Connect with us

Recomandarea ADPM

Andreea Marin vacanta de suflet in Israel

Andreea Marin a avut o vacanta de suflet in Israel. Au fost sapte zile in care a avut ocazia sa viziteze, pentru prima data, locurile sfinte din Ierusalim, cetatea Masada din desertul Iudeii, spectaculozitatea Marii Moarte, orasul lui Hristos – Capernaum, sa navigheze la bordul unei corabii pe Marea Galileei, sa viziteze Tiberias, Nazareth, Haifa, Acra, precum si Tel Aviv, orasul cosmopolit de la tarmul Marii Mediterane.

Publicat

pe

Andreea Marin vacanta de suflet in Israel

Andreea Marin incepe un nou capitol al vietii sale, atat in viata personala, cat si pe plan profesional, odata cu noul sau proiect de televiziune ce va avea debutul saptamana viitoare.

Inainte sa paseasca in aceasta noua etapa a vietii sale, vedeta a petrecut o saptamana cu totul speciala in Israel. Au fost sapte zile in care a avut ocazia sa viziteze, pentru prima data, locurile sfinte din Ierusalim, cetatea Masada din desertul Iudeii, spectaculozitatea Marii Moarte, orasul lui Hristos – Capernaum, sa navigheze la bordul unei corabii pe Marea Galileei, sa viziteze Tiberias, Nazareth, Haifa, Acra, precum si Tel Aviv, orasul cosmopolit de la tarmul Marii Mediterane.

Dupa un zbor de doua ore si jumatate cu El Al, de la Bucuresti la Tel Aviv, incredibila experienta din Israel a inceput in Ierusalim cu vizitarea locurilor sfinte pentru crestini: Zidul Plangerii, Drumul Crucii cu cele 14 opriri ale Mantuitorului, Mormantul Fecioarei Maria, Golgota, Piatra Ungerii, Biserica Sfantului Mormant, locuri cu o incarcatura spirituala puternica, ce au oferit un bun prilej de reculegere si gasire a linistii sufletesti.


In cele doua zile petrecute in Ierusalim, Andreea a avut ocazia sa descopere locurile pitoresti ale orasului, precum si partile moderne ale acestuia, artistii stradali si bucataria traditionala impresionanta, admirand seara, de la balconul camerei hotelului David Citadel, zidurile cetatii luminate feeric.


De la Ierusalim, vedeta a plecat spre Masada, fortareata situata in mijlocul desertului Iudeii. Pe drumul spre Masada, a ajuns, la un moment dat la nivelul zero al marii, de unde drumul avea sa continue in jos, sute de metri in desert, pana la Marea Moarta, locul situat la cea mai joasa altitudine, ocazie ideala pentru a realiza fotografii cu peisajul desertic impresionat.

Dupa o scurta calatorie cu telefericul, vedeta a ajuns in Masada, fortareata construita de Irod, locul in care s-au refugiat evreii in urma cu doua milenii, de unde a admirat in zare desertul si Marea Moarta. Dupa ce a vizitat acest loc istoric, Andreea a ajuns la Marea Moarta, o destinatie turistica uimitoare prin unicitatea ei si prin efectele benefice pe care produsele bogate in minerale le au asupra sanatatii organismului.

Dupa Marea Moarta urmatoarea oprire a fost vechea localitate Tiberias, de unde a pornit intr-o calatorie de neuitat, la bordul corabiei, pe Marea Galileei, admirand de la distanta locurile biblice, printre care si Muntele Fericirii, pana la Capernaum, supranumit Orasul lui Hristos, locul unde au avut loc trei dintre minunile infaptuite de Acesta. In acest oras se spune ca locuiau Apostolii Petru si Andrei, Iacov si Ioan, precum si Matei, vamesul. Andreea a vizitat, cu aceasta ocazie, Casa Sfintilor Petru si Andrei, Biserica Sfantul Petru, Biserica Sfintii Apostoli, ruinele Sinagogii in care si-a inceput propovaduirea Mantuitorul si s-a recules, pentru cateva minute, in liniste, intr-un loc sublim, pe malul Marii Galileei.

Galileea. #visitisrael

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on


De la Capernaum, vedeta a ajuns in Nazareth, locul copilariei Mantuitorului, unde a vizitat locurile unde se spune ca a avut loc Buna Vestire, precum si Biserica unde sunt depuse icoane din zeci de tari, printre care si Romania.

Urmatoarea oprire a fost Haifa, unde a vizitat superbele gradini Bahai, considerate a opta minune a lumii, inscrise in patrimoniul UNESCO. Adeptii regiliei Bahai consturiesc gradini in loc de biserici si militeaza pentru egalitatea barbatilor si femeilor, eliminarea extremelor saraciei si bogatiei, educatie pentru toti, echilibru intre natura si tehnologie.

 

Gradinile suspendate Bahai din Haifa. O minunatie, in patrimoniul UNESCO. Buna dimineata! #visitisrael #beautyoftheworld #haifa

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on


De la Haifa, Andreea Marin a ajuns in anticul si impresionantul oras Acra, la randul sau patrimoniu UNESCO, unul din cele mai vechi porturi din lume, situat pe malul Marii Mediterane. Arhitectura orasului este influentata de culturile multor populatii ce au trait aici de-a lungul mileniilor: asirieni, egipteni, greci, romani, arabi, kurzi, carpetieni, precum si de cultura bizantina.

Urmatoarea si ultima oprire in Israel a fost Tel Aviv, cosmopolitul oras de la Marea Mediterana, unde vedeta a avut ocazia sa descopere ritmul de viata dinamic si modern: superba promenada, lunga de 14 kilometri, unde localnicii si turistii fac sport si plaja la orice ora a zilei, cafenelele si localurile pitoresti si moderne, zona veche a orasului, Jaffa, unde, in piata Carmel, a gustat din preparatele traditionale ale comerciantilor stradali,  frumosul cartier Neve Tzedek si a descoperit creatiile vestimentare ale designerilor de moda locali.

„Calatoria in Israel a avut loc la momentul oportun din viata mea. Am simtit o energie cu totul speciala in acesta tara. O stare de bine de care chiar aveam nevoie, dupa o perioada atat de agitata. Am simtit o conexiune aparte cu tot ceea ce am vizitat. De la locurile sfinte din Ierusalim pana la cele moderne din Tel Aviv. Israelul ofera atat de multe experiente si atat de diversificate, incat merita vizitat de mai multe ori. Imi vor ramane in suflet momentele in care am atins, la Ierusalim, Zidul Plangerii, cand m-am rugat langa Mormantul Sfant, cand am avut sentimentul incredibil de libertate de la Masada, calatoria cu corabia pe Marea Galileei, linistea si calmul pe care le-am simtit la Capernaum, sentimentul de echilibru si fericire din gradinile Bahai din Haifa, pescarusii din portul Acra, cand am alergat dimineata devreme pe plaja din Tel Aviv si apusul de soare pe care l-am admirat pe promenada din acest oras. Au fost sapte zile de neuitat si intentionez sa revin in Israel pentru a revedea, pe indelete, locurile speciale dar si altele noi pe care nu am reusit sa le includ in program de acum. Va recomand sa vizitati Israelul! Este o tara cu totul speciala!”, declara Andreea Marin.