Connect with us

Stiri Interne

Canotorii români au luat prânzul la 50 de metri înălțime deasupra viitorului iResidence

Canotorii români, medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au avut parte de o experiență inedită. Sportivii au luat prânzul pe o platformă ce i-a ridicat la 50 de metri înălțime, deasupra unui șantier imobiliar din zona Pipera, București, locul unde se construiește iResidence, un cartier de locuințe cu o importantă componentă sustenabilă.

Publicat

pe

Canotorii români au luat prânzul la 50 de metri înălțime, deasupra șantierului celui mai așteptat ansamblu imobiliar din București, iResidence

Campioanele olimpice la dublu vâsle feminin, Ancuţa Bodnar și Simona Radiş, medaliații cu argint la  dublu rame masculin Marius  Cozmiuc, Ciprian Tudosă, trei sportivi din echipajul medaliat cu argint la patru rame masculin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc și Ştefan Berariu, s-au așezat pe scaunele prevăzute cu centuri de siguranță, și, odată ce platforma s-a ridicat la 50 de metri înălțime, s-au delectat cu un prănz pregătit de un Chef renumit și au asistat chiar la un recital live la vioară oferit de Alexandra Violin. La această experiență, marca Dinner in the Sky, s-au alăturat și Elisabeta Lipă, vedete, influenceri, oameni din mediul de business, cu toții viitori locatari ai ansamblului iResidence, construit de IBB Imobiliare.

„A fost un eveniment cu totul inedit și memorabil. Cum nouă ne place mere să fim la înălțime, am răspuns afirmativ invitației IBB Imobiliare și am urcat pe platforma ce ne-a ridicat apoi la 50 de metri în aer. De acolo am putut admira întreaga zonă Pipera, dar și șantierul unde urmează să se ridice ansamblul iResidence. Este un proiect pe care îl apreciem deoarece acordă o grijă deosebită mediului înconjurător și condițiilor de locuit ale viitorilor proprietari. Noi iubim și protejăm natura și sănătatea oamenilor, am derulat atât de multe proiecte cu tentă ecologică, natura este mediul în care ne antrenăm și am crescut, astfel că am fost impresionați de ce urmează să se construiască aici. Mulțumesc IBB HIB, care este un partener de nădejde al Federatiei Romane de Canotaj, pentru toată susținerea”, declară Elisabeta Lipă.

iResidence este printre primele ansambluri rezidențiale din România cu certificare BREEAM Excelent. Ansamblul întrunește cele 9 criterii necesare pentru obținerea certificării BREEAM: eficiență energetică, facilitarea colectării selective a deșeurilor în scopul îndeplinirii obiectivelor de reciclare, utilizarea durabilă a apei, sănătate și bunăstare pentru viitorii ocupanți, acces la mijoace de transport nepoluante,  controlul poluării în clădire și în zonele înconjurătoare, protecția habitatelor și biodiversitatea pentru terenurile din incintă, impact redus al materialelor de construcție prin proiectare, construcție, întreținere și reparații, management durabil până la exploatarea clădirii.

Cu termen de finalizare pentru faza 1 a proiectului în martie 2024 și predare completă în martie 2025, iResidence (www.iresidence.ro) va avea 520 de apartamente, proiectate cu 2, 3 și 4 camere, fiecare apartament beneficiind de cel puțin 1 loc de parcare și o boxă amenajată în subteran.

Compania IBB Imobiliare parte a grupului Româno-German IBB Holding aduce în România expertiza de 30 de ani în industria de construcții din Germania, unde cea mai mare atenție este concentrată pe calitatea vieții proprietarilor și grija față de mediu prin implementarea de tehnologii care reduc ulterior costurile. Planurile IBB Holding de dezvoltare imobiliară în România încep cu ansamblul iResidence și au ca obiectiv de finalizare și predare de minim 200 de apartamente anual.