Connect with us

News

Andreea Marin Banica ajuta mamele din inchisoare

Andreea Marin Banica, in calitate de Ambasador UNICEF pentru Romania, ajuta mamele aflate in inchisoare organizand o serie de workshopuri, parte a amplului proiect Scoala mamelor.

Publicat

pe

Andreea Marin Banica se implica in ajutorarea mamelor din Romania, indiferent ca acestea sunt in asteptarea unui copil, au deja copii, le este greu sa isi mentina familia si chiar se afla in situatii extrem de delicate, cum este cazul celor din penitenciar.

In calitate de Ambasador UNICEF pentru Romania, Andreea a ajuns cu proiectul “Scoala mamelor” chiar si in penitenciare. 

”Mergem la mamele din inchisoare carora le acordam posibilitatea de a face workshopuri. Este o experienta profesionala incredibila dialogul cu mamele care au ajuns in inchisoare (…). Dialogurile sunt absolut impresionante, interesante, sunt situatii de viata de care nu poti rade, sunt situatii uneori neasteptate, probleme pe care aceste femei le-au intampinat si pe care le-au dus in pragul unor fapte pe care, normal, le regreta, dar le-au facut”, a declarat Andreea la Drept  la Tinta.
 
Ajutorul pe care il ofera mamelor vine din multitudinea de scrisori pe care le-a primit in ultimii ani de la femei care ii cereau ajutorul in diverse probleme.

“Nu este greu sa iti vina ideea sa vii in sprijinul mamelor din tara asta, cand vezi ce povara poarta ele pe umeri, cand vezi ca nimeni nu le sprijina. Dimpotriva, legile se aspresc in loc sa le ajute, cand vezi ca ele nu isi cunosc drepturile, nu stiu sa lupte despre drepturile lor pentru ca nu au informative.

In momentul in care am devenit mama si o multime de intrebari din toate colturile tarii au venit catre mine, de la femei care erau si ele mame si care imi cereau sfatul, mi-am dat seama ca nu pot acoperi de una singura, ca este nevoie de specialisti pe care sa ii aduc in jurul meu, ca este nevoie de un proiect bine scris apoi bine implementat astfel incat sa poti veni cu adevarat in intampinarea mamelor”, adauga Andreea.

Advertisement