Connect with us

ADPM Beauty

Care sunt pașii corecți de îngrijire a tenului toamna

Îngrijirea tenului în acest sezon poate necesita ajustări în comparație cu rutina de îngrijire din timpul verii, deoarece vremea mai rece și uscată poate avea un impact ngativ. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne spune care sunt pașii importanți de îngrijire a tenului odată cu sosirea toamnei.

Publicat

pe

Care sunt pașii corecți de îngrijire a tenului toamna

”Odată cu schimbarea anotimpurilor, este necesar să schimbăm și rutina de înfrumusețare. Mai exact, trecem la produse cu o textură mai onctuoasă și adăugăm etape esențiale precum exfolierea și folosirea unor măști special concepute pentru a răspunde necesităților pe care le are tenul nostru în acest moment”, spune Diana Baicu.

Demachiere

”Începem cu etapa de demachiere. Recomand aici folosirea unor produse sub formă de ulei gelifiat, un gel care, atunci când e masat pe piele, se transformă în ulei. Dacă adăugăm picături de apă, el devine lapte demachiant.

Spre exemplu, ulei demachiant gelifiant cu uleiuri esentiale Mary Cohr Clean Aromatic Huile Gelifiee Demaquillante, cu ulei de jojoba, unt de shea, ulei vegetal din miez de caise, ulei esențial de lâmâie.

Crema demachiantă Babor Gentle Cleansing Cream este destinată tenului sensibil. Are o formulă fără parfum ce conține uleiuri naturale, vitamina E și lipide valoroase care curăță pielea până la pori fără a o irita și susține un microbiom echilibrat. Lipidele naturale cu ceramide de ovăz păstreaza filmul hidrolipidic al pielii. Polizaharidele ajută la calmarea pielii și la promovarea echilibrului de umiditate al pielii. Un extract proteic din semințele de Moringa protejează pielea de influențele negative ale mediului urban”, declară Diana Baicu.

Toner

”După ce am demachiat, întotdeauna folosim un toner. Cel mai bun moment pentru a adăuga tonerele în rutina noastră de beauty este toamna. Tonerul înlătură toate impuritățile care rămân pe ten după demacheiere. Recomand să folosim în această perioadă tonere pe bază de alfahidroxiacizi sau betahidroxiacizi sau retinol. Însă niciodată combinate.

Tonerul se aplică pe o dischetă demachiantă cu care ne ștergem fața, gâtul și decolteul, prin mișcări delicate. Tonerul pregătește tenul să primească ingredienții activi din următoarele produse pe care le folosim.

Loțiunea tonică sub formă de gel Mary Cohr Tonic Aromatic Huile Gelifiee Tonifiante completează procesul demachierii, purifică textura pielii, ajută la închiderea porilor, reglează pH-ul pielii și menține filmul hidro-lipidic. Uleiurile sale esențiale permit pielii să fie mai receptivă la asimilarea și eficacitatea produselor de îngrijire active”, adaugă specialistul.

Fiole

”După demachiere și toner, următoarea etapă ar trebui să fie aplicarea fiolelor. Acum, la schimbarea de anotimpuri, aș recomanda să facem o cură de minim două săptămâni de fiole. Cel mai bine ar fi să combinăm două tipuri de fiole.

Ori alegem seturi cu combinații de fiole, ori două cutii de câte un tip. Ele ar trebui să conțină vitamina C sau retinol, dar, atenție, să nu le folosim concomitent! De asemenea, putem să folosim peptide sau niacinamide.

Setul de fiole în ediție limitată Babor Repair conține concentratele SOS Calming și Active Night, fiole pentru o piele calmată și întinerită, mai proaspătă și relaxată reducandu-i semnificativ sensibilitatea. Are efecte anti-roșeață și anti-îmbătrânire în doar șapte zile”, spune Diana Baicu.

Mască

”Putem veni apoi cu o mască special concepută pentru a fi aplicată pe nas și imediat sub ochi și pomeți. Ea e îmbibată cu un ser care conține proretinol și retinol de trei feluri, inclusiv retinol încapsulat. Aceasta ajută la regenerarea pielii, la închiderea porilor și reducerea petelor hiperpigmentare.

Masca-plasture pentru conturul ochilor Doctor Babor Refine Cellular Trip Pro Retinol Renewal Eye Patches are o formulă unică special creată pentru zona ochilor, conține un complex triplu pro-retinol de ingrediente active cu triple pro-retinol și niacinamide, previne primele semne de îmbătrânire pentru o textură mai netedă și rafinată a pielii. Ajută la îmbunătățirea structurii naturale a pielii și la contracararea semnelor de îmbatranire prematură.

Apoi, masca Academie Dermacte cu multi-vitamine anti-îmbătrânire reprezintă o infuzie de multivitamine pentru ten. Formula avansată asociază vitaminele antioxidante E, C si PP, dublate de acțiunea protectoare a provitaminei B5 și a acidul hialuronic, fiind un adevărat program de imunizare pentru ten.

Seruri contra petelor pigmentare

Pentru problema petelor hiperpigmentare care pot rămâne după expunerea la soare, recomand seruri cu acid tranexamic. Este unul dintre ingredientele cele mai eficiente atunci când vorbim despre diminuarea petelor pigmentare. Dacă este combinat acest ser și cu niacinamide, cu atât mai bine pentru că reface bariera cutanată, închide porii și ne dă acel aspect de ten de porțelan.

Serul corector depigmentant Academie DermActe Serum Correcteur Unifiant are la bază acid tranexamic, niacinamide și gluconat de zinc. Acțiunea sa multiplă dezvăluie o piele impecabilă la vedere și la atingere, reduce aspectul petelor întunecate și a porilor, are acțiune de matifiere de lungă durată și protejează pielea de agresiunile zilnice ale mediului”, încheie Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line.