Connect with us

News

Decizie finala: Angela Gheorghiu divorteaza dupa 17 ani de casnicie!

Angela Gheorghiu si tenorul Roberto Alagna au decis de comun acord ca anul acesta sa divorteze dupa 17 ani de casnicie. Soprana considera acest pas ca o trecere spre o „noua identitate”.

Publicat

pe

Soprana Angela Gheorghiu si tenorul Roberto Alagna au decis sa divorteze dupa 17 ani de casnicie. Cei doi artisti au luat aceasta hotarare de comun acord.

„Intru in noul an cu optimism, ca intotdeauna, dar si cu o noua identitate! Am hotarat de comun acord si in deplina prietenie cu Roberto Alagna divortul iminent, ce se va pronunta cat de curand. Fiecare are si va avea drumul sau. Nu excludem sa avem spectacole impreuna, in mod natural, cum o facem cu toti colegii nostri ca si pana acum”, a declarat artista pentru Mediafax.

Angela Gheorghiu si Roberto Alagna au mai fost la un pas de divort in 2009. La acea vreme, soprana invoca lipsa intimitatii fata de sotul ei, ea locuind la New York, iar el insistand sa ramana la Paris alaturi de rudele sale.

„De multa vreme nu mai facem lucrurile impreuna. Fiecare isi vede de cariera. Credeam ca va fi greu, dar acum ma simt mai relaxat si liber. Nu mai trebuie sa dau socoteala si sfaturi in fiecare seara. Este foarte greu sa formezi o familie cu un artist, mai ales cand sunt doi interpreti de opera a caror meserie este atat de grea…

Vad in sfarsit frumusetea clipei. Angela nici nu vrea sa auda de divort. Vom vedea. Principalul este sa fie fericita si sa aiba puterea sa urce pe scena“, declara atunci Roberto Alagna.

Cei doi artisti au mai dat o sansa casniciei lor si s-au impacat dupa o vacanta petrecuta in Romania, incercand pe cat posibil sa nu mai imbine viata personala cu cea profesionala.

„Este stupid ca ne-am despartit. Aveam nevoie de o pauza in relatie. Nu m-am casatorit cu Roberto pentru ca era un cantaret de opera si vroiam sa cant doar cu el. Acum intelegem ca cel mai important lucru este viata privata.

Incercam sa tinem departe cele doua vieti – exista una pe scena, cu colegii si cu proiectele noastre si alta acasa. In ultimele sase luni mi-am facut timp pentru a ma intalni cu Roberto, iar el a procedat la fel pentru a se intalni cu mine. Doar ca nu am spus nimanui acest lucru.

Nu regret despartirea noastra, deoarece a fost alegerea mea, insa am luat decizia de a nu mai canta impreuna. Am facut acest lucru deja de foarte multe ori.

De fapt, in ultimii zece ani, am cantat impreuna in aproape 90% din concertele pe care le-am sustinut. Aveam nevoie de o schimbare si am vrut sa cant si alaturi de alti tenori. Intotdeauna imi urmez instinctul”, a declarat indragita artista in 2011.

Soprana intentioneaza ca anul acesta sa puna pe roate un proiect artistic de amploare in Romania: inaugurarea Audioriumului din Bucuresti.

„Mai raman cateva zile la Bucuresti ca sa pun la punct cateva detalii cu domnul Sorin Oprescu pentru cel mai mare proiect al vietii mele artistice: Auditorium-ul de la Bucuresti.

Este un proiect la care visez de o viata. Nu va fi usor sa realizam acest lucru. Dar orice proiect facut cu temei, profesionalism, optimism si dragoste se poate realiza. Voi incerca cu toate fortele sa ajut, sa fim, din acest punct de vedere, in randul tuturor tarilor in care am fost si care au sali de concerte din cele mai indraznete si splendide, din toate punctele de vedere.

Romania ar fi ultima tara din Europa fara o astfel de cladire la parametri moderni. Sper ca romanii din tara si de pretutindeni, oamenii de afaceri, ca si cei din lumea politica, sociala, culturala si nu in ultimul rand religioasa vor intelege perfect acest demers absolut necesar.

O natiune traieste, prin creatia culturala, sub toate formele ei. Ii invit sa ni se alature, pentru a crea un lacas de cultura demn pentru Romania, o tara care a avut, are si va avea talente de prim rang”, a mentionat artista pentru Mediafax.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *