Connect with us

ADPM Health

S-a descoperit analiza revolutionara ce poate preveni depresia!

Se spune despre depresie ca este boala secolului in care traim, o afectiune grava care, netratata corespunzator, poate duce chiar pana la sinucidere. Acum, un grup de cercetatori din Marea Britanie au facut primii pasi spre a reusi preventia acestei boli, gratie unui test al salivei ce poate detecta predispozitia tinerilor baieti spre a suferi de depresie la un moment dat al vietii.

Publicat

pe

depression

Dupa cum sustin cercetatorii, se pare ca o simpla analiza a salivei i-ar putea ajuta pe adolescenti sa afle daca exista riscul ca pe parcursul vietii lor sa ajunga sa sufere de o depresie majora.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au descoperit ca tinerii baieti ce au un nivel ridicat de hormon al stresului, cortizol, si siptome de depresie, sunt de 14 ori mai predispusi sa sufere candva de aceasta afectiune decat ceilalti.

Aceasta descoperire este prima dovada clara a faptului ca depresia poate fi prevazuta din timp.

Depresia majora este complet diferita fata de a avea ocazionale simptome de depresie sau tristete si este considerata o boala serioasa.

depression1

Aceasta boala, care afecteaza 1 din 6 oameni, este definita de simptome printre care se numara oboseala, sentimentul de inutilitate, pirerderea interesului si tulburari de somn. Medicii sunt de parere ca depresia va ajunge, pana in anul 2030, o problema serioasa cu care se vor confrunta din ce in ce mai multi oameni.

Advertisement

Echipa de cercetatori spera ca aceasta noua analiza i-ar putea ajuta pe oameni sa previna depresia cu ajutorul unui tratament corespunzator, reusind astfel sa scada numarul sinuciderii printre barbatii tineri.

„Depresia este o boala groaznica ce afecteaza pana la 10 milioane de oameni din Marea Britanie. Testul nostru are menirea de a-i identifica pe adolescentii predispusi la aceasta afectiune si de a-i ajuta sa o previna”, a declarat Ian Goodyer, profesorul ce a condus acest studiu.

depression2

Cercetatorii au masurat nivelul de cortizol din saliva a aproape 2000 de tineri cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, intrebandu-i totodata despre simptomele de depresie pe care le-ar putea avea.

Starea acestora a fost apoi reevaluata, intre 12 luni si 3 ani mai tarziu.

Rezultatele au aratat ca baietii cu un nivel ridicat de cortizol si simptome de depresie sunt de 14 ori mai predispusi spre a dezvolta candva aceasta afectiune grava.

Advertisement

Acelasi lucru nu se aplica neaparat si in cazul fetelor, iar asta din pricina diferentelor dezvoltarii depresiei, in functie de sex.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *