Connect with us

Evenimente

Andreea Marin a prezentat bilantul campaniei „Zetta – Ajuta-ne sa ajutam”! 125 de operatii complexe realizate pro-bono!

Andreea Marin a fost amfitrionul Galei “Zetta – Ajuta-ne sa ajutam”, in cadrul careia a prezentat bilantul campaniei pe care a derulat-o alaturi de zeci de medici apreciati, acestia realizand voluntar 125 de operatii complexe.

Publicat

pe

Andreea Marin, alaturi de medicul Dragos Zamfirescu, initiatorul miscarii de voluntariat medical

Gala „Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!” a avut loc aseara la Le Chateau, in Bucuresti. Gazda evenimentului a fost Andreea Marin, cea care a derulat, in ultimul an, o laudabila campanie prin care medici apreciati au realizat pro-bono peste 100 de operatii complexe, iar consumabilele necesare au fost achizitionate cu ajutorul donatiilor publicului.

Astfel, medicii voluntari ai Asociatiei Zetta, coordonati de doctorul Dragos Zamfirescu, au depasit de doua ori in 2019 ceea ce si-au propus. Intai promisiunea de a face 50 de operatii complexe pro-bono intr-un an, ce a fost onorata dupa numai 5 luni. Apoi, cu solidaritatea neasteptata a multor romani, pana la sfarsitul anului a fost depasit si al doilea obiectiv propus: 100 de interventii pro-bono complexe. „Ajuta-ne sa ajutam!” a devenit un indemn urmat din ce in ce mai mult de oamenii cu suflet carora le pasa pe care Gala Zetta ii onoreaza.

“Le multumim lor, donatorilor, dar si pacientilor ce si-au pus viata cu incredere in mainile medicilor voluntari ai Asociatiei Zetta, care au ajuns sa opereze pro-bono aproape un sfert din timpul dedicat meseriei lor. Partenerii ce au decis sa fie alaturi fara a astepta nimic in schimb sunt valorosi pentru aceasta campanie, este seara in care se indreapta catre ei recunostinta noastra. Dar si catre colegii din mass-media ce au dus mesajul pentru viata mai departe, din casa in casa, dand de veste ca impreuna suntem o forta si putem face minuni in vietile celor ce nu au o alta speranta”, declara Andreea Marin.

In cadrul galei, medici talentati si pasionati din diverse colturi ale tarii, oameni pentru care modestia si valoarea merg mana in mana, au primit trofee, premii si burse. Medicii si rezidentii, varfuri in medicina prezentului in chirurgia plastica si reconstructiva, au iesit in lumina reflectoarelor, o ipostaza rara pentru ei.

Advertisement

Cei 10 Medici si-au pus, in toate aceste luni, priceperea, experienta, timpul si sufletul in sprijinul celor care au avut nevoie sa fie salvati. Pentru oamenii maturi sau copiii trecuti prin accidente grave, prin incendii, experienta cancerului sau a malformatiilor, medicii voluntari au devenit ingerii lor pazitori, iar miscarea „Ajuta-ne sa ajutam!”, un sprijin pe cat de neasteptat, pe atat de pretios.

 

Cine sunt salvatorii?

Sunt medici voluntari si au devenit o echipa unita. A doua lor casa e acum Asociatia Zetta. Fondatorul acestei familii si al Clinicii Zetta e medicul primar in chirurgie plastica, estetica si reconstructiva, cu peste 20 de ani de experienta, cu zeci de premiere medicale, inovator in medicina (medaliat cu aur la Bruxelles) – Dr. Dragos Zamfirescu. Alaturi de el, in echipa celor 10 magnifici din echipa initiala, carora li s-au mai alaturat inca doi medici pe parcursul acestui an: Dr. Iulia Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Dragos Muraru, Dr. Ina Petrescu – chirurgi plasticieni; Dr. Dragos Slavescu – chirurg buco-maxilo-facial; Dr. Dan Tanase – chirurg ortoped; Dr. Daniel Vilcioiu – ortoped, supraspecializat in chirurgia mainii; Dr. Andrei Popescu – ortoped, supraspecializat in chirurgia umarului; Dr. Irina Luca, Dr. Ioana Grintescu – anestezisti; Dr. Cornelia Nitipir – oncolog.

Orchestra Medicilor a oferit pro-bono o prestatie memorabila

Advertisement

Artista Raluca Blejusca a sustinut un recital live impresionant. Magicianul Magitot a completat momentele speciale ale serii.

Peste 7000 de interventii reconstructive facute pana acum, in aceasta echipa. 50 de premiere medicale, nationale sau care au depasit granitele tarii. Inovatii in medicina. Interventii pro bono pentru cazuri complexe, precum malformatii congenitale, replantari realizate sub microscop, reconstructii ale corpului dupa arsuri sau accidente grave, reconstructii mamare sau orobuco-maxilo-faciale in urma cancerului, operatii pentru paralizii de plex brahial… si lista continua. Se lucreaza multidisciplinar. Cu sensibilitate pentru temerile, nesiguranta, disperarea oamenilor ajunsi in momentul cel mai greu din viata lor.

Cum poti ajuta, prin SMS, medicii voluntari din Asociatia ZETTA sa faca operatii complexe de reconstructie

De ce „Ajuta-ne sa ajutam!” si ce este numarul magic 8838?

Chiar daca, prin munca lor pro bono, medicii voluntari opereaza gratuit pentru pacienti, indiferent de cat de costisitoare e fiecare dintre interventii, totusi exista un cost medical ce nu poate fi ocolit: cel al consumabilelor necesare in orice operatie. Costul mediu estimat pentru o interventie este de 1000 de euro. Pacientii aflati in cumpana nu si-l permit. De aceea, indemnul echipei medicale este „Ajuta-ne sa ajutam!” Cand multi oameni carora le pasa pun umar langa umar, prin gesturi mici, ei pot face minuni si pot salva vieti! Anul acesta, campania a oferit atator oameni posibilitatea de a deveni donatori printr-un gest simplu: un SMS trimis la numarul 8838 inseamna o donatie de 2 euro. Peste 8000 de romani au decis in scurt timp sa ni se alature astfel si continuam! Multumim tuturor! De asemenea, am creat fondul de urgenta cu ajutorul companiei Romgaz, pentru cazurile ce nu pot astepta adunarea sumei necesare consumabilelor prin donatii de 2 euro. Un mare pas inainte, ce speram sa fie urmat si de alte companii.

Advertisement

Pe site-ul cauzei, www.asociatiazetta.ro, exista butonul „Doneaza”. Oricine poate face un gest: 20 de lei, 50 de lei… orice donatie conteaza! In mainile noastre sta, uneori, atat de firava, o alta viata. Sta in puterea noastra. Viata e imprevizibila, din pacate putem fi oricand si noi in impas. Ce spuneti, Ii ajutam? (Contul pentru donatii, deschis la Banca Transilvania SA, Agentia Dorobanti: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901)

Imagini cu mare impact emotional! Ei sunt pacientii operati gratuit de medicii Asociatiei Zetta!

 

https://youtu.be/XDUVkYv81qA

 

View this post on Instagram

 

Un an. Zece medici cu sufletul mare. Mii de romani ce li s-au alăturat. Rezultat final: 125 de vieți aflate in grea cumpăna, salvate. Medicii voluntari au petrecut 30.000 minute pro bono in sălile de operații. Campania “Ajuta-ne sa ajutam” merge mai departe și in seara aceasta sărbătorim și îi premiem cu recunoștință, la Gala Zetta, pe cei merituoși, ce ne fac sa avem încredere in medicina romanesca. Sunt mândra sa pun umărul, ducând mai departe aceasta poveste extraordinara de voluntariat medical, o premiera in țara și sa fiu gazda acestui eveniment unic. Chiar dacă nu veți fi cu toții acolo, va promit ca vom trai împreuna emoția serii, urmărind apoi filmul galei, pe care îl voi produce. Mulțumesc fiecărui donator ce ne ajuta sa adunam fondurile necesare consumabilelor fără de care operațiile nu pot avea loc! Cea mai simpla donație: 2 euro printr-un sms trimis la 8838. Ne poți sprijini și tu! Prețuiește viața! #galazetta #ajutanesaajutam #voluntariatpentruviata @asociatiazetta #outfit @baden11clothing #makeup @atanasoaielaura #hairstyling @toplineromania @geomakeupandhair

Advertisement

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *