Connect with us

ADPM Health

Bo recomanda exercitii de avansati pentru abdomen

Bo Pricop, unul din cei mai cunoscuti personal traineri din Romania, are propria sa rubrica pe Agentia de Presa Mondena. Veti afla in perioada urmatoare cele mai noi metode de fitness care va vor ajuta sa va mentineti silueta si santatatea in conditii optime. In articolul din aceasta saptamana, Bo Pricop ne recomanda exercitii pentru muschii abdominali recomandate celor avansati.

Publicat

pe

M-am gandit ca pentru saptamana aceasta sa va recomand un antrenament interesant pentru partea abdominala, recomandat insa celor avanasati. Sectiunea abdominala reprezinta regiunea de mijloc a intregului corp si un indicator major al nivelului de forma fizica al unei personane, cat si un punct de atractie pentru orice persoana. (Foto: Bo Pricop si Gabriel Hennessey)

Cele 5 tipuri de exercitii pe care le recomand pentru un abdomen de fier si pe care eu personal le execut sunt:

Abdomene  la cablu. Acestea sunt menite de a dezvolta masa musculara a dreptului abdominal superior in special, datorita incarcarii cu greutate suplimentara. Se foloseste un cordon atasat scripetelui existent in orice sala de fitness ca in fotografia alaturata, se curbeaza spatele si se deplaseaza capul inspre genunchi tinandu-se abdomenul contractat constant timp de 2 secunde la capatul miscarii, apoi se revine usor in pozitia initiala. Acest tip de exercitii se executa in 3 serii a cate 15 repetari.

Ridicari de genunchi din agatat.  Aceste exercitii sunt recomandate pentru dezvoltarea rectului abdominal inferior si ar fi indicat sa se foloseasca un fel de hamuri speciale atasate coatelor pentru stabilitat. Se porneste din pozitia de drepti atarnat deasupra solului, apoi se ridica genunchii inspre piept tinand picioarele apropiate. Strangeti abdomenul doua secunde in momentul de varf, apoi coborati genunchii usor spre sol. Recomand tot 3 serii a cate 12 repetari. 

Bricegele. Acesta este un tip de exercitiu foarte complex prin care se lucreaza atat partea superioara cat si cea inferioara abdominala. Stati pe o banca exact ca in fotografia alaturata, cu bratele sprijinite pentru echilibru. Ridicati-va progresiv si simultan atat genunchii cat si torsul, apropiindu-le pe cat posibil cu contractie abdominala de 2 secunde. Apoi reveniti usor la pozitia initiala. Acest tip de exercitii se executa in doua serii a cate 15 repetari.

Advertisement

Abdomene pe aparatul special de „crunchuri „.  Se dezvolta, de asemenea, partea superioara si inferioara a dreptului abdominal. Personal sunt un mare fan al acestui aparat de fitness si mi se pare extrem de bine realizat si eficient, izoland foarte bine regiunea abdominala. Studiati cu atentie pozitia in fotografie si faceti acest exerciti in serii de cate trei a 12 repetari.

Abdomene la minge. Pentru final am pastrat acest exercitiu interesant care ne permite sa intindem regiunea abdominala cat de mult posibil si sa ne relaxam muschii abdomenului dupa un antrenament greu. Asezati-va cu partea lombara pe minge, astfel incat centrul de greutate sa se pozitioneze pe portiunea abdominala.

Picioarele se tin pe sol pentru echilibru si contractati abdomenul pe masura ce se ridica trunchiul de la sol dar si pe revenire intindeti cat mai mult; cam pana la limita durerii. Exercitiile se efectueaza in trei serii a cate 12 repetari

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *