Connect with us

Stiri Interne

Aurul de la canotaj a salvat onoarea României la Jocurile Olimpice

Până la acest moment, România se poate lăuda cu 4 medalii câștigate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O medalie de argint câștigată de Ana Maria Popescu în proba de spadă și 3 medalii, dintre care una de aur și două de argint, câștigate de sportivii din Lotul Olimpic de Canotaj al României. Suntem astfel pe locul 35 în clasamentul pe medalii, la egalitate cu Venezuela. Fără aurul de la canotaj însă, țara noastră abia ar fi ocupat poziția 60.

Publicat

pe

Aurul de la canotaj a salvat onoarea României la Jocurile Olimpice

4 medalii pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Așa arată, cel puțin până acum, palmaresul țării noastre.

Este vorba despre medalia de argint obținută de Ana Maria Popescu în proba de spadă și 3 medalii câștigate de sportivii de la canotaj: o medalie de aur și două de argint.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar sunt sportivele care, în proba de dublu vâsle feminin (W2x), au obținut detașat medalia de aur.

Echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Constantin Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat argintul Olimpic.

Advertisement

Tot argint olimpic a fost și în proba de dublu rame masculin (M2-) pentru Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă.

Cu acest bilanț, țara noastră se află pe locul 4 pe națiuni în probele de canotaj și pe locul 35 în clasamentul general pe medalii, la egalitate cu Venezuela. Fără medalia de la canotaj însă, România abia dacă s-ar fi clasat pe locul 60 în acest top.

Obiectiv depășit la Tokyo! Lotul Olimpic de Canotaj al României încheie competiția cu 3 medalii și obține locul 4 pe națiuni!

Advertisement

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Federatia Romana de Canotaj (@frcanotaj)

Advertisement

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *