri cât mai multă vreme. Recomandările nutriționistului Gianluca Mech