Connect with us

Stiri externe

Balenciaga, prezentare de modă în viscol, la Paris

„Moda nu contează acum”. Balenciaga a adus un omagiu refugiaților din Ucraina printr-o prezentare de modă organizată la Paris, în viscol. Directorul de creație, Demna Gvasalia, care a fugit din Georgia ca refugiat, a recitat o poezie în ucraineană în timp ce modelele defilau pe catwalk.

Publicat

pe

Balenciaga, prezentare de modă în viscol, la Paris

Modelele au defilat pe viscol în cadrul prezentării Balenciaga de la Paris. Întreg show-ul a fost un tribut adus refugiaților din Ucraina.

Un fashion show altfel, considerat ca fiind o demonstrație umană și puternică de empatie. O emoție aparte care nu se vede deseori pe catwalk.

Pentru directorul de creație al Balenciaga, Demna Gvasali, a fost ceva personal.

„Războiul din Ucraina a declanșat durerea unei traume pe care o port în mine din 1993, când același lucru s-a întâmplat în țara mea natală”, a declarat designerul. Pe când avea doar 12 ani, acesta s-a numărat printre cei 250.000 de refugiați ai războiului civil din Georgia. A fugit atunci de separatiștii abhazi, traversând munții Caucaz cu familia.

Advertisement

Pe fiecare dintre cele 525 de scaune din public, invitații au găsit tricouri în culorile drapelului ucrainean. De asemenea, un bilet care spunea că: „Deși Săptămâna Modei poate părea o absurditate în contextul actual, anularea show-ului ar fi însemnat predarea în fața răului care deja m-a rănit atât de tare în ultimii 30 de ani”.

„Mă vedeam, acum 30 de ani, copil într-un adăpost, fără să știu dacă îmi va cădea acoperișul în cap”, a spus Demna Gvasali.

În timp ce modelele deiflau, designerul, care a trăit ca refugiat în Ucraina și Moscova înainte de a se stabili la Dusseldorf, a recitat o poezie în ucraineană. „Fiii tăi te vor salva”, a fost unul dintre versuri.

Kim Kardashian, acoperită doar cu „bandă de lipit” în Paris

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Balenciaga 🕊 (@balenciaga)

Advertisement

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *