Connect with us

Evenimente

Canotorii români au câștigat 6 medalii la Cupa Mondială II de la Lucerna

Canotorii români au câștigat 6 medalii în a doua etapă de Cupă Mondială din 2021, eveniment defășurat weekend-ul acesta la Lucerna (Elveția). România a participat la competiție cu 8 echipaje compuse din 22 de sportivi, care au obținut 6 medalii: 1 medalie de aur, 1 de argint și 4 de bronz.

Publicat

pe

Canotorii români au câștigat 6 medalii la Cupa Mondială II de la Lucerna

La Cupa Mondială de Canotaj II de la Lucerna, România a câștigat aurul în proba feminină de dublu vâsle (W2x).

Sportivele Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș au reușit să se impună cu timpul de 6:46:72 în fața echipelor din Olanda și Statele Unite ale Americii, care au ocupat locurile doi și trei.

Țara noastră a câștigat argintul în finala probei de dublu vâsle categorie ușoară (LW2x), prin echipajul format din Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă.

La dublu rame feminin (W2-), sportivele Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au reușit să aducă României prima medalie de bronz la Cupa Mondială II de la Lucerna.

Tot bronz a câștigat și echipajul de dublu rame masculin (M2-), compus din Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă.

România a concurat cu două echipaje în Finala A a probei de patru rame feminin (W4-) din cadrul Cupei Mondiale II de la Lucerna. Echipajul compus din Nicoleta Pașcanu, Elena Logofătu, Cristina-Georgiana Popescu și Roxana-Iuliana Anghel a obținut medalia de bronz, în vreme ce echipajul format din Beatrice-Mădălina Pascari, Alina-Maria Baletchi, Mădălina Hegheș și Roxana Parascanu a terminat cursa finală pe locul 5.

Cea de-a patra medalie de bronz a fost câștigată în proba de patru rame masculin (M4-), prin echipajul compus din Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mugurel-Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari.

Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache au terminat cursa pe locul 2 în Finala B a Cupei Mondiale II de la Lucerna, proba de dublu vâsle masculin (M2x), ocupând astfel poziția 8 în clasamentul general.

„Îi felicit pe sportivi pentru rezultatele extraordinare obținute și de această dată. La Cupa Mondială II de la Lucerna, au avut ocazia să se întreacă cu unele dintre cele mai bune echipaje din lume. Spre deosebire de Europene, aici s-au întâlnit și cu sportivi din Statele Unite, China, Japonia sau Australia. Au făcut față cu brio acestei competiții grele și au reușit să obțină 6 medalii. O medalie de aur, o medalie de argint și patru de bronz. O performanță foarte bună! Vremea a fost capricioasă, competiția acerbă, însă România a urcat de 6 ori pe podium! Sunt mândră de ei și de toate aceste rezultate frumoase! Anul acesta este unul foarte greu pentru ei, dar dau dovadă de tărie, determinare, putere de muncă și o dorință extraordinară de a face performanță la nivel înalt. Felicitări!”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

6 medalii pentru România la Campionatele Europene de Canotaj! 2 de aur și 4 de argint!