Connect with us

News

Anca Turcasiu, vegetariana de 20 de ani! „Nu fortez pe nimeni sa faca asa!”

Anca Turcasiu si-a schimbat radical stilul de viata la inceputul anilor 90, cand a devenit vegetariana, insa nu recomanda acest mod alimentar. „Nu este pentru oricine. Nu recomand, nu fortez pe nimeni”, spune ea.

Publicat

pe

Anca Turcasiu este, probabil, una din primele persoane publice de la noi care au devenit vegetariene.

Marea schimbare din viata ei a intervenit la inceputul anilo ’90 cand a citit cateva carti luate din strainatate, care explicau dezavantajele carnii din alimentatie si avantajele unui regim bazat doar pe fructe, legume si lactate.

A fost ca o revelatie pentru cantareata care a decis sa renunte definitiv la carne. Acum, la 20 de ani dupa aceasta decizie, Anca Turcasiu spune ca, desi in cazul ei rezultatele au fost pozitive si ca nu ar mai putea manca carne, stilul de viata vegetarian nu este pentru oricine.

„E un stil de viata, nu este o dieta. Nu estiu ce avantaje sau dezavantaje are pentru ca nu vreau sa dau sfaturi. Nu recomand, nu fortez pe nimeni sa il adopte. E un stil de viata pe care l-am ales in urma unor carti pe care le-am citit.

M-au motivat ca nu este sanatos sa mananci carne. Cu toate acestea, fiecare trebuie sa isi asculte corpul, gandurile, sufletul. Poate tie nu iti prieste acest stil de viata. De exemplu, familia mea mananca si carne si totul este minunat”, a declarat Anca Turcasiu intr-un interviu pentru Unica.ro.

Artista a facut toate viata sport, insa de trei luni nu a mai trecut pe la sala de fitness si nici nu a mai alergat in parc. In luna august s-a accidentat la un picior si de atunci se afla in proces de recuperare prin repaus.

Advertisement

„Am trei luni de atunci. Doar merg, ma plimb, si, atunci cand pot, evit sa folosesc masina. Incet-incet sper sa revin si sper sa ma tina genunchiul. S-a vindecat doar prin repaus. Sper sa revin la un antrenament cardio, care are eficienta mare”, a declarat Anca.

Artista recunoaste ca merge aproape zilnic cu transportul in comun si ca ii este de ajutor sa mearga pe jos timp de 30 de minute.