Connect with us

ADPM Health

Cât de sănătoase sunt supele la plic? Ce recomandă nutriționistul Gianluca Mech

Din cauza programului zilnic încărcat și din comoditate, multe persoane apelează la semipreparate pentru a-și potoli foamea rapid, fără să piardă timp prețios cu prepararea mâncării. Supele la plic se află, de multe ori, printre alegerile acestora. Sunt ele însă sănătoase sau ne fac rău pe termen lung? Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech.

Publicat

pe

Cât de sănătoase sunt supele la plic? Ce recomandă nutriționistul Gianluca Mech

„Supele la plic sunt din ce în ce mai căutate, mai ales în sezonul rece. Se prepară foarte rapid, sunt gustoase și ne ajută să ne încălzim în zilele friguroase. Pe termen lung însă, ele nu sunt deloc bune pentru sănătate și recomand să le evităm pe cât posibil”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Cauzează probleme digestive

„Există studii care demonstrează că tăițeii din supele instant rămân intacți în stomac chiar și la două ore după masă. Foarte mult în comparație cu tăițeii făcuți în casă, spre exemplu. Asta are nenumărate efecte negative asupra procesului de digestie. Stomacul nu este obișnuit să rețină alimente pentru o perioadă atât de lungă de timp.

În primul rând, sistemul digestiv poate experimenta o tensiune puternică fiindcă trebuie să funcționeze ore întregi pentru a digera acest tip de alimente extrem de procesate.

În plus, când un aliment rămâne în tractul digestiv pentru o perioadă lungă de timp, influențează și absorbția nutrienților. Rețineți că tăițeii și supele instant nu oferă multe beneficii nutriționale”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Conțin sare în exces

„Deși sodiul este esențial pentru buna funcționare a organismului, prea mult ne face rău. Alimentele precum supele instant conțin sare în exces pentru a avea un gust mai bun și ca să reziste mai mult, în timp. Consumul de prea multă sare duce la probleme precum hipertensiunea arterială sau boli ale rinichilor”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Conțin foarte mulți conservanți

„ Conservanții precum praful de grăsimi emulsionate, zahărul, guma de guar și alte substanțe chimice duc la obezitate și probleme grave de sănătate”, mai spune Gianluca Mech.

Sunt procesate

„Supele la plic trec printr-o mulțime de procese chimice pentru a se obține textura, consistența și gustul dorit. Pe parcursul acestui proces, ingredientele își pierd toți nutrienții, iar substanțe nesănătoase precum grăsimile trans și zaharurile sunt adăugate.

Alternative sănătoase

„Recomand ca în loc să apelăm la supele instant din supermarket, să ne găsim o oră de două ori pe săptămână pentru a ne prepara supele în casă. Supe cu legume proaspete și la care să încercăm să adăugăm cât mai puțin potențatori de gust pe care îi găsim în comerț sub formă de prafuri sau cuburi.

Totuși, dacă nu avem întotdeauna timp, să încercăm să găsim pe piață alternative cât mai sănătoase. Cei care tin dieta mea, Tisanoreica, pot consuma supă la plic, dar atent formulată pentru a nu avea compușii menționați anterior. Supe creme instant Tisanoreica sunt bogate în proteine și au la bază de extracte din plante care nu conțin conservanți sau aditivi periculoși. În plus, constituie o masă hipocalorică ce contribuie la pierderea în greutate în asociere cu alte alimente pe care le propunem. Sunt supe delicioase de legume și se prepară simplu și foarte rapid”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști la nivel international. Sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe gianlucamech.com.ro