Connect with us

ADPM Health

Carmen Negoita iti spune cum poti tine post raw vegan toata saptamana

Carmen Negoita, adepta unui stil alimentar raw vegan in proportie de 70%, iti spune cum poti tine post raw vegan toata saptamana aceasta premergatoare Sarbatorilor Pascale. Iata ce poti manca!

Publicat

pe

carmen-negoita-post-raw-vegan

Adepta unui stil alimentar raw vegan in proportie de 70%, Carmen Negoita le propune celor care isi doresc sa tina post saptamana aceasta, o serie de retete delicioase, nepreparate la foc, ce sunt nu doar sanatoase si prietene cu silueta, dar respecta si regulile postului alimentar.

Astfel, de luni pana sambata inclusiv, Carmen Negoita a intocmit un meniu zilnic satios si extrem de delicios, pe care, cu ingredientele necesare, oricine il poate realiza acasa.

carmen-negoita-post-raw-vegan2

„Am realizat un meniu delicios si sanatos pentru fiecare zi a saptamanii. Prietenii mei de la Rawyal il urmeaza deja de saptamana trecuta. Meniul difera de la o zi la alta, astfel ca devine o adevarata bucurie sa astepti urmatoarea masa a zilei.

L-am gandit astfel:

Green Monday

Advertisement

Mic dejun:

In prima ora bem doua pahare de apa pe stomacul gol. Dupa o jumate de ora, bem un green smothie.

Completam cu 150 de grame de branza de caju, 50 de grame de crackers realizati din fulgi de ovaz, fulgi de hrisca, susan, tarate psyllium, mac, ulei de masline, oregano, miere.

Pranz:

spaghete-cu-avocado-si-sos-pesto

Spaghete din dovlecei cu avocado si sos pesto (200 gr, fara a fi gatite pe foc)

Advertisement

Patratica de menta cu ciocolata, spirulina si canepa

Cina:

supa-spanac

Supa de spanac – 250 gr

Exotic Tuesday

Mic dejun:

Advertisement

Milkshake energizant – 500 ml din banana, curmale, caju, vanilie, scortisoara, maca, lucuma.

Baton energizant din caju, curmale, seminte de floarea soarelui, merisoare, goji, fulgi de ovaz, tarate psyllium.

Pranz:

Supa din bureti de fag – 200 gr

Cina:

Advertisement

Salata tabule 100 gr (rosii cu patrunjel)

Guacamole 150 gr

Crackers 50 gr (din fulgi de ovaz, fulgi de hrisca, susan, tarate psyllium, mac, ulei de masline, oregano, miere).

Orange Wednesday

Mic dejun:

Advertisement

Smothie de ananas 500 ml

Salata de cruditati 150 gr

Pranz:

supa-de-cocos

Supa de cocos 250 gr

Hamburger cu „cartofi prajiti” din gulie – 200 gr

Advertisement

Cina:

Salata verde 250 gr

Red Thursday

Mic dejun:

Limonada cu menta, ghimbir si goji 500 ml

Advertisement

Pasta de masline kalamata 150 gr

Crackers 50 gr (din fulgi de ovaz, fulgi de hrisca, susan, tarate psyllium, mac, ulei de masline, oregano, miere).

Pranz:

Spaghete cu sos de rosii 200 gr

Tort Choco Cunchy

Advertisement

Cina:

Salata verde 200 gr

Happy Friday

Mic dejun:

Pasta de patrunjel 150 gr

Advertisement

Crackers 50 gr (din fulgi de ovaz, fulgi de hrisca, susan, tarate psyllium, mac, ulei de masline, oregano, miere)

Cupcake cu fructe de padure

Pranz:

supa-mazare

Supa de mazare 250 gr

Lasagna 200 gr

Advertisement

Cina:

salata-de-ciuperci

Salata de ciuperci 250 gr

Sambata

Mic dejun:

Branza de caju 100 gr

Advertisement

Crackers (din fulgi de ovaz, fulgi de hrisca, susan, tarate psyllium, mac, ulei de masline, oregano, miere).

Pranz:

pizza-raw

Pizza raw vegana

Patratica de ciocolata

Cina:

Advertisement

protein-salad

Protein Salad 200 gr

De cativa ani incoace consum din ce in ce mai putina carne si produse de origine animala. In prezent, cam 70% din alimentatia mea zilnica presupune produse vegane. M-am documentat insa mult pentru a intelege acest stil de viata, pentru a sti ce alimente sunt benefice si mai ales in ce combinatii. In plus, am invatat si am experimentat noi si noi retete care sa fie nu doar sanatoase, ci si gustoase.

carmen-negoita-post-raw-vegan3

Raw vegan, sau raw gourmet, asa cum avem noi la Rawyal, inseamna tranzitia de la mancarea nesanatoasa, gustoasa din pricina aditivilor si a potentatorilor de arome, la mancare verde, naturala, cruda, direct din natura. Asta nu inseamna doar legume si fructe, ci o serie de alimente naturale care, imbinate si preparate la rece, sunt delicioase, iar pentru ca nu le preparam la foc, la temperaturi inalte, isi pastreaza toti nutrientii de care are nevoie organismul. Tranzitia de la stilul alimentar ce abunda in carne si produse de origine animala la cel vegan este bine sa se faca treptat. Asa am procedat si eu, timp in care am descoperit ce anume ii face bine organismului meu. I-am ascultat dorintele, neplacerile, si, in timp, am ajuns la un echilibru ideal.

Preparatele raw sunt foarte gustoase si satioase. Spre exemplu, in loc sa mananc dimineata mezeluri, branzeturi si tot felul de alimente grele, pot consuma o singura felie de tort raw care este atat de satioasa incat imi ajunge pana spre dupa-amiaza. Are toate ingredientele de care organismul are nevoie.

carmen-negoita-post-raw-vegan1

In plus, pentru ca fac mult sport, consum smoothie-uri cu superalimente si salate proteice care imi dau energia necesara pentru a face efort. Superalimentele inseamna spirulina, maca, kale, clorela, cele care alcalinizeaza organismul si intensifica arderile, sau limonada Rawyal din lime, lamaie, kiwi, menta si ghimbir”, declara Carmen Negoita.

Advertisement

Foto: Rawyal.ro