Connect with us

Stiri Interne

Canotorii romani au organizat licitatie caritabila pe Facebook pentru lupta contra COVID-19. Banii au fost donati in contul Crucii Rosii Suceava

Sportivii din Lotul National de Canotaj al Romaniei si-au unit fortele si au organizat o licitatie caritabila online, pe pagina oficiala de Facebook a Federatiei Romane de Canotaj. Au strans 2.635 de lei, iar toti banii vor fi donati catre Crucea Rosie Suceava, in lupta contra COVID-19.

Publicat

pe

Canotorii romani au organizat licitatie caritabila pe Facebook pentru lupta contra COVID-19. Banii au fost donati in contul Crucii Rosii Suceava

Mai multi sportivi din Lotul National de Canotaj al Romaniei au donat obiecte cu insemnatate speciala care au fost ulterior licitate online, pe pagina de Facebook a Federatiei. In urma licitatiei, s-au strans 2.635 de lei, iar toti banii vor fi donati catre Crucea Rosie Suceava.

Sergiu Bejan a donat doua fotografii 50 X 70 realizate de el in inima Bucovinei.

Prima dintre ele, intitulata „Inima Padurii”, a fost cumparata de doamna Carmen Tudorache cu suma de 400 de lei.

Cea de-a doua, „Mocanita Hutulca”, a fost cumparata de doamna Szkaliczki-Tamas Evelyn cu suma de 170 de lei.

Advertisement

Ionela Cozmiuc a donat o mascota primita in anul 2017, la Sarasota (USA), atunci cand a castigat pentru prima data titlul mondial la dublu vasle categorie usoara seniori, alaturi de colega ei, Gianina Beleaga. Mascota a fost cumparata cu suma de 600 de lei de domnul Mariscariu Daniel.

Florin Lehaci a donat un trofeu obtinut chiar anul acesta la Regata Internationala de lunga distanta D`Inverno Sul Po, Italia, dupa ce a stabilit un nou record al concursului impreuna cu colegii sai din barca de 8+1. Trofeul a fost licitat de doamna Georgeta Ungureanu Flutur cu suma de 350 de lei.

Maria Tivodariu a oferit distinctia primita la Gala Canotajului Romanesc 2019, dupa ce a obtinut medalia de argint la Campionatele Europene de la Lucerna (Elvetia) , alaturi de colega ei din barca de dublu rame feminin (W2-), Adriana Ailincai. Aceasta a fost cumparata de doamna Casandra Badale cu suma de 355 de lei.

Licitatia a continuat cu doua mascote primite de Marius Cozmiuc (capitanul Lotului Olimpic masculin) la Jocurile Olimpice de la Londra (2012). Acestea au fost cumparate de domnul Alex Rusu cu suma de 410 lei.

Initiativa i-a apartinut Ionelei Cozmiuc, Dubla Campioana Mondiala la dublu vasle categorie usoara seniori (in 2017 si 2018). Prin acest demers, canotoarea sustine campania „1 cm – Cu totii in linia intai” (www.1cm.ro), initiata de antreprenorul Stefan Mandachi. Suma de bani obtinuta in urma licitatiei va ajunge catre cadrele medicale din Suceava, cea mai afectata regiune de COVID-19 din Romania.

Advertisement

Cu sumele donate se vor cumpara ventilatoare pulmonare si echipamente vitale pentru sectiile de Terapie Intensiva, precum si consumabile si echipamente necesare pentru lupta impotriva COVID-19.

„Sunt extrem de bucuroasa ca am putut sa ajutam. Le sunt recunoscatoare colegilor mei care s-au mobilizat imediat ce mi-au auzit ideea, dar si oamenilor care au raspuns pozitiv initiativei noastre si au licitat pe pagina oficiala de Facebook a Federatiei Romane de Canotaj. Toti banii obtinuti in urma licitatiilor au fost donati direct in contul Crucii Rosii Suceava. Suceava, orasul pe care il iubesc, in care am ales sa locuiesc si caruia i-am dus numele peste tot in aceasta lume. Dar care, din pacate, sufera in aceste momente din cauza pandemiei. Multumesc din suflet tuturor!”, a declarat Ionela Cozmiuc.

Sportivii au fost sustinuti in acest demers si de Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj. Doamna Elisabeta Lipa a donat un tricou cu emblema Federatiei si cu autograf, tricou cumparat de domnul Mark Grinberg cu suma de 350 de lei.

„Aplaud initiativa sportivilor de a pune umarul, asa cum pot, in lupta contra COVID-19. Suceava este greu incercata in aceasta perioada, iar orice ajutor, cat de mic, este binevenit. Imi creste sufletul sa stiu ca sportivii nu sunt doar muncitori, ambitiosi si determinati, ci si oameni cu suflet mare. Felicitari pentru felul in care s-au mobilizat si i-au impulsionat si pe altii sa ajute!”, declara Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

Canotorii romani, testati inainte de reinceperea antrenamentelor la Snagov

Advertisement