Connect with us

ADPM Health

Bo Pricop recomanda antrenament la tine acasa in sezonul rece

Bo Pricop, unul din cei mai cunoscuti personal traineri din Romania, are propria sa rubrica pe Agentia de Presa Mondena. Veti afla in perioada urmatoare cele mai noi metode de fitness care va vor ajuta sa va mentineti silueta si santatatea in conditii optime. In articolul din aceasta saptamana, Bo Pricop ne recomanda exercitiile de fitness pe care sa le faceti acasa, atunci cand vremea rece nu va permite sa iesiti la alergare in parc sau va impiedica sa ajungeti la sala.

Publicat

pe

In sezonul rece tendinta de a va lasa de sport este foarte mare, intrucat vremea de afara va poate impiedica sa mai alergati prin parc sau sa mergeti mai mult pe jos. Mai mult, daca ploua nici macar vointa de a iesi din casa pentru a ajunge la sala nu este prea mare. Nu este insa nicio tragedie, daca va tineti de un program fix si echilibrat de antrenament, pe care il puteti face chiar la voi acasa.

1. Cumparati o bicicleta stationara cu rezistenta mecanica si pedalati minim 30 minute zilnic.

Pentru inceput, trebuie sa faceti o incalzire usoara, pedaland 2-3 minute la o viteza moderata. Apoi propun executarea unor intervale de viteza pe bicicleta. Pedalati 30 secunde cat se poate de rapid, iar apoi 45-120 secunde recomand o perioada de recuperare a pulsului. Adica pedalati mai incet insa nu faceti pauza. Repetati aceste intervale pentru o durata de minim 30 de minute.

2. Saritul corzii

Sunt o multime de lucruri diferite ce pot fi facute cu o coarda de sarit, in functie de indemanare fiecaruia… Ceea ce va pot spune sigur este ca pulsul se va ridica rapid, deci recomand intervale de 30-45 secunde de sarituri moderate, urmate de 10 secunde de sprinturi. Daca sunteti incepatori, alegeti o perioada de timp de la inceput ( 5 -10 minute) si incercati sa completati acest interval cu cat mai putine greseli.

3. Exercitii de facut acasa fara greutati

Pentru cei care au o rezistenta decenta la efort, aceste proceduri pe care le voi enumera pot fi executate alternativ si cu pauze cat mai mici pentru o intensitate cat mai mare.

Recomand urmatoarele tipuri de exercitii:

– alergare  pe loc cu genunchii la piept – timp 30 secunde, pauza  -0 secunde
– sarituri verticale cu ridicare de brate deasupra capului – timp 30 secunde – pauza 0 secunde
– flotari explozive cu desprinderea palmelor de pe sol – 10 repetari – pauza 0 secunde
– fandari statice pe fiecare picior cate 15 repetari – pauza 0 secunde
– genuflexiuni  30 repetari – pauza 0 secunde
-abdomene la sol : crunchuri 30 repetari scurte si explozive urmate de ridicari de picioare la sol 20 repetari

Puteti lua o pauza binemeritata de 45-60 secunde , si apoi repetati acest circuit de inca 3 ori. Mult succes!

Bo Pricop poate fi gasit la World Class Fitness si la Bamboo Fitness

Numar de telefon: 0730 939 789

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *