Connect with us

ADPM Beauty

Avantajele implanturilor mamare de mici dimensiuni. De ce a apus era sânilor exageraţi!

Moda implanturilor mamare de dimensiuni mari, unori exagerate, se pare că a apus. Femeile cer, în ultimii ani, proceduri chirurgicale cu proteze de dimensiuni mici și medii, care sunt în armonie cu proporțiile corpului. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce s-a ajuns în această situație și care sunt avantajele unor implanturi de mici dimensiuni, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Publicat

pe

Avantajele implanturilor mamare de mici dimensiuni. De ce a apus era sânilor exageraţi!

„Atunci când ajung la clinică pentru intervenții de augmentare mamară, pacientele au obiective clare în ceea ce privește rezultatul dorit. Unele solicită implanturi mari și își doresc un bust cât se poate de generos postoperator. Altele, în schimb, din ce în ce mai multe în ultimii ani, își doresc implanturi de dimensiuni mici și medii. De cele mai multe ori poate vor să recapete volumul pierdut de la nivelul sânilor în urma sarcinilor, a alăptării sau a scăderii în greutate”, declară medicul chirurg Iancu Morad.

Ce înseamnă implanturi de mici dimensiuni?

„Implanturile de dimensiuni mici au până la 350 cm3. Este important ca pacientele să înțeleagă că, în mod ideal, mărimea implanturilor se alege ținând cont de proporțiile generale ale corpului.

De exemplu, un implant de 300 cm3 la o pacientă înaltă cu dimensiuni late ale peretelui toracic poate părea conservator, în timp ce același volum la o pacientă minionă poate părea destul de pronunțat”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ce avantaje au implanturile mamare mici?

„Mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bine. În cazul măririi sânilor, implanturile de dimensiuni mai mici oferă pacienților beneficii considerabile. Mai puține riscuri asociate cu intervenția chirurgicală, aspectul natural, libertatea de mișcare și recuperarea mai ușoară sunt doar câteva dintre aceste avantaje”, spune medicul Iancu Morad.

1. Sâni fermi cu formă frumoasă și cu aspect natural

„Unul dintre avantajele principale este reprezentat de aspectul natural al sânilor obținut postoperator. În cazul pacientelor care vor implanturi mai mari, există riscul ca după operație să își dea seama că arată nenatural sau disproporționat și să își dorească la un moment dat schimbarea acestor implanturi cu unele mai mici. Alegând din start implanturi mici, potrivite pentru corpul tău, obții o îmbunătățire subtilă ce completează perfect forma corpului. Se obțin astfel sâni fermi cu o formă frumoasă, dar cu un aspect foarte natural”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

2. Riscuri reduse asociate cu intervenția chirurgicală

„Orice operație implică anumite riscuri, dar există studii de specialitate care au demonstrat că, în cazul implanturilor mamare de mici dimensiuni, există un risc redus de complicații. Dimensiunea mai mică a protezelor înseamnă că operația se realizează cu mai puțină manipulare a țesuturilor, ceea ce se traduce printr-o recuperare mai rapidă și mai ușoară. În plus, implanturile mai mici pot fi plasate folosind o tehnică mai puțin invazivă, reducând riscul de cicatrizare vizibilă și alte complicații”, adaugă medicul Iancu Morad.

3. Implanturile mai mici oferă libertate mai mare de mișcare

„Femeile sunt din ce în ce mai active și pasionate de mișcare, de sport. Asta înseamnă că au înțeles faptul că un corp sănătos și tonifiat se traduce prin respect față de propria persoană și ajută la menținerea aspectului tânăr pentru o perioadă cât mai lungă. Sânii mici, dar cu formă frumoasă, se potrivesc mult mai bine femeilor cu un corp atletic decât sânii mari. Totodată, dimensiunea redusă a bustului facilitează practicarea sportului”, declară medicul chirurg Iancu Morad.

4. Nu se vor lăsa în timp

„Implanturile mamare mai mari prezintă un risc mai mare de ptoză mamară pe termen lung. Asta înseamnă că, în timp, sânii se vor lăsa. Este un efect natural cauzat de gravitație. Cu cât sânii sunt mai mari, cu atât riscul ca acest lucru să se întâmple e și el mai mare. Este important ca pacientele să poarte bustieră sau sutien după operația de augmentare mamară, exact cum le recomandă medicul. Cu toate astea, la implanturile mici riscul de ptoză este mult redus”, spune medicul Iancu Morad.

Importanța consultațiilor și a analizelor făcute înainte de operație

„Indiferent de vârsta pacientei, analizele recomandate înainte de operație reprezintă o obligație. Înainte de a apela la o astfel de intervenție, pacienta ar trebui să primească aprobarea medicului primar, să facă o serie de analize printre care și mamografia, dar și să discute întreg istoricul medical cu medicul chirurg plastician care va efectua operația. În timpul consultațiilor preoperatorii, medicul îi explică pacientei avantajele și dezavantajele implanturilor de diferite dimensiuni, opțiunile de incizie, plasarea implanturilor adică implanturi sub musculare vs. sub glandulare, etc. Pacienta poate pune toate întrebările la care are nevoie de răspunsuri, astfel încât decizia finală să fie luată având în vedere toate aceste aspecte”, explică Dr. Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

M-Augmentation, cea mai nouă tehnică de augmentare a sânilor

Medicul chirurg estetician Iancu Morad a dezvoltat M-Augmentation, o tehnică proprie de augmentare a sânilor cu implanturi din silicon de ultimă generație. Incizia periareolară face ca cicatricea să fie aproape invizibilă, iar implantul este poziționat sub mușchiul pectoral, obținându-se sâni cu formă frumoasă, în perfectă armonie cu silueta.

Implanturi cu proteze B-LITE – cu 30% mai ușoare

„Implanturile mamare pe care le folosim la clinică sunt realizate cu cele mai ușoare și avansate proteze B-LITE, mai ușoare cu 30% decât cele clasice. Protezele B-LITE au integrate în gelul siliconic, creat cu o tehnologie NASA, microsfere biocompatibile ce oferă o maximă siguranță în cazurile foarte rare de rupere a implantului în urma unui accident, conținutul protezelor nemaiputând să se scurgă.

Protezele B-LITE sunt foarte ușoare și oferă un aspect natural sânilor, fără a tensiona țesuturile pe termen lung. Sunt comode, au un design armonios, și, pentru că sunt atât de ușoare, sunt ideale și pentru persoanele active, care fac sport frecvent”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.