Connect with us

Stiri externe

Cat costa inelul de logodna primit de Meghan Markle

O luma intreaga a invidiat-o pe Meghan Markle atunci cand a facut public anuntul logodnei cu Printul Harry, dar mai ales, imaginile cu inelul de logodna. Daca va intrebati cat costa superba bijuterie, iata ce spun expertii.

Publicat

pe

Cat costa inelul de logodna primit de Meghan Markle

Printul Harry a comandat inelul de la bijutierul preferat al Reginei Elisabeta, Cleave and Company. Bijuteria are in centru un diamant mare, flancat de doua diamante mai mici. Acestea din urma sunt dintr-o brosa care i-a apartinut regretatei Lady Di.

In timp ce multi considera ca aceasta piesa este „nepretuita”, avand in vedere utilizarea pietrelor Printesei Diana, un diamant cu trei carate, cum ar fi cel al lui Meghan, este comercializat cu o valoare de 200.000 USD. Un diamant de aceeasi dimensiune, cu o culoare si claritate mai mica poate ajunge la 80.000 $. Insa, suntem Harry a ales o piatra impecabila pentru viitoarea sa mireasa, pretul fiind mai putin important.

https://www.instagram.com/p/BfJThdmAb52/?taken-by=kensingtonroyal

Kathryn Money, vicepresedinte de strategie si merchandising la Brilliant Earth, estimeaza ca intregul inel este de 6,5 carate. Iar piatra centrala are aproximativ 5 carate pe cont propriu. Si, potrivit lui Amanda Winters din Blue Nile, acest inel probabil ca a fost vandut undeva in jur de 300.000-350.000 $, mentionand ca acelasi model ar putea fi obtinut pentru mai putin de 50.000 $, dar cu pietre de calitate mai mica.

Potrivit lui Grant Mobley, gemolog si director la Pluczenik, piatra centrala a lui Markle este mai aproape de 3-4 carate. Iar diamentele laterale cantaresc in jur de 0,75 carate fiecare. Daca presupunem ca pietrele sunt de cea mai buna calitate, atunci inelul are avea pretul de 200.000 $, 2,5 ori mai mic decat costul valorii actuale de piata a inelului Catherine. Cu toate acestea, Mobley declara: „Diamantele natural nu numai ca isi mentin valoarea in timp, dar de fapt se si apreciaza in valoare, spre deosebire de diamantele de laborator care au aparut recent pe piata.”.

Advertisement

Prima aparitie oficiala a lui Meghan Markle alaturi de Regina Elisabeta

Potrivit jurnalistilor, Printul Harry s-a inspirat de la fratele sau William, care i-a daruit lui Kate Middleton inelul cu safir si diamante, care a apartinut mamei sale, Printesa Diana. Valoarea sa actuala este in jur de 300.000 de lire sterline sau 500.000 $.