Connect with us

ADPM Beauty

Bărbații români vor sa aibă conturul facial mai masculin. La ce intervenții estetice recurg!

În ultimii ani s-a observat un număr în creștere al bărbaților din țara noastră care își doresc un contur facial mai masculin și apelează la medicul estetician pentru a-și îndeplini această dorință cu ajutorul tratamentelor minim invazive. Medicul chriurg estetician Iancu Morad explică ce tipuri de tratamente pot fi realizate în astfel de situații.

Publicat

pe

Bărbații români vor sa aibă conturul facial mai masculin. La ce intervenții estetice recurg!

„Numărul bărbaților din România care trec pragul clinicilor estetice a crescut considerabil în ultimii ani. Dacă, în urmă cu doar cinci ani, aveam un procent de 5% al pacienților de sex masculin, lucrurile s-au schimbat mult în prezent. Pot spune că, în cazul clinicii noastre, procentul este acum de aproximativ 25% de pacienți bărbați care apelează la diferite tratamente estetice. Pe lângă botox, tratamente contra cearcănelor sau blefaroplastie, există din ce în ce mai mulți domni care vin la clinică și ne spun că își doresc un contur al feței mai masculin.

Asta înseamnă o mandibulă mai fermă, bărbie mai pronunțată, pomeți ușor mai evidențiați sau un nas drept. În prezent, nu mai este nevoie de operații estetice pentru a obține acest lucru, ci doar de proceduri minim invazive, care se fac rapid și fără cicatrici sau perioadă de recuperare. Ele sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Primul pas, consultația

„Primul pas atunci când pacientul își dorește un contur facial mai masculin este să programeze o consultație la un medic estetician calificat și cu experiență, care își desfășoară activitatea în cadrul unei clinici acreditate. În timpul acestei consultații, pacientul trebuie să îi explice clar medicului care sunt obiectivele și așteptările sale. Medicul va evalua structura facială a pacientului și va recomanda un protocol personalizat de tratament, adecvat pentru a obține rezultatul dorit”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Conturul mandibulei

„Una dintre caracteristicile cheie asociate cu un aspect masculin al feței o reprezintă linia mandibulei bine definită. Putem apela în acest sens la procedura de Face Contouring fără operație, doar cu mici injecții cu cristale de calciu. În urma tratamentului, care este unul simplu și rapid, obținem un aspect mai unghiular al mandibulei. Rezultatele se vor menține până la 1-2 ani, iar durata tratamentului este de 15-20 de minute, cu anestezie topică”, adaugă Dr. Iancu Morad.

O bărbie mai pronunțată

„O bărbie bine definită contribuie semnificativ la obținerea unui contur facial masculin. Realizăm, pentru a obține o bărbie frumos conturată, procedura de contur mentonier cu acid hialuronic. Putem astfel rezolva problema unei bărbii prea mici, cu proiecție insuficientă, sau eventuale asimetrii”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Eliminarea gușei

„Bărbia dublă sau gușa pot să apară din mai multe cauze precum excesul de grăsime, înaintarea în vârstă, postura nepotrivită, structura feței sau factorii genetici. Există varianta injectării în zona respectivă a unui mix de substanțe care dizolvă treptat depozitele de grăsime. Vorbim despre o soluție adipolitică, ce se injectează în stratul de grăsime. Transformarea se produce treptat, fiind necesare 4, 6 sau chiar 8 ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. Acestea se efectuează la o distanță de o lună”, explică medicul.

Rinoplastie fără operație pentru echilibru facial

„Rinoplastia fără operație poate fi recomandată pentru a îmbunătăți simetria facială și a oferi un echilibru trăsăturilor. Forma nasului poate fi corectată cu ajutorul injectării de acid hialuronic sau a cristalelor de calciu în zonele pe care vrem sa le remodelăm. Se poate injecta și toxină botulinică pentru a acționa anumiți mușchi și a ridica vârful nasului. Ambele proceduri durează doar câteva minute. Se pot face și în pauza de prânz, spre exemplu, deoarece ulterior nu rămân semne și nici durere”, declară medicul estetician Iancu Morad.

Redefinirea pomeților

„Pomeții bine definiți sunt adesea asociați cu un aspect masculin al feței. Dacă pacientul are nevoie de îmbunătățiri în această zonă, procedura de lipofilling este adesea recomandată. Este o procedură inovativă care presupune recoltarea unei mici cantități de grăsime și injectarea acesteia, după refiltrare, în zonele în care este nevoie de un plus de volum (cearcăne, pomeți, bărbie, buze). Tratamentul nu lasă cicatrici și nu necesită timp de recuperare”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).