Connect with us

Evenimente

Banana “Comedian”, o paralelă între arta conceptuală și criptomonede!

Justin Sun, un cunoscut investitor a facut o paralelă între arta conceptuală și criptomonede printr-un gest considerat “șocant”! Antreprenorul în vârstă de 34 de ani a mușcat dintr-o lucrare de artă, banana lipită cu bandă adezivă, care a costat 6,2 milioane de dolari în fața a zeci de jurnaliști și influenceri.

Publicat

pe

Banana “Comedian”, o paralelă între arta conceptuală și criptomonede!

Fructul face parte din lucrarea de artă “Comedian”, creată de artistul italian Maurizio Cattelan și a fost caracterizată de investitorul în criptomonede ca fiind “iconică”. Pe lângă banana deja mâncată, Sun ar fi cumpărat și drepturile de a recrea opera de artă prin lipirea cu bandă adezivă a oricărei banane pe un perete!

Banana a fost cumpărată pentru mai puțin de un dolar de la o tarabă de fructe din Manhattan de la Shah Alam care lucrează pentru 12 dolari pe oră. Când acesta a aflat de la un reporter New York Times că banana a fost revândută ca operă de artă pentru milioane de dolari, a plâns. „Sunt un om sărac, nu am avut niciodată si nu am văzut niciodată acești bani!”

Ulterior, Justin Sun a declarat că aceaste vorbe l-au emotionat și a promis că va cumpăra o sută de mii de banane de la taraba lui Alam și ca acestea vor fi distribuite la nivel global ca „o celebrare a conexiunii frumoase dintre viața de zi cu zi și artă”.

Acțiunea lui Sun care a avut loc intr-un hotel din Hong Kong a stârnit controverse și a fost interpretată ca un gest, ce atrage atentia asupra valorii subiective a artei și a criptomonedelor, ambele domenii fiind adesea criticate pentru volatilitatea lor și natura lor abstractă.

Totuși, pentru mulți, acest gest a fost un simbol al capriciului și al puterii banilor în lumea modernă a artei și a tehnologiei! Sun a comparat arta conceptuală cu NFT (tokenuri nefungibile) și tehnologia blockchain descentralizată. De altfel, investitorul a primit si un certificat de autenticitate din partea artistului care atestă că aceasta a fost creată de Cattelan, precum și instrucțiuni despre cum să înlocuiască fructul, atunci când acesta se strică. „Majoritatea obiectelor și ideilor există ca (proprietate intelectuală) și pe Internet, spre deosebire de ceva fizic” a spus el.

Deși criptomonedele sunt privite de unii ca o alternativă digitală la banii tradiționali, volatilitatea lor rămâne o problemă majoră. Istoria recentă a arătat că prețul Bitcoin poate fluctua brusc, iar investitorii pot câștiga sau pierde sume considerabile în scurt timp. Cu toate acestea, Bitcoin a continuat să atragă investitori, apropiindu-se de valoarea de o sută de mii de dolari.

În acest context, entuziaștii monedelor cripto, cei care nu sunt încă inițiați ori cei au nevoie de mai multe educație în acest domeniu se pot deja înscrie la cea de-a treia ediție a Crypto Expo Europe.

Cel mai mare eveniment din sud-estul Europei, ce va avea loc între 3-5 martie în București la Radisson Bluva pune accent pe soluțiile viitorului în tehnologiile blockchain și va asigura participanților:

– acces la lideri de decizie din companii globale;
– detalii strategice și tactici de investiție;
– informatii despre oportunități de investiție.

Biletele sunt disponibile pe www.cryptoexpoeurope.com

Crypto Expo Europe este cea mai mare conferință dedicată tehnologiilor blockchain, cryptomonedelor și Web3 din Europa de Est si Centrala, reunind experți, antreprenori și investitori pentru a discuta tendințele și inovațiile din industrie. Evenimentul are ca scop principal educarea în acest domeniul, oferind seminarii, prezentări și oportunități de networking, într-un context în care această nișă se confruntă cu o creștere substanțială a adoptării și dezvoltării la noi in țară.”, a declarat Ruxandra Tătaru, co-fondator și CEO al Crypto Expo Europe.

Conferința care se va întinde pe parcursul a trei zile de prelegeri, dezbateri, workshop-uri și-a anunțat deja o parte din speakeri. Pe lângă reprezentanți ai companiilor de top din domeniu, precum Kucoin, Kraken, Binance, Bitget, Nasdaq și-au anunțat participarea și reprezentanți ai unor importante autorități din România, precum ANAF și ICI.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *